dan före dopparedan

Ikväll ska jag iväg och helt enligt traditionen klä julgranen med familjen... och HELA familjen kommer vara hemma i år. Det har inte hänt på ett par år nu faktiskt, så jag passa på att mysa och njuta av att träffa alla på en och samma gång. Annars? Fick besök av bröderna i fredagskväll och det blev lite öl, grogg och så. Märkte hela tiden av att Lillstrumpa inte var med oss, men det får bli en annan gång *ler* Mmm, för vi hade riktigt trevligt... även om dagen efter innebar en hel del lidande för min del... Fast jag får skylla mig själv som dricker alkohol när magen min är sönderstressad. Jag får krampattacker och det är allt annat än myspys.

Ja, just det... *hehe* Ringde hit Barret också juh och hon dök upp mitt i natten och var med. Får hoppas att hon inte blev helt förstörd av att umgås med oss galningar en hel/halv natt?! Skulle vara kul om hon kunde vara med fler gånger. Ja, även om jag än idag har en mage som värker (och kommer göra i en vecka minst!) så känns det som att det får bli en riktig fest här när vi har fått ordning i hallen och så. Snart, snart... är det bara tapeterna kvar!! Och då ska alla godingar där ute komma... Yay! Fast jag kommer hålla mig från starka drycker, men det behöver jag inte för att ha kul juh. Räcker med vatten för min del faktiskt *ler* Eller kanske cola, men det har också en del dålig inverkan på min stressmage... syror och sånt...

Nu ska jag kila och titta till vår julskinka som befinner sig i ugnen... Klapparna fick jag inslagna precis innan jag satte mig här och skrev. Ja, sedan är det väl bara att fixa till någon form av mat, så att vi orkar städa och pyssla lite mer här hemma innan jag ska iväg.

//D.D\\
... som önskar alla sina trogna läsare EN RIKTIGT GOD JUL!!

Veckans bild från Google # 14

image51


Rimfrost

http://www.inredningsmotiv.se/go.php?display=gallery&category=landskap
Inget pussel lagt än juh

Attans vad mycket roliga och trevliga bloggar det finns att läsa... Jag fastnade rejält i bloggträsket rejält efter att jag skrivit mitt förra inlägg juh. Hittade en blogg som var så intressant att jag var tvungen att läsa samtliga inlägg, vilka började i november 2005. Hmm, snacka om att vara ambitiös av sig och läsa allt. Uj,uj... Hursa om det finns någon som gjort så med min blogg någon gång? Det har ju faktiskt blivit en hel del inlägg på det år jag skrivit. Ja, just det... Bloggen firar ju snart ett år! Helt otroligt vad tiden går fort när man har roligt... eller snarare mycket att göra, som det är i mitt fall.

Nej, nu ska jag inte fastna här igen... Jag kommer fastna på msn istället *skratt* Eftersom Lillstrumpa dök upp där för en liten stund sedan. Har inte hunnit stilla min Lillstrumpa-abstinens riktigt än, så det är tur att vi ska hinna ses lite imorgon då vi firar mor som fyller år. Då måste jag kramas lääänge med henne... Det var ett tag sedan! Och så får jag se henne på söndag och måndag igen också... Yay!

//D.D\\
... som älskar sin Lillstrumpa... och Lillebror 1 och 2 också såklart... massvis!

Kilometervis med list...

