kvällens förnöjelse

Tv3 visar två avsnitt av Bones i rad... Började nu klockan sju och slutar vid niotiden. Jag sitter bänkad såklart! Nu är det lite kommersiella budskap, så jag muteade och satte mig för att kludda ner några rader här istället. Börjar bli lagomt trött på alla dessa kommersiella budskap som dyker upp här och var. J sitter dock klistrad och vill ha ett stayplation... Kostar bara 4,5 kkr och ja, jo... Kanske om det finns några roliga spel jag kan komma på att spela jag med, så om det fanns pengar så...

//D.D\\
... som rusar tillbaka till tv-soffan!!!

välförtjänt paus!?

Ja, jag satte mig ned för att spela igår kväll och det blev nästan en all-nighter... Vilket inte var min plan från början, men då vi fick tag på ett sådant bra team kunde man inte bara sluta trots att klockan var över tolv. Det blev nästan morgon, halv fyra!?, innan jag gick och lade mig. Fast det var det värt! De har släppt nya karaktärer av spelare man kan vara, men då måste man ha minst en t00n på högsta level och det har inte jag. Min lilla villainette D.D (haha, där med!) är 5 levels ifrån. Det känns lite surt med tanke på att hon var min allra första t00n på spelet, men... hon föll i glömska i och med studier och annat. Ja, jag har ju två stycken heroines som kommit upp till högsta level dock. Vet inte hur det gått till, men ... kanske att de varit roligare att spela.

Nåväl, nog om spelet och mina karaktärer... Vad jag vill komma fram till är att jag även idag varit lite slapp, slö och likgiltig när det gäller studierna. Tycker dock att jag nog förtjänar i alla fall en paus på ett halvt dygn, eller va hur!? Imorgon sätter första telebildsändningen igång halv nio och innan dess ska jag möta upp en av mina nya kamrater vid stationen. Måste ju visa hur hon ska ta sig till skolan och lärcentrat ordentligt, så hon inte går vilse. Nu menar jag inte att idiotförklara henne utan snarare förklara att vägen dit kan vara krånglig när man inte varit där förut... Ska bli intressant att höra vad det ska föreläsas om också, då jag inte vet det eller om jag bara inte kommer ihåg. Sån är det!

//D.D\\
... som snart serveras kotletter och hemmagjort potatismos á la J! *mums*


back to work

Nu är jag tillbaka vid min arbetshörna där datorn står på nästan dygnet runt och där högarna med böcker, mappar och pärmar bara växer. Suck! Bara att ta itu med veckoschemat och få det klart, så att jag vet vad jag ska göra vilken dag och vilken tid. Så inrutat är mitt liv just nu... för att inte glömma. Jag har lätt för det för tillfället - inte bra!


en sorgens OCH glädjens dag

Varit inne på Uni idag och vår lilla tre personer starka studiegrupp blev helt krossad idag. Känns tråkigt, då vi hade arbetat in oss så bra redan... Men tycker samtidigt det är kul att träffa på lite nytt folk och lära känna dem. Ja, jag kommer från och med måndag nämligen ha sällskap i telebildsalen om måndag mornarna. Det är tre nya damer/tjejer som kommer att åka in till "min" stad för att titta på telebild, vilket har gjort att jag fått ytterligare en ny studiegrupp. Skojsigt som sagt, men även lite vemodigt. Sedan känner jag mig lite rotlös eftersom jag genom hela utbildningen inte har haft någon fast tillhörighet direkt. Men, men... sån är det och antar att jag bara får ta och gilla läget. Det gör jag dessutom! Ska bli intressant att se hur vårt samarbete kommer att fungera här framöver, då vi ska inleda med en gruppuppgift kring en skönlitterär bok... som vi ännu inte har bestämt oss för vilken. Om vi nu gör så att alla i gruppen läser samma.... !? Nåväl, nu ska jag hoppa in på min mejl för sjuttielfte gången den senaste timmen för att se om jag fått något svar från de jag förhoppningsvis ska köpa böcker från. Hehe, jag har hittat värsta dealesen överallt och ingenstans, så jag kommer ha råd att köpa all kurslitteratur till första kursen - i alla fall! :P Sweetness!

