Vad är det för dag idag?

image59Jo, det är bloggens ett årsdag: HURRA, HURRA, HURRA!

På ett år har denna blogg genererat:

341 Inlägg
59 Bilder
214 Kommentarer


Hoppas på att jag under det kommande året ska kunna
bli ännu bättre på att ge mina härliga läsare trevlig läsning.                                                                

Upptagen dam

Jag har farit runt som en guttaperkulaboll hela dagen känns det som! Effektiv som få, men har ändå inte fått något gjort med mina studier. Hur går det till? Jo, det är mycket annat som har fixats och dolats med istället och over all så är jag supernöjd med denna dag. Enda molnen är väl att jag inte kom iväg till apotek och bibliotek, som jag tänkte mig igår. Fast vi har pratat om att ta en sväng dit här i slutet på veckan... Till stadens centrum alltså och jag hoppas att det blir innan lördag. Hehe, då ska jag ut på äventyr med mina underbara syskon och Fader Vår. *flin* Releaseparty ska det bli... Tanken var väl att min goding skulle med också, men hans näsblodskaskader och intensiva influensa gör nog att han får stanna hemma. Fast ärligt talat är han nog mest nöjd över att slippa undan. Det här med amatör-band live är inte riktigt hans grej, så han trivs nog bättre hemma. Hursom så ser jag rejält fram emot lördagens afton och vad den har att bjuda på!

Nu ska jag se efter om denna kväll slutar med en liten kvällspromenad också, då jag tyckte höra mig J mumla något om en liten promenad kanske... Hihi. Bara det inte är för mycket slask och plask ute. Vill inte förstöra mina fina mockakängor alltför mycket juh, fast de är ju indeed vinterskor... så något lär de ska tåla tycker jag!!

//D.D\\
... som ska styra kvällspromenad!


Varannan-dag-vecka

Måndag då jag kommer upp, ytterst låg nivå på motvilligheten, hyfsat tidigt för att gå till apoteket åt min kykling. Då är det vinter ute med ca. 2 cm snö ute. Blev en rätt mysig promenad till stadens centrum; eftersom jag missade bussen med en minut eller två.

Tisdag då jag ligger och sover som en prinsessa till lunchtid - om ni räknar tolv som lunchtid vill säga - och utanför är vädret grått och tråkigt. De centimetrar snö som låg på backen under gårdagen är helt borttrollade och det är bara en blöt, grå asfalt jag ser när jag kikar ut genom fönstret.

Onsdag, dvs. idag,är jag - som du kanske märker? - uppe supertidigt och detta med lite högre nivå av motvillighet. Det är som vanligt på onsdagar tvättdag idag och efter att ha återupptagit mitt hjältinnelekande igår kväll/natt är jag extremt trött. Fast ändå finns självdisciplinen att gå upp för att tvätta; måste ju! Och vad ser jag när jag tänkte ta utevägen - för att få lite frisk luft och ev. piggna till lite - till vår kära tvättstuga? Någon har trollat fram de där två centimetrarna snö igen!!

//D.D\\
... som funderar skarpt på om någon skämtar med henne?

Romeo och Julia blev till Törnrosa

Tvärsomnade efter bara ett par sidor tydligen, så allt har förskjutits med ett par timmar idag. Inte kul, men nu har jag fixat in två av veckans uppgifter i alla fall; en individuell och en grupp-uppgift. Litteraturhistorian är i stort klar den med fast den får ligga och vila en dag eller två. Fokus när det gäller studierna just nu ligger faktiskt på det i rubriken nämnda teaterstycke. Idag finns det dock ingen energi kvar längre, så kvällen kommer att ägnas åt mys i soffan med kyklingen jag har. Han har dock till slut orkat vara uppe en liten stund och hittade till och med energi någonstans ifrån att hjälpa till lite med maten. Förstår inte riktigt vart det kom ifrån, men det kanske var hungern som drev på. Stackare!

Hursomhelst tar jag tidig kväll idag med förhoppning om att det blir mer sömn natten som kommer än den som var. Fyra timmar sömn är alldeles precis vad man kan klara sig på, men jag vill gärna fortsätta ha en stabil och bra sömn; vilket jag äntligen lyckats skapa efter månaden med sömnsvårigheter.

//D.D\\
... som vinkar från vägen som leder till drömmarnas land!

Act three, scene three

Enter Friar  Laurence and Romeo

FRIAR LAURENCE:
Romeo come forth, come forth thou fearful man,
affliction is enamour ' d of thy parts:
And thou art wedded to calamity.
ROMEO:
Father what news? What is the Prince's doom?
What sorrow craves acquaintance at my hand,
That I yet know not?
... ... ... etc.


Är vart jag befinner mig i det tragiska skådespelet om Romeo och Julia. På engelska - of course! Ska bädda ner mig en stund med min kykling och läsa vidare nu. Hjälp... det ska in analytisk rapport på fanskapet också och det nu på onsdag. Tur att jag inte har såå mycket kvar och att rapporten redan är påbörjad. För språket är inte direkt det allra lättaste, men jag tycker det är rätt kul faktiskt. *haha*

//D.D\\
... säger Adieu! tills vidare. :P

Risk för dålig uppdatering idag

Tar hand om min goding som blivit riktigt ordentligt dålig idag... Samtidigt som det blir en del annat fixande med hemmet; handling, matlagning etc. Vid sidan av alla studier förstås, som inte tar ledigt för att någon blir sjuk... tyvärr! :S :(

//D.D\\
... redo i sjuksköterskeuniform *flin* Jag skämtar... lite!


Avslöjande...image58


Avsnitt 2 - i serien - gick på tv nyss!

Åh vad jag ville vara Ronja Rövardotter när jag var liten *ler* Helt klart favoriten av alla Astrid Lindgrens underbara karaktärer enligt mig. Filmen/serien den håller än idag, dvs. 24 år sedan den gjordes. Det går bara inte att sälja in en remake av den... Åtminstone inte till mig. OK, det går att påverka mig, men det är svårt! Detsamma gäller nog även Bröderna Lejonhjärta och för att förtydliga, så pratar jag nu endast om filmatiseringarna. Böckerna och karaktärerna står i en klass för sig! 