Och då syftar jag inte på sådan där smarthet som kan kallas för list ibland utan golvlist. Jag har krälat på hall- och köksgolvet två dagar i rad nu. Äntligen färdig... med grundfärgen alltså! Imorgon ska vi iväg och köpa själv färgen som de ska målas i, så det kommer bli en hel massa mer krypande imorgon och till helgen. Fast vi ska börja dagen med att åka in till ena universitetsstaden med mina föräldrar. Det ska handlas julklappar *hrm* åt mig. Min mor ringde idag och har kommit på att hon vill köpa saker jag behöver... Smart faktiskt! Undrar vem hon kan ha fått den idéen ifrån *hihi* Det är tydligen jacka och skor jag behöver och det måste jag ju prova så att det blir rätt storlek och stil m.m. Ja, så mor och far tar med sig mig och J på shopping imorgon förmiddag. Tidig morgon blir det och antagligen en sen kväll också. Vi har ju hur mycket som helst att fixa till... *suck* Men våra fina nya tapeter kommer nog inte upp innan jul, som det var tänkt... *lessen i ögat*

Nej, nu ska jag iväg och börjar pussla golv till vår lilla garderobsalkov/skrubb/håla... eller vad det nu kan kallas!? Vet inte om vi har så det räcker och om det saknas måste vi ju köpa det imorgon bitti... Och jag tänker då inte sitta och pussla golv och beräkna det nyvaken och stressad imorgon. Så det så! Mmmm, men alla inlämningar är klara och inlämnade nu, så det behöver jag inte tänka på. Ok, jag erkänner: kan inte sluta fundera på uppsatsen så jag kommer nog sitta och skriva, forska och läsa för den ikväll/inatt. Vill ordna det så att jag kan koppla av på riktigt här i julhelgen och mellandagarna juh!

//D.D\\
... som ska leka mattegeni med brälappar nu!

Trasiga och knasiga

mmm... jag är både trasig och knasig idag. Det här är en sådan där dag som man egentligen inte borde stiga upp ur sängen på. *suck* Fast lite glad är jag dock eftersom jag knäppte på tv.n, zappade lite och lyckades zooma in mig på Trasdockorna!!! Alldeles precis så att jag hann se det spännande slutet och slutligen höra vinjetten... Just love it!
  
//D.D\\ ... som ska fortsätta spendera dagen trasig och knasig i Trasdockornas namn!

Lillstrumpa är hemma!!!

image50


Bilden hittas på :
http://www.reklamballonger.se/zeppelinare-bild23.php

Fem dagar inte ett ord

Men gissa om jag har sovit... och pluggat!

Vill bara att du ska veta att jag inte glömt bort dig och alla andra här ute i bloggträsket, men jag har prioriterat lite annorlunda den senaste nästan veckan. En hel del sömn och resten plugga är det vad som har gällt, så nu ligger jag nog +-0 på de kontona. *ler* Här ligger jag lite sämre till eftersom jag missat ytterligare en veckans bild, men jag tror nog att mina få, men trogna (?) läsare kan klara sig utan den en vecka. Eller va hur? Det kommer en på fredag istället... en dubbel måhända.

Nej, dags att köra ett par omgångar FieFoeFum nu innan det är dags att sätta sig på bussen trampen är punkad till LC. Det är dags för ett avslutande VOC/MCT-test... Gissningsvis kan jag ha förbättrat mitt resultat med typ 40 pooäng *ler* och det är bra! Blir runt ett VG på Engelska B, som jag inte läst än, eller G på Engelska C till och med. Kommer inte ihåg, men nog fasiken är det ett bra resultat efter att "bara" ha läst A-kursen *hehe*

Nog med mitt skrytande nu... *fy skäms på mig själv* och dags för rånötandet!

//D.D\\
... som dock inte fått mer än en timmes sömn denna natt - gissa om jag är nervös!?

Yay, jag kan sova

Och har sovit ut en hel del nu verkar det som då jag äntligen kan sova om nätterna... Ok, jag sover allt en del om dagarna också tydligen *skratt* Då jag nyss blev väckt av J eftersom jag lyckats somnat ifrån min Modern Literature book , men det är inte första gången! Det har inte alls med insomnia-perioden att göra... För det lyckas jag alltid med när jag ska läsa romanerna till litteraturdelen i kursen. Fast den här boken är ju otroligt nog riktigt bra, så jag förstår inte riktigt varför jag skulle somna ifrån den. Speciellt inte nu när den börjar bli spännande! *ler*

Annars har jag varit duktig idag och fått lite ordning på nästan det mesta... Bara lite fokus på vfuloggen som gäller, men det får jag fixa imorgon som det ser ut. Kompletteringen till svenskan som det börjar brinna i knutarna med måste jag ta tag i också, så jag vet exakt vad jag kommer att pyssla med till helgen. Innan dess måste jag ju hitta alla citatsidor också... *suck* Nej, jag ska inte stressa upp mig över det nu... Jag ska allt i godan ro nu, så att jag slipper och vara tokig lagom till jul.