//D.D\\
... som börjar känna flyt!

07:45

Och jag är uppe... har inte hört till vanligheterna den senaste tiden, men antar att det måste vara vanlighet hädanefter. I alla fall vissa dagar, såsom måndagar framförallt. Det är då jag ska ha telebildföreläsningar som börjar redan 8,30, vilket jag inte haft på ett år... Man slöar till sig när någon vardagsrutin försvinner och så även nu. Usch! Jag hoppas verkligen att det blir intressanta föreläsningar så att det känns värt att förlora lite av den där goa morgonsömnen. Nej, dags att sätta sig med grötsleven i näven och få i mig min nyttiga frukost. Hmm, blir väl det enda nyttiga jag äter idag antar jag eftersom slöfocken jag inte orkade fixa till matlåda. Ah well, ska bli kul att träffa Pörnill från sommarkursen till lunch idag, då hon missade sista närträffen i somras. Och så är det naturligtvis överskojsigt att träffa de ordinarie kursisarna, som jag inte sett på hela sommaren och lite till. Hihi.

//D.D\\
... som blir upphämtad vid the määkk om en timme, typ.

svar till Lillstrumpa

Tog det som en liten utmaning när det gäller din senaste kommentar Lillstrumpa. Hoppas du tycker om sättet jag svarat på... Hehe. Saknar du något svar, så kan du ju hojta till. Fast då får jag hitta på något annat sätt att svara på, då det här sättet redan är "gammalt". Något suddig bild jag vet, men jag har inte något bra bildredigeringsprogram inlagt än! Det här var det bästa jag kunde åstadkomma med paint... Enjoy!

snart dags för Uni-dagar

Nu är det mindre än ett dygn kvar till första dagarna på höstens kurs och det känns väl okej. Blir lite förvirrad och stressad av alla uppgifter och all information som kommer upp nu så här i sista minuten, trots att jag borde ha vant mig vid det här laget. Enda kursen som känts okej med detta är den allra första kursen i min utbildning och så sommarens kurs i Interkultur. Annars verkar standarden vara att komma ut med information så sent som möjligt! Ja, jo... engelska C och dess information till i alla fall litteraturdelkursen kom i otroligt god tid, så där har jag hunnit förbereda mig lite och läst en hel del romaner och noveller. Toppen!

Har blivit bombad med kommentarer från Lillstrumpan också och jag lovar henne att svara på de frågor hon har, men jag vet inte riktigt när jag ska hinna med. Kanske får ta en session på msn och svara henne på några av frågorna. Hihi. Kul dock att få höra att det inte var några som helst problem att hitta i nya huset på Uni-området, trots bristen på skyltar! Själv kommer jag nog inte vara där något denna termin, men... Skulle vara kul att kolla hur det blivit faktiskt... Kanske blir att kika in där någon dag bara för att.

//D.D\\
... som måste läsa vidare på allt som ska fixas inför kursstarterna!

mrs. dalloway and the hours
Filmen är tydligen kopplad till handlingen i Mrs. Dalloway!
Får nästan ta och leta upp den någonstans för nu vill jag se den, vilket jag inte velat tidigare. Har någon av mina läsare kanske sett den och kan kommentera den!?

bluttanblä och blaj

Känns inte ritkigt som om jag är i form för att slipa på uppsatser om engelsk och amerikansk litteratur idag. Har haft hela dagen på mig, men ändå känns det som om jag inte kommit någonstans med vare sig uppsats eller keywords som jag har påbörjat inför terminens engelskakurs. Måste ju lämna tillbaka böckerna snart, så att nästa student kan läsa dem och våndas över analysen. hehe Nej, det är inte så farligt som det låter! Det handlar mest om att jag är såå ur form och energilös för tillfället. Fast det kommer inte som någon nyhet för mig, då jag vet att jag är "periodare" när det gäller energi och ork med studierna. Tror inte jag är speciellt ensam med det heller!?