//D.D\\
... som outar sig om en del av sin barndom! *ler*


Grannfejden

Inte programmet nu utan den som pågår här i vår trapp. Vi bor i ett av de där "miljonhusen" eller vad de nu kallas, men som i alla fall i stort sett bara slängdes upp för att det behövdes hus. Vilket decennium det nu var!? Hursomhelst så är varken isolering, ventilering eller ja, något alls gjort ordentligt och därför finns det tillfällen då vår trapp stinker cigarettrök. Personligen har jag inte en susning om vem som kan ligga bakom rökstinket, men vet om att jag och J INTE står för det i alla fall. Jag är ju stolt quiter sedan dryga två år tillbaka!! *sträcker stolt på sig* Ja, för att komma tillbaka till ämnet... En nyinflyttad *bleep* *bleep* har dock fått för sig att det är vi som är bovarna... Förklaringen till denna anklagelse: "det står ett finskt namn på dörren!" Hon har sedan hon flyttade in bekämpat denna röklukt med än den ena än den andra metoden, men nu... fick jag nog! Den eget påstådda allergikern sprutar ut sådan där luftrensarsprej som är full av hemska kemikalier och vart tror ni allt detta försvinner? Jepp, in i vår lägenhet! På mindre än fem sekunder fylls hela vår lägenhet med sådan där kemikaliefylld luft och vi får andnöd. Gick och ringde på och förklarade att hon får sluta upp med att spruta den där sprejen för det enda den gör är att läcka in till vår lägenhet. Hon frågar om jag är säker på att det inte är vi som röker varpå jag ytterligare en gång förklarar att ingen av oss är rökare... Då får hon det till att det helt plötsligt flyttat in en negress i trappen, som naturligtvis är skyldig för rökstinket!!! VA!? Det bor ingen negress i vår trapp... och skulle det göra det så vore hon säkerligen oskyldig också. Det är tur att jag ändå är så pass tålmodig och trevlig av mig för annars hade den här lilla incidenten ha slutat med att Aschberg kommit på besök. *skämt!*

//D.D\\
... som äntligen kan andas som man bör få och kunna göra i sitt eget hem!

 


What Type of Movie Would My Life Be?

Your life would be a Horror Film. You question the metaphysical and are curious about the supernatural. Your imagination lures you to the dark side. You play with the idea of spirituality, but have yet to reach any definitive and absolute conclusions. While your mind constantly toys with things that seem to transcend the laws of nature, there's a part of you that remains firmly grounded in the world around you.
Find Your Character @ BrainFall.com

Statistikhora

Tycker jag mig ha blivit den senaste tiden... men det är ju för att det är roligt att se hur antalet unika besökare bara ökar och ökar. Måste väl nästan betyda att det jag skriver är intressant att läsa och kanske till och med bra!? *hihi* Ligger på ett ganska stabilt medel på sju läsare om dagen faktiskt, men det förekommer även en del toppar då jag har över tio läsare. Kanske inte den snabbaste klättringen som gjorts på en blogg under ett år, men jag är fullkomligt nöjd och glad över er stamläsare jag har! Tusen tack för att ni har till vana att kika in och läsa mina tankebubblor. Nu börjar det dra ihop sig till första årsjubileet också. Kuligt! Det har hunnit bli en hel del bubblor under året som gott och de hade säkerligen varit flera om jag inte haft studier som måste prioriteras.

Gårdagen veks dock åt nöjesläsning och slapphet. Det blev
Åsa Nilsonnes två första böcker Tunnare än blod och I det tysta som avverkades under dagen och helt klart blir det att fortsätta med seriens nästa två böcker. Totalt finns det fem böcker om Monika Pedersen, vad jag har förstått, och det kanske till och med kommer fler!? Jag skulle i alla fall inte klaga om det skulle ske! Tack för god läsning Åsa!

//D.D\\
... som bör ta tag i de där prioriterade studierna nu... *suck*


Veckans Bild - version 2.008 - nummer 4image56


Chock

Veckans bild är inte hämtad från nätet utan skapad av J i paint :P


Sökes: kursansvarig

Nu är det tydligen inte bara vi distansare som eftersöker den kursansvarige för vår pågående kurs. *haha* En av mina kära gruppkamrater informerade mig om att det ringt en samordnare från universitetet och frågat om vi studenter hade någon aning om vart han är någonstans! Ja, helt sant! Nu har han dock varit inloggad på vår plattform idag, så gissningsvis har de fått tag på honom också. Det är kaos när det gäller våra direktsända telebilder/föreläsningar nämligen. Lärcentra runt om i landet har antagligen fått ut listor med varje måndag förmiddag bokat för oss och vi studenter sitter och vet endast om en enda telebild; i mars. Oj, jag ska nog ringa till mitt LC och kolla läget vad de har för någon information...

//D.D\\
... som kanske ska ansöka efter en tjänst som kursansvarig här framöver!? *flin*

Sleeping Beauty

Har lekt Törnrosa igen som sagt... fast inte lika makabert som sist. "Bara" tolv timmar den här gången! Fast det är skönt att känna sig ordentlig utvilad och redo att ta tag i saker och ting igen. Hela gårdagen känns lite som höljd i dimma faktiskt, men det är kanske inte så konstigt. Blev nog inte så mycket vettigt gjort. Eller ja, jag hjälpte kanske en hel del nära och kära med deras studier, så vettigt var det nog. Tycker de jag hjälpte i alla fall inte minst.

Idag har jag varit lite klimatsmart och ordnat till en enormt stor .pdf-fil till ett word-dokument, vilket gör att jag inte behöver printa ut massor med papper som jag sedan slänger utan kan läsa det direkt på dataskärmen. Ja, för jag vet ju att jag i slutändan mest troligt kastar dem. Därför föredrar jag faktiskt att sitta och läsa dokument, som inte redan blivit utskrivna av andra, på dataskärmen.

