naaww...

Fick ett sms från Lillstrumpa idag där det stod att mina goa elever är på jakt efter min mail. De har planerat att mejlbomba mig om att jag måste komma tillbaka och ha dem i engelska nu sista året. Blir ju smått generad juh! Skulle faktiskt inget hellre än ta den tjänsten, då det skulle innebära att jag fick se dem gå ut högstadiet. Visst, det är tufft att ha två klasser i år nio eftersom det blir NP till våren, men det skulle det vara värt. Ah well, vi får väl se om det börjar dimpa ner mejl här snart då... HaHa.

//D.D\\
... som glatt överraskad biter tag i sommarmatten - igen!

jag nattpluggar matteIstället för att fördjupa sig i Harry Potter och hans världar har jag
inatt försvunnit ned i den för tillfället hemska matematiken!
 
Bild - Googles bildsök (sökord: matematik)

tio procent kontra heltid!?

HeHe. Bara någon dag efter att jag insåg att jag blev snuvad på tio procentstjänsten, så ringer det om ett heltidsvikariat. Ja tack! Firade födelsedagen med att åka iväg på arbetsintervju och det känns helt okej. Besked kommer i början på nästa vecka och jag håller tummarna. Annars är det full rulle på HP-kursen och matematiken för i sommar. Algebra är det dags för denna vecka, men det har inte funnits ork. Deadline på de sex delproven jag har att göra den här veckan är imorgon; midsommarafton. Det blir alltså att sitta och göra prov på löpande band på midsommar, men va fasiken... Kommer ju regna ändå, så då kan jag lika gärna sitta inne. Har sju stycken Harry Potter - böcker att förlora mig i också. Yay!

//D.D\\
... börjar äntligen slappna av lite


snuvad på tio procent

Det var prat om att det skulle läggas ut en tjänst på tio procent engelska inför hösten. Så blev det inte alls, då det bakades ihop med x antal procent samhällskunskap istället. Förstår tanken, då ingen (förutom dumma? jag) skulle ha sökt en tjänst med tio procent tjänstgöring. Ah well, har sökt andra jobb också, varav ett är på min gamla högstadieskola, ett i Helsingborg (av alla ställen!?) och ett i en av grannkommunerna... Än så länge! Det har dykt ut en del andra jobb som jag ska söka, så får vi se vart jag hamnar någonstans. Om alls, vill säga. Annars har jag Engelska D och Informatik för lärare som väntar till hösten.

//D.D\\
... känner som det är lite hopplöst just nu, men det ordnar sig snart!

Harry Potter och matte

Då har sommaren börjat och kurserna med den... Ja, det låter sjukt att plugga när man äntligen blivit klar med en sådan lång utbildning som lärarutbildningen ändå är. Fast det kommer nog bli riktigt kul med lite Harry Potter och matematik. Eller ja, i alla fall med den förra kursen. Den andra verkar bli lite klurig på slutet, men det ordnar sig nog säkert när jag kommer in i mattetänket. Första grundprovet gick ju bra i alla fall; gjorde det nyss.

//D.D\\
... ska kolla in HK nu

1929-06-06

Det var för åttio år sedan som världens bästa Mummo föddes! Tyvärr lämnade hon oss här i livet alltför tidigt, då hon dog endast 62 år gammal. Ända sedan fredagen den trettonde(!) september 1991 har jag saknat henne. Jag sörjde henne något enormt och tappade mitt ena modersmål. Allt som var finskt avskydde jag... För att det påminde mig om minun Mummo och det gjorde så ont. Det gör ont att tänka på henne även idag, men inte riktigt lika ont. Bara nästan! 

 

jubb, jubb, jubb

Ja, jag sitter och pular med de små ändringar som min opponent tyckte att jag skulle fixa till för att få ett än mer proffsigt arbete. Sedan damp det ned ett stycke respons på min article, som tydligen var katastrofal. Usch!!  Tvätt är det på gång också idag, samt en hel del grovstädning... Varav det senare borde göras, men jag vet inte om så blir fallet idag. Jag inleder nog operation storstädning idag, men det lär inte bli klart förrän typ söndag eller något. Konferensen hänger över mig som ett stort och tungt moln också. Och det där med att söka jobb. Kommit ut en tjänst på min gamla högstadieskola, samt en i grannkommun som gäller för min utbildning. Söka får jag helt enkelt ta och göra eftersom det krävs av mig. Fast jag vill allt mer plugga vidare.   Mmm, Engelsk litteratur på D-nivå och Informatik för lärare lockar något enormt just nu, trots att jag är överlycklig över att äntligen vara klar...

//D.D\\
... i valet och kvalet

två dygn senare


 Det är lite drygt ett och ett halvt dygn sedan jag trillade ut från rummet på Uni och var färdig med opponering, som visade sig att jag bara har några ord att lägga till här och dra ifrån där. Jag var helt färdig när jag kom hem igår, men höll mig vaken och var sällskap åt J som sitter och slavar med sina sista uppgifter. Trillade i säng kring midnatt och sedan sov jag till bortåt halv två på torsdag eftermiddag. Ja, det gjorde jag!! Och jag anser att jag var mer än värd denna dryga tolv timmar sömnsession. Sömn har varit en bristvara för min del de senaste två månaderna och det tänker jag baske mig ta igen. Fast... Nu måste jag börja skärpa mig lite igen eftersom det är konferens som gäller på måndag och gissa om jag börjar fundera seriöst över vad fasiken jag lyckats ställa till med nu !?  

today is the day!!

Efter fyra och ett halvt år är det dags för mig att få min examen. Behöver jag säga att jag är överlycklig? Hur trött som helst, men såå jävla glad!! Mitt oppositionsseminarie börjar om åtta och en halv timme, men jag sitter uppe och fixar till det sista inför detta seminarie. Det är jag som inleder opponering genom att opponera på ett arbete om eTwinning. Ett mycket intressant ämne och ett välskrivet arbete. Jag känner mig glad över att ha fått ta del av det arbetet, då det gjort att jag lärt mig en hel del nytt. Får hoppas att detsamma gäller för mina medstudenter. Vi kommer bara vara tre studenter och en examinator/seminarieledare imorgon, men ändå... Det är pirrigt värre, så jag hade nog inte kunnat sova inatt ändå. Hela förmiddagen imorgon sitter jag och grillar och blir grillad. Iek!

//D.D\\
... fortsätter med förberedelserna

lite sån finska myysikkTänk vad lite skön myysikk kan göra för studierna

en veckas semester

Har datorn och bloggen fått i alla fall, men inte jag. Det har varit full rulle, trots att uppsatsen blev inlämnad och klar för en dryg vecka sedan. Imorgon smäller det! Opposition och jag är först ut. Det har inte gått alltför bra med att fixa till och kolla upp saker och ting heller. Har fullt upp med en article till engelskan som bara måste in senast idag. Allra helst inom ett par timmar, så klockan inte blir alltför mycket. Sedan blir det nog supersent, ett par timmar sömn och sedan iväg. En kurskamrat kommer kvart över sju cirka för att parkera sin bil här utanför. Sedan går vi iväg till macken vid den stora vägen för att bli upplockade av ytterligare en kurskamrat kring halv åtta. Mmm, det blir tidigt upp imorgon... trött som satan, men åh vad glad jag kommer vara om ett dygn. För då är allt över!

//D.D\\
... börjar få fjärilar i magen