//D.D\\
... som snart ska försöka somna till tonerna av hårdrock a la Metallica (ska nog gå bra!)

hösten tar vid

Nu är det officiellt höst i alla fall för min del... Alla uppgifter till sommarkursen är inlämnade och responsen dyker väl upp snart. Ja, jag har lite slipande på ena uppsatsen att fixa med, men den åker in under kvällen eller morgondagen. Jag orkar inte med att lägga ner mer tid på den nu. Hösten och dess studier har ju mer eller mindre börjat nu, så jag har en del keywords att skriva, böcker att läsa (och få tag på på något vis!?) och i slutet på veckan är det innedagar på Uni. Vi ska få introduktion i plattformen vi har använt de senaste tre åren då också... Smartigt upplägg va!? Nej, inte alls tycker jag, då jag heller fått en timme föreläsning till eller något sådant. Tiden inne på Uni är värdefull och varje minut bör tas tillvara, så... Ah well! Återgår till mitt slipande på fokuset i min uppsats nu, så jag blir klar någon gång.

//D.D\\
... som undrar varför hon blir av med ett "hårstrå" hela tiden!? 

//D.D\\ is busy fightin' crime!
n00ber och Mystical Claws tillsammans med Faultline och Fussionette


segare än segt!

Idag har det verkligen inte varit livat på någon front i mitt liv... Jo, i spelet och med Mystical Claws, som börjar närma sig högsta leveln. Den kommer jag att se till att fixa ikväll/natt, men för tillfället måste vi ta oss ner till macken en bit bort för att köpa kaffe. En mugg var blir det, då vi inte ska ta in något kaffepaket här mer. Vi har hållit oss från kaffe sedan någon gång i mitten på maj förutom ett par koppar cappucino. Känns rätt bra jobbat, men nu är det så segt och jäkligt att det behövs en kopp. Eller i alla fall en promenad ut i friska luften, så nu ska jag sparka upp min älskling från os-soffan.

//D.D\\
... som borde hoppa in i duschen egentligen!

en kvart tillgodo!

Javisst... med en kvart tillgodo lämnar jag in den kulturanalys jag har deadline på midnatt mellan onsdagen och torsdagen. Jag är hur trött som helst och längtar otroligt mycket efter att krypa ner under täcket med min älskade sambo. Det ska bli så fort jag har loggat in och slängt in filen i min personliga mapp!

//D.D\\
... signin' out!


hann med att se ett världsrekord idag!
Vilken otrolig bedrift av Bolt under detta OS!
Två guld, vilka båda gav världsrekord OCH olympiskt rekord på två distanser...rapport från analyseringen

Suttit i snart fyra timmar och det har faktiskt gått framåt och ingen är mer förvånad än jag. Har hittat en del bra information efter att ha suttit och läst igenom gammal kurslitteratur om språk och kommunikation, så nu har jag ännu mer att få in och bearbeta. Känns riktigt bra! Tidigare fick jag även ett sms om att mitt bokpaket med nya kursens litteratur har kommit och finns att hämta på närmsta avhämtningsstället. Det ska jag komma iväg och hämta om en timme eller två, då Lillstrumpa och hennes kille kommer för att lämna böcker hon har lånat av mig. Insåg nyss att jag behöver en till uppsatsen, samt en annan till kursen som börjar nästa vecka. De andra böckerna som jag kollat upp så att de fanns på biblo har naturligtvis blivit utlånade till någon som läser campuskursen. Bara att punga ut med vad det kostar att reservera skitböckerna, så att jag lyckas läsa dem någon gång under kursens gång. Suck! Kanske att jag passar på att låna böckerna till delkurs 2 redan i veckan, så att jag i alla fall hinner läsa dem. Det som inte alls är kul med det scenariot är att jag inte vet av vilken anledning jag ska läsa böckerna, så... Ja, jag får väl lusläsa och anteckna mig galen så att jag inte missar något. För garanterat kommer denna  någon som lånat första delkursens litteratur vilja ha dem också och reservera dem i sin tur, så att jag inte kan göra omlån.