Nähä, jaha... sambon börjar bli hungrig björn här hemma nu, så jag antar att det blir prio på att skaffa hem mat och laga den nu. Läsandet av dokumentet får jag skjuta upp ytterligare ett par timmar, men har det fått vänta i tre dagar... så ska väl inte ett par timmar till göra något!?

//D.D\\
... som funderar på om hon inte skulle ha legat kvar under täcket idag!?


Ännu en chock...

När ska denna chockerande dag ta slut egentligen? Eller ja, själva chockande beskeden... Nej, det är inte ytterligare en stjärna som slocknat. Om inte stjärnglansen i mina ögon *blink, blink* räknas med där då. Trodde jag skulle få bra och konstruktiv kritik på min essä i litteratur, men ack så fel jag hade. Förstår inte hur jag ska lära mig något om analys och/eller jämförelse av litteratur då de inte undervisar något om det. Ja, det enda som har kommenterats och ändrats av mina lärare i min uppsats är det språkliga. Visst, jag har absolut inget emot att få hjälp med det språkliga; snarare tvärtom. Fast om examinationen går ut på att visa upp sin analytiska förmåga så ska väl ändå inte responsen fokusera på språket!! Det känns som jag satt och slet helt i onödan eftersom jag inte har en aning om mina tankar kring ämnet och de båda romanerna jag har analyserat är något att ha. Tack för det! *ironin dryper ifall du inte märker det!*

//D.D\\
... som ska servera sig själv lite bO'boyglass nu!

Och oj, vilken chock jag fick...

Min vana trogen klickade jag på länken till den blogg som pingat för min på tjejblog.se... och gissa om jag fick en chockerande överraskning när jag läste det inlägget!! Om jag ska vara ärlig så blev jag faktiskt smått chockad, då det kom som en total överraskning. Hade det varit någon annan (vill inte nämna några namn, men det finns många att välja bland) skulle jag inte ens ha blivit en procent så "tagen på sängen" som det här... Well, it sure is a tragedy - it always is!

//D.D\\
... som surfar vidare till diverse nyhetsportaler för att läsa vidare.
(måste stilla mitt nyhetssinne lite innan jag kan gå vidare med vardagliga ting)


Rise and shine

Var uppe långt innan klockan ringde imorse... magen som bråkar. Fast det hör ju till vanligheterna nuförtiden. Funderat på om det är något sådant där äckligt som vinterkräken, men tror nästan att det är ny variant på stressmagen. Har inte haft så värst bra rutiner när det gäller mat och sömn senaste tiden och det påverkar något enormt om man har en känslig mage. I have learned it the hard way! Så... skärpning från min sida när det gäller just mat och sömn. Borde kanske införskaffa mig en Skalman - klocka; en sådan där mat & sov du vet!? *flin*

Nej, nu ska jag återgå till mina studier ett tag, tills det är dags för förmiddagsrasten! *blink* Du ser, jag tar tag i saken redan på momangen. Inför från och  med idag ett par raster extra under dagen, så att jag kommer från studier och datorn.  Tror det kan bidra positivt också!? *nickar vist*

//D.D\\
... som kilar vidare i bloggträsket först för att kolla in den blogg som pingat före mig *ler*


Något trött i huvudet...

... men jag var tvungen att hoppa in och säga gosig natt till er alla där ute i bloggträsket. Ja, du som hittat hit först och främst då eftersom det är här hälsningen står. *hihi* Imorgon är det tvättdag för detta hushållets del, samt en hel massa studierelaterade händelser och agerande. Ska se till att vi kommer iväg till LC imorgon förmiddag också, så att jag kan få ut två viktiga källor till den uppgiften jag ska ha klar innan fredag - eller allra helst torsdag om jag fick bestämma. *flin* 

//D.D\\
... vinkar gosig natt!

Vad är väl en tisdag vid datorn...

Nja, som vanligt sitter jag och kollar inspelade föreläsningar, är mentor åt nya studenterna, peppar en kurskamrat som har lite struligt... Ja, en helt vanlig dag i mitt liv med andra ord. Förutom att jag inte hunnit blogga i den utsträckning som jag har tidigare. Har jag vuxit upp och mognat lite eller? Nah... hihi, det har jag väl lite svårt att tro, då jag inte känner mig annorlunda. Fast tror att jag har fått ett fokus på studierna just nu och passar på att fixa så mycket jag kan eftersom jag troligtvis, som vanligt, kommer att hamna i en svacka här framöver. Tänker inte sätta mig i en sådan situation att jag blir sönderstressad av den enkla anledningen att jag tänker lite trögt... För det är väl ändå en vanligt förekommande situation för utarbetad studenter eller... är det bara jag?

Ja, ja... nog med det här mindre intressanta svamlet för tillfället... måste fixa lite mat. Behöver energi för att orka med kvällens uppgifter! *ler* Tänkte fila lite på ett keyword så att jag kanske kan lämna in det redan ikväll... eller imorgon!

//D.D\\
... bid thee farewell... for now...

Ideellt mentorskap

Har jag ägnat min dag åt och har därför inte hunnit uppdatera här förrän nu. Vidare har jag pluggat lite renässanshistoria genom att mellan mentorskapstillfällena tittat på en inspelad föreläsning. Ja, ok... jag sov lite länge idag också *hihi* Så jag har missat en del av det jag hade planerat för dagen. Trist, men huvudsaken är att jag hunnit med de viktigaste sakerna. Den första föreläsningen som ligger till grund för inlämningen som har deadline fredag... och ut på promenad. Vi har faktiskt varit otroligt duktiga när det gäller vår dagliga promenad och legat över det vi... *hrm* satt upp som mål. Egentligen behöver både jag och J komma ut minst en timme varje dag, men det har inte blivit så riktigt än. Allra helst skulle vi komma ut minst två gånger á en timme om dagen. Det vore idealiskt... men det kommer nog.

