PIP...

... är i full gång här i stan, men det blev inte att man kom iväg på det. Kanske att man får sikta in sig på nästa år om det kommer tillräckligt bra artister vill säga. Det här året var det Lillasyster och Turbonegro som lockade mest för vår del. Ah well, bara att ge sig ut på en långpromenad på kullen kring halv två imorgon dag, så hör vi i alla fall Lillasyster. hihi Fast inte om det blir alltför dåligt väder! Jag har visserligen en hel massa att göra till sommarkursen och med engelska uppsatserna jag har kvar sedan i våras. Deadline på en stor grej i sommarkursen nästa onsdag och sedan den artonde är det uppsatserna OCH kulturanalys (typ uppsats) som ska in. Har en del att göra alltså, vilket jag ska passa på att göra nu i helgen då det ändå har utlovats dåligt väder. Vill ju hinna med att vara ute så mycket jag kan när det är fint ute; dels för att få lite mer färg, dels för att få motion. Nej, nu är det gosig natt för min del...

//D.D\\
... som kanske återkommer redan imorgon! :P

Utmaning

Tre saker jag gör när jag vaknar:

- vänder mig om
- pussar på sambon
- somnar om :P 

Tre saker jag måste ha under dagen:
- p-piller
- en promenad (fast det hinns inte med så ofta nuförtiden)
- en läsestund (nöjesläsning alltså!)

Tre personlighetsdrag på mig:
- snäll
- knasig
- busig

Tre saker jag gärna ägnar mig åt:
- nära och kära!
- böcker; både skriva och läsa
- uteliv; både krog och natur

Tre saker jag är rädd för:
- att någon som står mig nära far illa/dör
- ormar,  men bara de ute i naturen... inte husdjurssorten :S
- "onaturligt" väder

Något jag drömmer om:
- långt och lyckligt liv (tillsammans med J då!)
- framtid som författare
- lycka och välgång till mina nära och kära

Tre jag utmanar:
-
Leopardia
- Barret
- Demonia


Nya glas och bågar...

Ja, nu har jag äntligen fått mig ett par solglasögon som jag kan se i... Eftersom jag är mer eller mindre, eller åtminstone nästan, halvblind utan glasögon har jag haft svårt med solglasögon. (De tenderar att förvärra synen ännu mer iom deras tonade glas.) Nu har jag dock fått mig ett par solglasisar med slipade glas och jag är så mäkta glad!! Bilden nedan visar dem utan tonade glas och dessutom helt fel färg på bågarna.

       

                                                                                                        

Mina är helsvarta - vad annars!? - med svarttonade glas. Inte riktigt helsvarta, som jag trodde att det skulle bli, men jag är helnöjd. Andra bilden visar de jag ska ha till vardags och jag är minst lika nöjd med dem, då de är en kombination av de två senaste paren jag har haft. hihi Nej, nu ska jag ta och hjälpa min kära sambo med hans sjuttielfte omläggning av datorn... Stackarn!

//D.D\\
... den barmhärtiga samariten!?

Bilder från specsavers.com

Minst välbesökta bloggen - for now!

Ja, det kan inte vara någon annan än min blogg haha Har visserligen inte haft någon dator att sitta vid då den bestämde sig för att krascha lagom till då det var som mest kritiskt med deadlines för sommarkursen. Suck Annars händer det väl saker mest hela tiden och det mesta är dessvärre negativt. Denna vecka är ett typexempel på hur det ser ut för //D.D\\ för tillfället:

Måndag: bestämmer oss för att passa på att lägga i båten eftersom det var uppehåll. Hrm, så fort vi kom ner till hamnen så började det dugga. Själva iläggningen gick ju snabbt, men allt annat än smärtfritt eftersom släphelvetet också bestämde sig för att ta ett dopp. Suck.  När vi väl fått bort båten från släpet, släpet upp ur vattnet och det var dags att köra iväg till vår båtplats någon eller ett par kilometer uppströms... Ja, då börjar det ösa ner! Och det hela avslutas med att vi får världens problem med kättingen, så det tar väl en halvtimme bara att låsa fast båten. Under den halvtimme börjar det även blixtra och åska. Efter många långa blöta timmar så kommer vi äntligen hem och kan få ta en varm dusch och krypa under täcket.

Tisdag: gick förvånansvärt bra - om jag inte har förträngt något!? :P Och kan även rapportera toppenväder!! Idag hade jag en hel del att läsa på till veckans uppgift, då jag var tvungen att skriva allt för hand till att börja med. Datorn hade inte blivit fixad än och delarna vi beställt förra veckan behagade inte komma denna dag heller... Ingen båttur för min del alltså, men min goding fick med sig lite sällskap i form av sin kusin och dennes nya helt galna och trevliga flickvän.

Onsdag: också en relativt relaxad och skön dag med ännu bättre väder än tisdagen hade att erbjuda. Vi tog oss naturligtvis ut med båten och softade på vårt egna smultronställe i första sjön i systemet vi har tillgång till. Alltså ingen slussning än...

Torsdag: det utlovades och var toppenväder!! Vi bestämde oss för en heldag ute med pärlan, vilket gjorde att vi var uppe tidigt och fixade tankning + allt annat som behövde fixas inför dagen. Vid elva någon gång kunde vi tuffa utåt, men innan dess var vi tvungna att fiska upp undertecknades glasögon som hamnat på sjöbotten vid hamnen. Hrm. Ja, sedan var det softish ett tag eftersom vi missade elva-slussningen och nästa inte var förrän vid ett, men då var det dags för premiären för vår del. Den slutade med att vi snurrade runt 180 grader och pärlan krunshade in i den stenbelagda väggen i slussen. Suck. Ja, det var jag min klant som var skyldig till den fadäsen eftersom jag inte kom fram i fören tillräckligt snabbt. Behövde ju hålla i en tamp framme i fören också när vattnet började forsa in i slussen kanske... ja. Nåja, vi och pärlan klarade oss fint genom den pärsen och sedan hade vi det hur gött som helst ute på den stora sjön hela dagen!! Första doppet på över ett halvt decennie för både mig och min goding blev det denna dag också. Inte helt utan krångel, men det var toppen att komma i sjön. Vilken hetta det blir när solen gassar en helt vindstilla dag på sjön! Jag var rätt nära på att få ett seriöst fall av solsting, men kom på att jag kanske skulle sätta mig lite i skugga och äta + dricka lite. Helt rätt tänkt av mig där, då jag genast mådde bättre och kunde slänga ut mig på soldäcket igen. haha Hemslussning blev det vid åtta på kvällen... och då slutade allt det roliga! På grund av imbecilla och egotrippade idioter som inte tänker på andra än sig själv så var vi tvungna att försöka fickparkera vår pärla vid slussen. Slutade med att vår propeller gick sönder, så nu sitter vi åter igen där vi började... Med en åkoduglig båt och världens toppenbåtväder utanför dörren... Tror du att vi är lessna i ögat eller!?

//D.D\\
... som tycker hon tjötat länge nog om sina ledsamheter nu!


TEXTEN!!!