//D.D\\
... som blir tokig på detta med kurslitteratur som inte finns att få tag på!

ingen inspiration alls

Det behövs verkligen inspiration när man ska skriva och det kvittar om du ska skriva en akademisk uppsats, barnbok, thriller eller vad du nu ska skriva... Finns inte inspirationen där, så går det otroligt trögt! Sitter här och har mindre än tolv timmar kvar till deadline på min kulturanalys och har väl knappt kommit halvvägs. Känns verkligen inte bra alls, men jag måste se till att få in den i tid. Färdig eller ej, så ska den in vid midnatt i natt. Gissningsvis kommer jag bli sittande här till klockan blir en minut i midnatt innan jag lämnar den ifrån mig. För jag behöver all tid jag kan få just nu! Kan inte påstå att jag använt den lilla tid jag haft väl och därför sitter jag idag och har hur mycket som helst att läsa in och skriva ut... och det på så lite tid. Jag, min lilla uppsatspedant, måste ha hur många dagar som helst på mig egentligen, då jag är enormt petig och skriver om ett enda stycke minst tio gånger innan uppsatsen blir färdig. Ja, för att gås igenom ytterligare ett par gånger, då jag fått helheten grovt uppskissad. Det kan ju alltid finnas något som jag bommat eller snurrat ihop... Hrm.

Dags att återgå till analyserandet nu...

//D.D\\
 ... kanske dyker in igen om en stund - om jag hinner!?

sovit länge...

//D.D\\ sov lite länge idag... men inte riktigt lika länge som Törnrosa! :P


yes!


verkligen borta!

Jag vet inte riktigt vad jag har lyckats åstadkomma idag... om jag ens lyckats med det vill säga! Tror att jag har lite för mycket att tänka på och inte fått tillräckligt med ro i kroppen och huvudet för att lyckas fokusera på vad jag skriver och läser. Får hoppas att kvällens biobesök får mig att slappna av något. Ja, jag ska iväg och se Mamma Mia! ikväll och det tillsammans med min snart 71-åriga farmor! Hon ringde förra veckan (som jag kanske har nämnt!?) och bjöd mig på bio, så om en dryg timme kommer hon för att hämta mig. Så kulturanalyseringen får vara avslutad - för hela dagen tror jag till och med! - och tvätten ska hämtas. Måste hinna få upp något vettigt att ta på mig innan jag hoppar in i duschen!

//D.D\\
... ute i god tid för en gångs skull!!

dagen som försvann

Det känns som den här dagen bara har runnit iväg och jag inte har hunnit med något alls, men det stämmer inte riktigt. Jag har haft laddningen med tvätt klar i ett par timmar, så den kan jag nästan gå ner och hämta snart tror jag. Fast jag känner mig stressad för kulturanalysen, som jag visserligen kommit igång mer på idag... Önskar dock att jag kommit längre än vad jag har hittills. Finns några som är färdiga redan vad jag vet och det känns inte alls kul att jag har så mycket kvar. För det är en hel del kvar! Usch!

Sedan fick jag ett litet meddelande om att jag ska göra lite små ändringar i en av mina engelska uppsatser också, men det var vid andra ögonkastet inte jättestort arbete. Känns skönt och faktiskt också lite som att det där VG-betyget trillar in ändå. hihi Nåja, nu ska jag inte sitta här och bubbla utan försöka ta tag i min begreppspresentation till analysen.

//D.D\\
... är säkert tillbaka en gång till under dagen!


nattlig sysselsättning


Natten var fylld med OS-sändningar istället för sömn!


busy day

Idag är det fullt upp med kulturanalys... eller snarare borde vara fullt upp, men eftersom besöket blev långvarigt igår kväll/natt så har vi sovit länge idag. Ska bara fixa ut lite fakta och läsning från nätet och sedan krypa ner under täcket igen. Alltså blir det en sådan där härlig sängdag idag, då jag och J myser tillsammans under täcket mest hela dagen. Hihi, verkligen inga fel! Okej att han får lite konkurrens pga all läsning jag har med mig, men det är härligt att vara nära. Både nöje och affärer på en och samma gång och det funkar för mig i alla fall. Även om det sägs att "you're not supposed to mix business and pleasure" så är det precis vad jag tänker göra idag... bara så du vet!