Nej, tillbaka till stekpannan nu... då det ska vankas oxpytt snart!

//D.D\\
... som inte hade någon vettig "underline" idag :P


Lite söndagslat är jag faktiskt

Har insett att de senaste fyra timmarna inte blev så produktiva som jag tänkte tidigare idag, men det har varit lite skönt att bara göra ingenting. Surfat omkring lite i bloggträsket och läst gamla och nya bloggar. Hur kul som helst är det juh! Har inte hittat något nytt förlag att trakassera med mitt diktmanus än, men jag ger mig inte. Envis som synden är jag för tillfället. Tänker inte ge mig förrän jag inser att det varit dödsdömt i minst en vecka eller två. *hehe* Börjat spekulera på att skaffa mig ett extrajobb också... Måste ju ha råd att fixa i ordning vår pärla inför nästa plasksäsong juh... och det är väl snart det kan jag tänka mig eftersom vädret ser ut som det gör. Tyvärr behövs det nog en hel del slantar till den genom- och övergången vi har tänkt oss för vår Pearla och för att få pengar måste man jobba. Ja, det går väl att vinna dem på skraplotter och tips och sånt också då, men min tur har jag i kärlek tydligen... inte när det gäller spel. *nynnar* Men lika glad är jag för det... la,la,la, la....

Nej, dags att lägga upp en portion med BigPack Light - smak: bO'boy! och slå sig ned i tv-soffan. It is time for Singing Bee soon. Det är riktigt kul! Ett program helt i min smak då det inte gäller att sjunga bra utan sjunga rätt. Yay! Och ha en hel massa kul på samma gång också... Ännu mer toppen!

//D.D\\
... som ska sitta och sjunga falskt med kombatanterna ikväll!


Sunday... without sun!

Fast inte drar det ner mitt humör något för det... Fortfarande på strålande glatt humör och det är skönt! Känner mig lite hängig dock, men det är bara att softa till det lite med ytterligare en kopp the, tofflor, filt och en god bok. Har inte tid eller lust att bli dålig nu, fast det kan ju finnas risk för det. Många som är dåliga nu och det minskar ju inte risken direkt. Ändå tror jag nog att jag klarar mig den här gången... Eller i alla fall hoppas för det är så tråkigt att vara snuvig och snorig, hostig och harklig. Därför önskar jag alla sjuklingar där ute ett snabbt tillfrisknande! Jag lider tillsammans med er idag då jag känner att jag har energi till det *ler*

Återkommer nog senare med lite roligare inlägg, men nu ska jag fixa den där koppen med Peach Mango... och krypa ner med den första kvinnliga romanförfattaren Aphra Behn's roman om Oroonoko, som ingår i litteraturdelen nu i vår. Borde egentligen börja med Romeo and Juliet som ska in först, men jag är inte som alla andra jag utan börjar lite mitt i med uppgifterna. *flin* Jag vet, lite stönig av mig, men sån är jag!

//D.D\\
... som kommer tillbaka...snart... don't u worry!

Vilket smajl!!

Vaknade upp med ett stort flin på läpparna idag enligt godingen och det underbart över(?)glada humöret har hållit i sig hela dagen. Jag älskar mitt liv just nu! Visst, lite grummel i bägaren gav ju G.et i litteraturen, då jag har upplevt tidigare respons m.m. som att det borde bli VG... Fast va fasiken... blev ju ingen komplettering utan ett klart G och det tackar jag för. Är ju mer eller mindre redan i gång med nästa kurs, så hinner inte med någon komplettering någonstans. Och jag har fått VG i de två - för mig personligen - viktigaste kurserna; uttal och språkfärdighet. *flin*

Annars är allt så toppen... och jag känner mig oslagbar! *hihi* Inte ens ytterligare en refusering av mitt manus som dykt upp i mejlboxen idag knäckte mig. Kanske ska ta och passa på och skicka iväg det till fler förlag, så att jag hinner bli refuserad medan jag mår så här bra.

//D.D\\
... who might be comin' back for more!

Veckans Bild - version 2.008 - nummer 3image55


Skolbänken

She's back...

... men barely alive. Jag är såå mör i både body, mind, and soul just nu och tänker som du märker fortfarande på engelska en hel del. Fast det gör inget... Tänkte faktiskt fixa vidare med min lilla headstart på litteraturen. Har läst första och nästan hela sista boken i Gulliver's Travels nu och ska fixa lite med uppgiften på den. Fast efter närträffen och den information som kom så tänkte jag att jag nog måste kolla på Literary History module 1 - inspelningen innan jag skriver. Eller så skriver jag först, kollar och ändrar om det behövs. Eller ja, lägger till eller vad det nu blir. 

Neej... vad jag svamlar! Kanske ska ta och koppla av ikväll istället. Känns dock som att jag borde ta vara på min febrila hjärnverksamhet på något vis ändå. Fast... börjar ju faktiskt känna mig ltie snurrig, så det får nog vara. Diskussion och mentorskap via msn blir det dock ett tag till nu i alla fall *ler*


//D.D\\
... who prob needs a brejk now, don't you tink??


 


Viktigt meddelande...

Till alla mina trogna läsare, samt du som bara råkar hamna här under de närmaste två dagarna. Det kommer inte bli några nya inlägg inom cirkus gurkus 36 timmar. Detta då jag kommer att vara sysselsatt med diverse intelligenta, eller mindre intelligenta, diskussioner och samtal på Uni de två närmsta dagarna. Ja, det är dags att pendla in till staden med det eviga solskenet... *hmm* Hur det nu är med den saken... då det varit ordentligt fint väder mindre än en tredjedel av gångerna vi varit där på tre år. Skit samma! Jag tycker om Karlstad oavsett!