//D.D\\
... som gett sig *bleep* på att läsa ut Another World idag!

Jag lever i alla fall

Tänkte jag skulle komma med ett inlägg till mina trogna läsare idag så att ni inte tror att jag försvunnit in i dimman, eller så... Jag har faktiskt sovit!! Det är en underskattad syssla det faktiskt... För det är så otroligt skönt att sova efter att inte ha fått ordentligt med sömn under nästan en vecka. Nu börjar allt räta upp sig faktiskt och jag börjar känna mig som människa igen. Skönt.

Ingen dagboksanteckning från Lillstrumpa och hennes goding som är i Thailand för tillfället, men va fasiken... De kan ju inte spendera all tid på Internetcaféer juh. *ler* Ett antal inlägg har det i alla fall hunnit bli och en massa fina bilder också. Hoppas verkligen att de har det trevligt nu den sista veckan de är där. Och att det kommer i alla fall ett inlägg till... allra helst två *hihi*

//D.D\\
... som ska mysa med sin tålmodiga goding nu!

Insomnia please release me...

Tänkte fixa in ett litet inlägg till mina små bloggvänner där ute som fått kommentarer med tidsstämpel halv fem på morgonen från mig. Det är inte något fel på klockorna, då jag faktiskt är uppe... fortfarande ska väl tilläggas. *I can't get no sleep* Är inne i en sådan där underbar *jag hoppas du hör ironin* period med sömnsvårigheter och eftersom jag inte somnade förrän någon gång söndag morgon, så vaknade jag vid ett idag. Ja, eller på dagen igår blir det kanske ja... Eftersom det är måndag morgon nu *hehe* Mmm, i genomsnitt fyra timmars sömn per dygn sedan i tisdags eller om det är onsdags. Varken kul eller bra. Dags för extra lång föreläsning imorgon också, så jag ska väl hoppa in i duschen om ett par timmar och ta mig iväg. Vet inte om jag ska försöka sova  när jag kommer hem eller om jag ska hålla mig vaken till kvällningen, så kanske,kanske... att jag lyckas vända rätt dygnet. Fast det beror ju helt på om jag lyckas somna alls ikväll. Ja, inte nu då utan bortåt 18.00 eller kanske 19.00. Inte får jag något vettigt gjort heller, trots alla vakna timmar. Mjo, i natt har jag fixat klart mina delar till två grupp-uppgifter som ska in till veckan... Fast vfu-rapporten som skulle vara inne en minut i midnatt i fredags. Glöm det! Eller nej, jag har faktiskt kommit halvvägs på den nu och all kurslitteratur som ska kunna kopplas till det är läst. Inte har jag kommit på något smart för den sakens skull, så jag fortsatte läsa lite mer kurslitteratur till den här veckans diskussion. Det kanske har gett mig en ingång  till hur jag kan skriva vidare på min rapport... *ler*

//D.D\\
... som ska koppla praktik till teori nu!

Vad är det för dag idag egentligen?