//D.D\\
... är nog mer flitig bloggare imorgon!

ny kostym

Fick för mig att ändra om designen på bloggen lite grann nu, så här är resultatet... Enjoy! Blir inte något längre inlägg nu, då jag har fullt upp med att kolla in Madonna på femman. Och vara lite social mot besök som helt oväntat dök upp här nu ikväll!

//D.D\\
... som återkommer senare


idag och ikväll

Det är kanal fem och deras Madonna-special som gäller för hela slanten idag. Visst blir det lite avbrott för en del mindre trevliga, men ack så nödvändiga saker... som att handla. Mina underbara föräldrar ska hjälpa oss att fylla på skafferierna lite grann. Vi har inte en enda slant att köpa mat för just nu och studiemedlet trillar inte in förrän i slutet på månaden, så... Det var popcorn till kvällsmat och bullar till frukost som gällde för oss eftersom det var vad som fanns. Men det ska det som sagt bli ändring på om en stund. Vilka underbara föräldrar jag har!

Tyvärr har jag inte något att ge dem imorgon på deras 25 - åriga (!!) bröllopsdag och det känns riktigt pinsamt faktiskt. Och det tog verkligen emot att be dem om hjälp idag, men vad ska man göra när det inte finns någonting alls hemma... Vi tänkte laga köttbullar och makaroner till lunch idag, men insåg efter ett tag att vi inte ens hade makaroner. Som tur var hade vi en portion nudlar som vi fick dela på till köttbullarna... Ja, det är inte direkt fett ställt om man säger så, men vi överlever. Är lite nyttigt att ha det så här knapert då och då faktiskt eftersom man lär sig att uppskatta de små sakerna bättre. Ja, i alla fall så gör jag det! Hoppas verkligen att detta händer de som verkligen behöver lära sig en sådan läxa också någon gång... Ingen nämnd, ingen glömd.

//D.D\\
... som ska gör sig i ordning för shoppingturen!


kvällen

                

Uppsatserna är officiellt inlämnade!

Ja, nu har jag lämnat in mina två uppsatser i engelsk litteratur och jag är skitnervös! Resultatet lär ju inte komma förrän om en månad eller något sånt där dumt, så jag kommer vara nervös ända tills resultatet trillar in... Iek! Fast nu i helgen hinner jag inte vara så nervös, men jag vet inte om jag ska säga tur eller inte... Det beror ju på att jag måste sitta och nöta med min kulturanalys som ska in onsdag nästa vecka. Just för tillfället går det inte alls, men det är som med uppsatserna. De blev ju okej till slut... Okej, jag är mäkta nöjd med dem, men vågar inte känna för mycket för dem då jag känner på mig att jag inte får något VG för det! Fast va fasiken... jag får ett VG för hela kursen ändå baserat på antal poäng som jag har VG i... så... Bara att vänta med spänning och se när det trillar in!

//D.D\\
... som ska sätta igång och analysera sin splittrade kulturtillhörighet

Giltig frånvaro

Inte skrivit på ett par dagar - fyra för att vara exakt - men jag har giltig frånvaro. Det var två dagar på Uni i början på veckan och igår var det firande av sambon som fyllde i måndags som gällde. Ja, jag var ju på Uni då hela dagen och hann inte fira honom ordentligt, så det blev guitar hero, foot in africa-vin och glatt humör igår kväll. Det har jag fått sota för halva dagen idag, så det var inte förrän nyss som jag dök ut i cybervärlden idag. Hoppas ni inte saknat mig alltför mycket!? flin

//D.D\\
... som dock inte hinner skriver mer här för nu... Har proofreading att pyssla med! :S


lite stolt måste jag få vara...

Kulturanalys; om en interkulturell situation jag har befunnit mig, som ska analyseras och bearbetas utifrån Hofstedes dimensioner och andra interkulturella teorier = knappt påbörjad eftersom fokus legat på engelskan, men tack vare en superlärare som Peggy så har jag i alla fall kommit på vilken situation jag ska ta avstamp i!