Alltså... detta blir mitt enda inlägg på säg två dygn för att vara helt på det torra. Naturligtvis får du trogna läsare, eller du blivande trogna läsare *blink, blink*, uppehålla er på min blogg även fast jag inte är "hemma". Det kan ju finnas något tidigare inlägg du missat eller helt enkelt bara vill se igen. Sedan finns det ju faktiskt en del fina bilder, roliga eller bra klipp (oftast från YouTube) och annat skojsigt. Enjoy!

//D.D\\
... som tackar för de glada hurraropen som genererats fram genom gårdagens inlägg!!

Det lönar sig i alla fall!!!

image54

Ja, jag vet att bilden inte är lika snyggt gjord som många andras... men jag hävdar inte att jag är bra på vare sig Paint, PaintShop eller andra bildredigeringsprogram heller :P
Tror nog min lycka framgår ändå!
"Ska vi köpa tårta idag?" undrade godingen J... det är det nog värt baske mig, eller va hur?


//D.D\\

Det går fort när man har roligt

Fast jag kan inte påstå att det har varit nöjen som fått tiden att gå idag. Hushållspysslande och studier har det varit idag för mig! Kanon faktiskt. Känns bra att veckan fick börja så här då det kommer "försvinna" två dagar för min del. Ja, det är ju dags för närträffar inne på Uni igen och de har på något vis lyckats trolla fram två timmar till... Snacka om att de försöker vara så effektiva som möjligt när vi väl är inne. Kan dock inte påstå att det verkar bli speciellt effektiv vad gäller vår inlärning, då det endast kommer kännas som om det idkas korvstoppning under två hela dagar! Vi kommer inte hinna avsluta första kursen innan en massa information om den nya kursen sätter igång och det känns lite lagom halvbra. Ja, ja... vi klarar allt! Det har vi ju fått bevis på vid tidigare tillfällen under utbildningens gång, så...

Ja, vi missar vårt enda tillfälle att repetera vår muntliga presentation som ska avgöra betyget i kultur och kommunikationskursen. Tack för den... Därför har vi fått slava ihop ett ordagrant manus som vi måste nöta in utantill, då vi blir underkända om vi har fusklappar, till på torsdag. Minus onsdag då eftersom vi kommer att sitta och lyssna på information och föreläsningar angående nya kursen mellan nio och nitton (tio timmar!)... Sån är det! som B1 skulle säga...

//D.D\\
... som ska fortsätta skriva manus nu!

Ny vecka, nya tag

Som en kurskamrat skrivit på msn... och det känns som om det har blivit vardag på riktigt nu. Det var det iofs redan förra veckan för min del också, men uppsatspressen som genomsyrade alla mina kontakter under förra veckan ställde till det lite tror jag. Fast nu känns allt som back to normal igen... Vaknat, startat diskmaskin, plockat fram lax för att tina, satt igång tvättmaskiner, morgonpromenad, frukost, hängt upp tvätt och nu sitter jag här. Dags att ordna till en muntlig presentation tillsammans med gruppkamraterna som inklusive mig sitter utspridda på fyra olika orter. Yay! Men tack vare msn och skype *produktplacering* så fungerar samarbetet hur bra som helst. Det tar lite extra tid och kräver extra arbete för oss, men det funkar! Inte bara att vara distansare, så det är inte konstigt att vi får lägga ner mer än 40 timmar / arb.vecka på våra studier. Fast den här terminen har jag lovat mig själv att aldrig sitta på helgerna med studierna... så länge det inte är superpanik!

Nu är det dags att förbereda inför gruppdiskussionen om NZ, så jag måste kila vidare i cyberspace. Fast jag känner mig själv tillräckligt väl för att kunna säga att jag nog återkommer med mina svamlande tankebubblor inom en timme eller två!

//D.D\\
... säger på återseende!


Ett vettigt inlägg?

Tänkte att jag i alla fall kunde skriva några ordentliga rader med vanligt hederligt svammel; till skillnad mot de andra inläggen idag. Inte för att jag har så mycket vettigt att säga dock, men...

Åh, jag har fått en förklaring... eller gissning på vad de designade plastförpackningarna är till för. Kolla in kommentarer på det aktuella inlägget så får du se *hihi* En förklaring än så länge, men du kanske har en egen förklaring eller gissning!? 

Annars så är uppsatsen inlämnad tillsammans med en plagiarism disclaimer, som går ut på att jag inte har fuskat något. Jag har fixat i ordning halva gruppuppgiften om USA, vilket gick av bara farten nu inatt. Hade lätt kunnat skriva hela, men kom på att de andra kanske vill vara delaktiga också *hehe* Sedan fixade jag min del i artikeluppgiften idag, så då är det klappat och klart för min del. Ja, med andra ord kan jag fokusera mer på den muntliga presentationen vi i gruppen + en trevlig extramedlem ska genomföra/framföra nästa vecka. Gytt!

Fast... jag ska faktiskt se till att hålla mitt löfte till mig själv och J, vilket betyder att jag inte ska spendera helgen med studier på något vis. Det blir dock att sitta en del vid datorn för jag ska leka lite hjältinna igen! *hihi* Fixade tre nya månader på spelkontot så att jag kanske kan få minst en maxad hjältinna innan slutet på mars.

//D.D\\
... som nog ska unna sig åt lite nöjesläsning nu!


Veckans Bild - version 2.008 - 2


image53


Sleepless

Please look @ this comic strip in it's original version!

http://rimfrost.deviantart.com/art/McMorbid-No-Sleep-44115461

I have not had the pleasure of asking for *Rimfrost's permition to use her (isn't it?) comic strip.
If you, *Rimfrost, wants me to take it away from my blog I will do so.
Just contact me by leaving a comment or e-mail me on: t4nk3bubbl0r@gmail.comDreamland

Skriver inköpslista med sambal olek, yoggi och 12pack ägg på. Bland annat.
04:37. Som alla andra?
Säger God Natt, eller snarare God Morgon. Myser ihop under täcket.
Vaken. Vaken.Vaken. Men nu!