Det är inte ens fyra timmar sedan jag lade upp veckans bild, men jag har fått för mig att jag lade upp den igår. Och ändå har det inte hänt värst mycket från det att jag lade upp den tills nu. Men jag har kontrollerat och jämfört datumet då jag lade upp bilden med dagens datum säkert fem gånger... Och det är idag jag har lagt upp bilden, inte igår. Även fast jag har överbevisat mig själv att det är idag hävdar jag ändå bestämt att det känns som om jag gjorde det igår. Det enda jag har gjort sedan jag lade upp bilden är kolla plattformen och svarat på ett par mejl, skrivit inköpslista till imorgon (eller när jag nu kommer iväg och storhandlar) och läst lite bloggar. Jag har knappt rört mig mer än ett par meter från min lilla datorhörna, men ändå känns det som om hur mycket tid som helst har flutit förbi och att jag gjort massor med saker. Är det min övertrötta hjärna som börjar balla ur totalt eller vad är det? Jag har inte tid eller råd med en överarbetad hjärna idag, då jag har en vfu-logg att författa ihop och lämna in. Deadline är idag, vilket betyder att jag måste få den färdigskriven, redigerad, korrigerad etc. och inskickad innan  midnatt. Handen på hjärtat känns det som en omöjlig uppgift för tillfället! Jag vet inte hur jag ska hinna med det här och speciellt inte med tanke på att klockan verkar göra gigantiska hopp i tiden. I alla fall upplever jag det som det... Och mörkt har det blivit också... Var mörkt när jag vaknade och jag har allt tyckt att det var mörkt hela dagen, men det kanske beror på de fördragna gardinerna och persiennerna kombinerat med det grådassiga och trista vädret utanför? Vad vet jag!? Två och en halv kopp kaffe har inte lyckats väcka ur mig ur det sömngångarstadie jag verkar befinna mig i heller... så jag vet inte vad jag ska göra åt saken... Skulle verkligen behöva en sådan där panic button just nu!!!

//D.D\\
... som börjar bli lite rädd för sig själv och de tidshopp hon upplever för tillfället.

Veckans Bild från Google # 13

image49


Panik

http://www.megagadgets.se/usb-panic-button.html

Hmmm....

Jag vet inte alls vilken fot eller vilket ben jag ska stå på idag. Hela dagen har varit helt åt helskotta fel och upp och ner. Tur att godingen har haft en bättre dag än mig och fått lite ordning på vår råtthåla till lägenhet! Imorgon ska han fortsätta med att vara bror duktig och spackla i ordning ute i hallen, så att jag kan vara syster duktig och måla *ler* Det känns faktiskt som om vi börjar få ordning och reda nu! Tänk om vi skulle kunna vara så duktiga att vi får allt klart innan jul? *skratt* Neee, det vore ju inte alls likt oss, så jag blir inte förvånad om så inte blir fallet. Jag har ju faktiskt en hel massa skrivande att ta hand om också. Usch, en literature essay som ska vara inne i början på januari... Det är ju snart det!!! Fasiken, det är ju mycket som ska vara gjort innan dess när det gäller studierna juh. Kursen är ju slut då... *hmm*

Nej, nu ska jag väl försöka avsluta kvällen med att vara seriös och leka plugghäst någon timme till. Vill ju komma i säng något tidigare än igår natt *haha* Vi lekte CSI:are till bortåt tre på morgonen... men det var det värt. Vi blev masters på alla fall på det tredje spelet (precis som på de två första). Åh, vad jag skryter, men det bara måste jag juh. Lite i alla fall! Visst får jag?

//D.D\\
... som ska ordbajsa ihop en journal om en usel bok nu!

Mamma mia...

Vilken strulig föreläsning det var idag! Jag förstår verkligen inte hur det får gå till så utan att någon (vi studenter bland annat) reagerar. Strul med teknik och ingen som visste hur det skulle fixas m.m. Nej, inte någon mer sådan telebild tack... för då går jag fasiken därifrån. Ja, min muntliga prestation i grupppresentationen gick nog rätt bra faktiskt! Och det var väl det enda som känns att det gick bra under hela föreläsningen. Våra grupp-uppgifter alltså.