Literary Essay 1; The central characters' thoughts on marriage in Jane Austen's Pride and Prejudice and Kate Chopin's The Awakening  = bara två citat kvar att hitta och sedan är den klar!

Literary Essay 2; About evilness in Edgar Allan Poe's "The Fall of the House of Usher" and Nathaniel Hawthorne's "Young Goodman Brown" = då det bara ska finslipas på en tredjedel av texten och hittas några citat kan man kalla den nästan klar!


***************************************
Alltså börjar jag få lite ordning på tillvaron och det var verkligen på tiden... Hehe, så nu kan jag snart fokusera på höstens studier, vilka jag visserligen redan har påbörjat lite grann. Läsning av engelsk litteratur inför C-kursen har jag fixat med den senaste veckan, så två böcker är redan keywordsen upphittade till. Det är dock lite värre att komma igång och formulera förklaringarna, men det kommer det med. Nu ska jag dock återgå till veckans personliga reflektioner eftersom de måste in idag. Imorgon kommer ju dagen gå åt till redovisningar och seminarier på Uni...


Ni har väl inte missat Rappin' Granny!?


full rullle på tangentbordet

Mina två uppsatser i och om engelsk litteratur börjar ta form faktiskt och det är en vecka innan deadline. Jag måste skryta lite över mig själv, då jag är superstolt över att ha kommit så pass långt bara på några dagar. Eller dygn kanske är rättare sagt. Har suttit vid datorn mest hela tiden och det har inte hört till vanligheterna denna sommar... som ni bloggläsare har märkt!? Nu har jag dock kommit in i en rutin, vilket på sätt och vis är bra eftersom ordinarie studierna börjar snart också. Då måste jag spendera otroligt mycket tid framför den här skärmen och vid tangentbordet... Nästan lite onödigt mycket, men förhoppningsvis kommer vi igång med dagliga promenader igen - som vi tagit lite sommarlov från om jag ska vara ärlig. Någon midjeminskning har det alltså INTE blivit, trots att det var vad vi hade planerat. Ah well, man måste få slappna av då och då också! Tycker du inte?

//D.D\\
... som återgår till sina uppsatser så de blir färdiga; helst idag!


Pirater i solnedgång


Bjuder på en bild från vår heldag med vår lilla pärla!


Framsidan på min blivande kulturanalys...


Intresseflagg... - jag vet, men var lite stolt efter att jag hade lyckats knåpa ihop alla de däringa flaggorna sådär... :P

En fin bild av mig som kulturell person- tror jag!


(haha, ursäktar mig för det dåliga flaggskämtet)
Givande samtal

Dagen började med att jag och J tog oss ut på vår planerade promenad, trots att vi vaknade till ljudet av störtregn! Bra jobbat!! Sedan var det frukost som gällde och efter det slängde jag mig på luren för att ringa till min lärare i sommarkursen. Vilket givande samtal det var för min del! Hon är duktig på att handleda sina studenter på ett sådant sätt som gör att hon inte hjälper genom att säga som det är eller ska vara utan låter ens egna tankar utvecklas och till slut "födas fram". Det är en sådan lärare jag vill bli! För vilken kick man som elev/student får när man känner den där AHA!-känsla och inser att det bara är ens egna tankar som utvecklas fram till att du når den där förståelse. Det enda läraren finns där och göra är att stötta och mota tillbaka tankarna om de drar iväg alltför långt åt fel håll! Ytterligare en lärare som får en hedersplats i mitt personliga lärargalleri, vilket jag använder som guidning och inspiration.

//D.D\\
... som måste ta till vara på energin och den intelligenta kicken hon fått nu!


Tagit mig i kragen nu - lite i alla fall!