Nej, falskt alarm. Vändning smidig som en flodhäst uppe på land.
Inte vidare graciös.
Oj, du är vaken. Nej, falskt alarm.
Ligger helt rätt och grusig i ögonen. Myser ihop bakom dig. Under och över täcket.
Dåsar till. Dåsar ännu mer. Och då!
Hörs första morgontågets vissla utanför fönstret. Och brandlarmet hos äldreboendet på andra sidan vägen.

Ja världen, jag är vaken!
Klockan är 7:40. Det är första morgontågets tid.
Kan inte sova. Ligger kvar en stund till.
Ny flodhästvändning. Landar på sidan och känner lukter av nakna och varma nattsvettiga kroppar.
Din lukt. Min lukt. Vår lukt. 
Känner mig trygg och sluter ögonen. 

Går inte att sova. Måste ligga kvar en stund till.
Giltig tid att gå upp om officiell läggningstid är 3:30?
Svar: någon gång efter 8:00 i alla fall.
Det är snart!
Kontrollerar med urtavlan på mobiltelefonen på nattygsbordet bredvid sängen.
07:37. Nådastöten!
Inser omtöcknat att första morgontågets tid är 06:40

Tidshopp en timme bakåt i tiden.
Lyssnar till andra morgontågets vissla. Billarmet ute på parkeringen som går igång av tågets vibreringar.
Kan inte sova. Vill. Kan inte.
Flodhästvändning igen. Kryper upp mot en varm kropp.
Grusar i ögonen. Dåsig. RYCKER TILL!
Det är alarmet som meddelar att det är en ny dag och dags att gå upp!


(C) //D.D\\ - 08


Guys and dolls!

She is doing it again!!! Up all night, sleep all day... Fast jag tror faktiskt inte att jag kommer att sova hela dagen imorgon utan snällt och vackert gå upp när alarmet går igång imorgon. När det nu är... Sedan kommer jag att sitta upp till ungefärlicher samma tid nästa natt och snällt gå upp, som vanligt, till alarmet även på fredag. Men tror du att jag kommer sova bort hela helgen istället? Jepp, det verkar inte bättre än så för tillfället. Hursom... jag får mycket gjort under mina sömnlösa nätter dock, så gruppen behöver inte känna sig stressad över någon framtida uppgift direkt. Nja, kanske vår muntliga presentation, men den kommer jag ju ta tag i under morgondagen har jag tänkt. För det jag hade planerat för den har jag ju gjort i natt istället. Kunde inte låta bli!

Sedan har jag under kvällens sena timmar börjat fundera över en sak... Varför "designed edition" på *bleeping* plastomslag på bindor? Är det för att vi ska få snygga sopor eller vad? Jag, och alla andra kvinnor, som är användare av de här hygienartiklarna har väl ingen nytta av hur plastförpackningen runt om bindan, som vi FAKTISKT använder, ser ut? Eller har jag missat något väsentligt i denna fråga? Please let me now om du har en vettig, eller mindre vettig fast extremt rolig, förklaring!! Genom att kommentera detta inlägg då såklart, så att jag kan ta del av ditt intelligenta (*asg* var tvungen att fråga sambon hur man stavar till intelligent... hur smart är man då?), humoristiska, seriösa, otroligt oseriösa... ja, vilket svar som helst duger... bara jag får något svar alls!

//D.D\\
... som funderar vidare i väntan på ditt svar!

Drastiskt sjunkande statistik

Kan det bero på att jag inte uppdaterat på nästan två dygn kanske? Jo, jag antar det. Har haft fullt upp med uppsats och annat som har med studier att göra. Ja, och de senaste sjutton timmarna har jag faktiskt sovit. Och inte skäms jag för det... Jo, lite faktiskt, men när jag tänker på hur många dygn den senaste veckan som jag inte fått mycket, om någon alls, sömn så är det okej. Nu har jag vaknat upp i alla fall och har en del att ta tag i igen. Fast det får bli tidigt sänggående ikväll också, så att jag kan komma upp tidigt imorgon och få ordning på tillvaron. Lite struktur vore inte helt fel.

Återkommer kanske om en liten stund med ett lite mer innehållsrikt inlägg... om jag hinner!

//D.D\\
... som lekt Törnrosa!

Ytterligare en dag som passerat

Inser att rubriken får det att låta som att jag väntar på något, men det kan jag inte påstå. Kanske undermedvetet... Kan inte säga att jag har något speciellt att se fram emot annat än den dagen jag lämnar in uppsatsen - möjligtvis. Fast efter det kommer det bara mer uppgifter eftersom B-kursen börjar om någon vecka eller två! Tror att jag lyckats leta rätt på litteraturlistan till den kursen också, vilket inte vore helt fel. Har kontaktat damen som står upptagen som kurssekreterare på hemsidan så att jag inte ger mina kursare fel information. Fast så fort jag fått besked tänker jag lägga ut den på vår plattform eftersom den är efterfrågad. Kursansvarig har inte visat något intresse av att lägga ut den eller ge någon information om var den kan hittas heller, så då får väl jag ta hand om det. Vi distansare måste ta hand om varandra, då det inte är någon annan som bryr sig... Ja, jag är något bitter just nu, men det finns massvis av anledningar. However, mycket av dessa hände långt tillbaka i tiden och jag är inte den som är långsint. Det är bara det att när denna nonchalans fortsätter... då blir jag grinig!

//D.D\\
... som grattar Lillstrumpan på namnsdagen idag... *blink*

Flitiga Lisa

Nej, jag heter inte Lisa... men flitig har jag varit. Eller effektiv, för att spinna vidare på förra inlägget! *ler* Har skrivit om halva uppsatsen, så att den följer de strikta instruktionerna mer och dessutom har jag minskat ner procenten på citatdelen också. Uppsatsen ska endast bestå av kring 10 % citat och jag har lyckats putsa ner det till 14,4% nu och då har jag fortfarande utrymme att lägga till reflektioner på sisådär 400 ord till. Lysande!