Nej, nu lägger jag det bakom mig och tar tag i nästa boring task... Läsa ut Changeover, som ska kommenteras och hittas på keywords till innan torsdag. Det är då deadlinen är på den uppgiften i alla fall, så lite kan jag ju försöka komma åstadkomma idag. Eller kanske läsa klart den till att börja med... Om jag ids. Eller så byter jag ut den mot En annan tid, ett annat liv av GW. Müche bettre. :P

//D.D\\

Another downfall

Endast två läsare igår... fast eftersom det inte var något nytt att läsa är det kanske inte konstigt. Det är alltid färre läsare på söndagarna har jag märkt. Brukar ligga på tre läsare om söndagarna faktiskt, men en av mina trogna läsare - Lillstrumpa - är ju på varmare breddgrader. Klart att hon har annat för sig än att läsa min blogg *ler* Fast uppdaterat sin resdagbok har de gjort i alla fall *hihi* Fast det kanske jag har skrivit om redan!?! Usch, jag är minst lika snurrig som vår lärare jag nämnt i ett tidigare inlägg... Inte bra alls eftersom vi har en dreadful presentation att göra snart. Inför nämnda lärare som trots sin snurriga och vimsiga personlighet inte tolererar ngåot som helst strul eller liknande från sina studenter, dvs. oss. Ja, ja... Nu ska jag inte måla faan på väggen redan från början, då det kanske faktiskt kan gå bra. *skratt*

Nej, dags att leta rätt på lite frukost att slänga i mig och en adress att skicka in vfu-intyget till. Sedan bär det av på min trogna trampcykel i den täta morgondimman. *suck* Om det åtminstone hade varit lite trevligare väder idag!!

//D.D\\

Usel bloggare

Jag skäms verkligen för min frånvaro från bloggträsket, men jag har ju haft fullt upp med alla goa sjundeklassare i två veckors tid. Vilka härliga tjejer och killar jag har fått träffa. Stökiga till max, men som tur är så är de lika goa och härliga som stökiga. Blir att träffa de till våren igen och det ska bli kul att se hur de har utvecklats på nästan ett halvår.

En försenad Veckans bild denna vecka också, vilket beror på att jag kom hem från min korta sista praktikdag och gick och lade mig. Sedan sov jag bort i stort sett resten av fredagen!!! Vilket gjorde att jag istället var uppe som "kartläsare" till J när han började spela nya dataspelet. Sängdags? Fyra imorse! Förstår inte hur knäpp man kan vara och ändra dygnsrytmen sådär... Verkligen inte bra heller när man har massvis att sammanställa och skriva rent m.m. Saken blir inte bättre när man har en labil lärare som ändrar villkor för uppgifter och inlämningar hela tiden p.g.a. hennes otroligt makabra förmåga att glömma bort allt hon har sagt. Och inte skriver hon upp det heller!?!?! Vilket betyder att jag tydligen har en muntlig presentation tillsammans med mina gruppkamrater (som för övrigt bor kring 15-20 mil bort). Hur har hon tänkt att vi ska göra ett snyggt jobb över helgen? Blir tokig på henne och jag är inte ensam. Saken är den att vi skulle ha denna muntliga presentation vecka 50 och om Nya Zealand... Istället har hon fått för sig att vi ska göra den nu på måndag och om Storbritannien. Tack å bock... då var vår helg räddad!

Avslutar inlägget med att kommentera veckans bild, som jag ytterligare en gång lånat från en annan bloggare (klicka in på länken och läs hennes blogg också vetja! *ler*). Saknar min Lillstrumpa som satte sig på ett plan åtta i morse med destination Thailand (inkl. mellanlandning i Moskva). Hade världens separationsångest igår ska du veta!! Som tur är så fixade hon och pojkvännen hennes upp en resdagbok så att jag kan följa dem på resan *hihi*

//D.D\\
... som bojkottar pluggandet för tillfället i förmån för GW.s roman En annan tid, ett annat liv


Veckans bild från Google #12

image48

Saknad

http://therrorese.blogg.se/1173043373_saknad.html#trackback