Lillstrumpa kommenterade ett tidigare inlägg med att säga att jag måste chilla ned... Jag kan meddela henne och er andra läsare (om det finns några!?) att jag har gjort det nu! :P Lite i alla fall, som jag säger i rubriken. Inser att det inte går att göra mer än en sak i taget och just för tillfället har jag fokuserat på en av uppsatserna i engelsk litteratur. Det går riktigt bra, mycket bättre än förut då jag gjorde allt på en och samma gång. Till saken hör att jag är otroligt pedantiskt med mina texter jag skriver och det gäller alla slags nivåer, vilket betyder både språkligt och innehållsmässigt. Därför är jag rätt stolt över att jag är halvvägs... Textmässigt alltså! När det gäller inläsning, reflektering och så är jag nästan helt klar. Jag  har bara lite svårt att hitta orden och få dem på rätt plats... Min förmiddag har jag tillbringat genom intensivt skrivande varvat med ett par korta pauser. Nu har jag dock en lååååång och välförtjänt paus, men den börjar ta slut. Dags att sätta igång eftermiddagspasset nu antar jag, så...

//D.D\\
... säger tack och bock för nu, men återkommer... senare eller imorgon!


rastlös, fantasilös, kluven...

Det är tre ord som beskriver mig just nu, men samtidigt har jag hur mycket som helst att göra. Hur går det ihop någon!? Fantasi behöver jag av den anledning att jag inte kommer på något möte eller någon situation i vilken det har blivit lite missförstånd mellan mig och  någon person från en annan kultur. Observera att jag säger kultur och då menar jag både ett annat land, en annan stad, ett mindre samhälle, en annan intressegrupp eller så... Det behöver alltså inte vara en utländsk person... Hmm, hela den här kulturanalysen känns helt uppåt väggarna med tanke på att jag själv har sådan problem med att komma underfund med mina egna kulturella tillhörigheter. Jag är en tredje generationens invandrare med finskt påbrå, som inte kan ett ord finska. Eller okej då, lite förstår jag men det är absolut inte tillräckligt för att kunna förstå alla subtiliteter i den finska kulturen... Men engelska kan jag så pass otroligt bra att jag förstår mig på både den amerikanska och brittiska humorn och dess subtiliteter.  Tror du jag är kluven som människa eller!?

//D.D\\
... ska analysera vidare utanför cybervärlden!

Bildbevis...
... på att //D.D\\ kan spå framtiden!? haha

Ännu segare idag...

Det går inte alls känns det som, men min uppgift måste bli färdig... Allra helst innan 16,00 har jag bestämt mig för. Vilket gör att jag får hela kvällen till att skriva på antingen en av två litteraturuppsatser eller kulturanalysen. Sedan bör jag kanske fundera på att repetera kurslitteraturen till den här kursen eftersom vi tydligen ska ha ett avslutande och examinerande (?) seminarie nästa vecka. Hmm, det börjar bli lite väl snurrigt för min del, men jag ska ta och försöka reda ut det nu. Måste få någon slags rätsida på tillvaron känner jag!

//D.D\\
... snurrar vidare bland scheman, deadlines, källor och referenser!

Rainy daysDet regnar ute och ingen kan vara gladare än mig just nu!

Segt, men det går framåt

Det gäller både för bloggandet och pluggandet det där med att det går framåt... Fast det skulle gärna få gå lite mer framåt än vad det gör för tillfället. Suck. Mycket som ska pusslas ihop nu i slutet på sommarkursen och början på höstens kurser. Ja, plural. Jag vet inte riktigt varför men jag kommer att läsa mer än hundra procent sista året, då jag sökt och kommit in på Engelska C också. Fast den går på halvfart... eller hur det nu var!? Jo, 30  hp på halvfart blir ett helt år på 25%. Och det är max vad du får läsa under en termin, så jag har tur så sett. Det blir en hel del läsa till den kursen också eftersom det är 6hp litteratur med på den kursplanen också... Fast jag har hunnit med att läsa en del redan och det känns bra - än så länge! Jag återkommer nog senare under hösten och har panikångest gånger tusen... Hmm. Nåja, nu ska jag ta och fokusera på den samiska kulturen och om/hur skapelseberättelsen lever kvar i dagens samhälle.

//D.D\\
... som har mer vatten över huvudet än hon tänkt sig.