Vidare är det som jag kanske nämnde tvättdags i detta hushåll... och jag har sedan sist tvättat, centrifugerat och hängt upp två stycken tvärfulla maskiner, samt laddat i och satt igång två nya proppade maskiner. Godingen min? Ja, han sover han... *skratt* Men det får han allt göra då jag misstänker att han är hur slutkörd som helst. Och nej, det handlar inte om orättvisa, då jag fått sova ut tidigare under veckan och kommer garanterat få göra det i framtiden också. Hehe, jag har somnat i soffan med en bok i näven många, många gånger ska ni veta... och jag får oftast ligga där också. För när jag somnar under tiden som jag läser, då vet J att jag är helt slut och i desperat behov av sömn!

Nej, dags att titta till min kära uppsats igen och kolla om det finns något mer jag kan formulera om, flytta på eller lägga till. Åh, ja... jag har en av mina kursares uppsatser att ge respons på också juh! Men först måste jag uppsöka hemliga huset, då morgonkaffet gör sig påmint!

//D.D\\
... en av dem som fastnat i bloggträsket! *flin* And me like it!

Efter nästan åtta timmars sömn

Sitter jag här vid burken igen! Ja, vi kom i säng kring två igår, så det var åtminstone tidigare än den föregående natten, som inte gav någon sömn alls knappt! Usch, det lämnar vi redan innan jag börjat skriva om det. Har hunnit vara uppe tjugo minuter och tro det eller ej, så var det påknäppning av datorn som var det allra första jag gjorde. Yrvaken tassade jag igenom vår ännu inte helt färdiga *hrm* hall och knäppte på datorn. Inte förrän efter det fick blåsan, som gjort sig påmind de sista tio minuterna i sängen, tömmas. Kaffe knäpptes på i förberedelse för min och J.s "kaffe och blåbärsmuffins" - frukost vi planerade igår kväll. Nej, jag vet... inte den nyttigaste frukosten här i världen, men allt det nyttiga, hälsosamma osv. har direkt inte prioriterats på ett tag här hemma. Men vi ska! Snart... Det tar bara lite tid att komma igång igen efter en tids slappande och grisande - tyvärr! Fast vem vet... det kanske blir en välgörande kvällspromenad även ikväll någon gång mellan upphämtandet av tvätten som ska tvättas från 12 till 17 och Basketball Diaries som går klockan 21 på nian ikväll? *hehe* Beror helt på effektivitetsprocenten under dagen antar jag...

//D.D\\
... som ska se till att öka den där procenten redan nu genom att... *hmm* göra något effektivt :P

En kvart kvar till spöktimmen...

... men vårat spöke (som vi döpt till Laban efter barnböckerna) får allt tåla att ha sällskap av både mig och min goding. Vi sitter uppe fortfarande vi, trots vårt tidigare löfte om att gå och lägga oss tidigt ikväll. *skratt* Fast det är i och för sig tidigt om vi tar tidigare nätters insomning i beaktande. Jag vet att jag tjatat, men det har varit otroligt dåligt med sömn den senaste månaden... eller om det kanske till och med är två månader det handlar om redan? Oavsett tiden på dygnet ska jag ta och koppla av med lite online-spel innan det är dags att krypa till kojs för min del, då jag egentligen har gett mig själv ett löfte att INTE sitta med studier på helgerna. Fast du som uppdaterat dig med mina kanske tio senaste inlägg vet att jag verkligen var tvungen att sitta med uppsatsen idag. Men nu... nu är det nästan färdig, tror jag... I alla fall tyckte en kurskamrat som gav mig respons för en liten stund sedan det, så jag tar henne på orden vad gäller det. Resten av pulandet, som jag aldrig kan hålla mig från, får jag ta tag i under måndagen.

Ja, och appropå kursare, så upptäckte jag vid inloggningen att en av mina härliga kursare hittat hit också *hihi* Kuligt! Tackar varmt för din kommentar Amine... *blink och vink* Hoppas det går bra med ditt uppsatsskrivande också, då deadline är på intågande!

//D.D\\
... som kilar iväg och leker med sina hjältinnor nu!

Välgörande kvällspromenad

Oj, oj... vilket humör jag var på när jag skrev mitt tidigare inlägg; stressvarning på hög nivå. Och det trots att jag inte upplever det som jag stressar för uppsatsinlämningen. Hursom, så var vi ute nu i snölandskapet och tog en otroligt välgörande kvällspromenad! Vi har, eller kanske ska säga jag *hihi*, har satt upp mål på att vi sofflocksliggare ska ta oss i kragen nu och komma ut minst tre dagar i veckan i januari. I februari är det minst fem dagar som gäller osv.

Nu är det dags att sätta spiken i kistan på den där uppsatsen... Eller ja, snudd på i alla fall, då jag nog behöver imorgon på mig också för att verkligen få alla stycken där jag vill ha dem. Hmm, nej... jag ska vara ärlig - jag kommer inte bli nöjd ens när jag har lämnat in den, men... halvnöjd blir jag nog inte förrän imorgon!

//D.D\\
... som ska kolla vem som pingat före mig på tjejblog.se nu :P

Nu börjar allvaret på allvar

Imorgon alltså... Det känns som att den här veckan som gått varit en sorts klämvecka, då jag borde ha pluggat lite mer än vad jag gjort. Samtidigt som det känns som om det inte gör något heller... Imorgon måndag dock kommer det kännas mer på allvar. Kanske har att göra med att det är då det är tänkt att uppsatsen ska bli klar. I alla fall den första versionen, som sedan ska stötas och blötas, redigeras och korrigeras i dagarna tre. Eller två. Tionde, som är på torsdag är sista inlämningsdagen för uppsatsen, så då MÅSTE den vara klar. Åtminstone så att den är läsbar med en röd tråd. Sedan om  jag är nöjd med den eller inte är en helt annan fråga!

Skulle mycket troligt ha blivit klar med den redan idag, men det handlar ännu en gång om prioriteringar.... *hrmf* Ja, jag kan erkänna att jag är lite irriterad, men sur är jag inte. Kul att en av tre promenader blir genomförd denna vecka i alla fall. Mindre kul att det tvunget skulle bli idag... och att det skulle påannonseras mitt i tankeverksamheten, trots att vi inte ska ge oss ut än på en eller ett par timmar.

Nej,  nu ska jag försöka använda tiden innan promenixen väl... Jag vet inte hur lång tid jag har på mig eftersom jag inte vet när det är tänkt att vi ska gå ut heller, så bäst jag sätter fart med uppsatsen.

//D.D\\
... som känner sig lite off!


Inte en till veckans bild... :)

Insåg att båda mina inlägg idag har haft veckans bild i rubriken, så jag bara kunde inte låta bli att skriva med det i den här rubriken också. X antal timmar efter dagens första inlägg så sitter jag och är snurrig av all engelska jag har läst, rättat, kommenterat, skrivit osv. Uppsatsen går det faktiskt rätt hyfsat med om jag får säga det själv... Och om jag ska tro mina kursare som varit snälla nog att läsa igenom de utkast jag har skickat till dem. Ja, jag har allt läst ett par utkast av deras också, så massvis med engelska har det blivit idag.

Sedan har jag skämt bort min Lillblixt idag och  jag hoppas att hon uppskattar det! Lilla latmask *ler* Nej då, det var inte så värst jobbigt när man väl har koll på vart alla dokument från universitetet finns, så jag fixade till en kursplan och litteraturlista åt henne. Kan ju vara bra att kolla upp vilka böcker jag kan låna henne för kursen hon börjar läsa snart och vilka hon får se till att låna/köpa.

Vad händer annars för //D.D\\ en fredagsafton som denna? Ja, hon sliter vidare med sin litteraturuppsats, citatletande och det blir ackompanjerat av ljuden från när sambon och bröderna (mina och Lillblixtens alltså) spelar ratt. Äntligen blev det av... *skratt*

//D.D\\
... säger hej och tack för idag, även om risken/chansen att hon återkommer är stor! :P

Veckans Bild - version 2.008 - numero 1


image52


Uppvaknande


Bilden hittade jag på:
http://www.carpeleo.se/morrharet-nr03-jan04-andligt_uppvaknande_nyarslofte.php

Veckans bild?

Funderar huruvida jag ska ha kvar min bild per vecka, då jag alltid lyckas missa att lägga upp en. Åtminstone har det blivit så den senaste tiden. Nåja, jag kan ju försöka skärpa mig lite och prova i alla fall... Fast det får bli omstart på numero uno igen. Det är ju för tusan nytt år och med det ska man göra lite nystarter. Vad gäller nyårslöfte så kan jag inte påstå att jag har något direkt sådant heller, då jag konstant ger mig själv utmaningar och löften som jag ska hålla. Sedan har jag ett svagt minne av att jag förra året kanske lovade mig själv att inte ge något löfte nyåret därpå. Eller kan det ha varit att jag lovade att aldrig mer avge något nyårslöfte whatsoever utan bara köra vidare och göra det allt eftersom? Ja, ja... något sådant var det säkert.

Just det, skulle kolla upp när bloggen firar sina rätta ettårsdag... och det är 31 januari. Några dagar kvar till dess med andra ord, men iom det här inlägget blir det också en liten milstolpe. Inlägg nummer 300 är detta faktiskt! Ja, jag vet... lite fjuttigt jämfört med andra bloggar, men jag har ju inte blivit ordentligt varm i kläderna juh! Och ni ska se min IRL-dagbok... Den påbörjades i mars 2003 och jag har fortfarande en hel del sidor kvar i den. Fast då skriver jag med månaders mellanrum i den... trots att jag lovat mig själv att bli lite bättre på dagboksskrivande och även bloggande. Någon gång i framtiden kanske det finns i alla fall en eller två individer som kan tycka det är kul att läsa vad jag satt och funderade över och skrev ner... Kanske!? *hehe*

Nej, nu över till mer seriösa saker... Har en del kvar på mitt första utkast till uppsatsen som ska in nästa vecka. En kursare har sagt att hon kan hjälpa till och korrläsa, så jag har lovat henne a first draft later today.

//D.D\\
... återkommer om några timmar med Veckans Bild - version 2.008


Missed me?

Jag vill inleda med en önskan om att ni har haft det trevligt under jul och nyår. Gav mig själv ett litet löfte om att hålla mig borta från datorn under den tiden, så jag har tyvärr varit dålig på att uppdatera min blogg. Nu är jag dock tillbaka i bloggträsktet... eller ja, tillbaka online rent allmänt. Nu är det slut med pleasure och bara business kvar *lessen i ögat* Nej, men det ska bli lite småkul att komma igång och läsa, skriva och grubbla igen. Ett helt nytt år har ju börjat och iom det betyder det att jag har bloggat i ett år... snart... kanske!? Jag måste kolla upp mer noggrannt när jag skrivit klart detta inlägg *hihi* Kommer troligtvis bli fler nattliga inlägg än tidigar morgon inlägg, då vi varit otroligt successful på att vända på dygnet. Vi vaknade klockan fem (!) idag! Fast då somnade vi inte förrän fem eller om hon var nästan sex imorse heller... Suck. Nåja, det ska ändras rätt här framöver med start imorgon. Jag har i alla fall klockan ställd på strax efter åtta, så upp ska vi.

Ja, goding måste ju iväg till *bleeping* AF igen... eftersom de har behagat avanmäla honom - igen!!! Det är andra gången det händer, trots att han följer de beslut som har tagits mellan honom och hans handledare.  Handlingsplan har han inte fått någon heller... varken elektroniskt eller via vanlig snigelpost. Dålig stil! Gissa om han är sur!? Eller ja... tokig och förbannad är väl kanske rätta orden!

Nej, nu ska jag spela lite online innan jag kanske *hrm* kommer i säng något sånär tidigt... Ja, i alla fall tidigare än igår... eller det kanske tekniskt sett var idag, men ja...

//D.D\\
... vinkar På återseende till er alla!