Pausmusik...
Låten jag gjorde min SingStar debut med i tisdags får tjäna som pausmusik eftersom jag är usel på att uppdatera bloggen för tillfället. Fullt upp med vårstäd och litteraturläsning att burken sällan är i gång för tillfället. Telefonen är oftare avstängd än påslagen också dessutom. Hursa om jag försöker fly världen utanför lite smått för tillfället?


//D.D\\
... som är i sin egen lilla värld av blommor för tillfället.

... och dessutom regnar det!

Precis, glömde ju säga att det dessutom regnar 'cats and dogs' här hos mig också. Inte kul alls - speciellt inte när man är så trött och seg som jag är. Vi fick dessutom besök av en bekant, som vi inte sett på ett år, så det är ju inte något läge för att gå och lägga sig direkt. Visserligen är det mer J.s vän än min och jag tror ärligt talat inte att han skulle bli arg eller sur om jag gick och lade mig, men lite hyfs har jag allt kvar i kroppen! *flin*

Ja, nu har jag efter en stunds gnoing insett att vi måste köpa nya persienner till sovrummet! Det handlar inte ens om att fundera utan vi MÅSTE köpa nya... Jag tänker inte ödsla mer tid på att få dem i ordning igen that's for sure. Nya sängkläder är det beställda också... Hihi! Det känns otroligt skönt att känna att det börjar bli ordning här hemma äntligen efter att vi började göra om här hemma. Ja, målning har jag kvar, men samma sak som ovan... Jag tänker inte börja lägga mig på hallgolvet och måla lister medan vi har besök! Fast han skulle ha fått sig ett gott skratt då i alla fall. Nej, det kan bli imorgon kanske... eller snarare jo, det får bli imorgon. Dags att det blir av nu!

Hjälp, jag har fiskfiléer att fixa i ordning; panera och steka upp alltså. Vet inte om jag orkar ställa mig och laga mat nu. Ja, hinner inte heller dessutom eftersom det är dags att hämta upp tvätten snart. Får verkligen se till att jag inte missar det, då det är någon som har tiden efter. Sedan har jag hittat mer tvätt, så det är bara att boka en ny tvätttid till imorgon eller fredag. Besök till frissan som jag tänkt fixa denna vecka får skjutas upp till nästa, men det MÅSTE jag se till att fixa.

//D.D\\
... som ska sluta tänka efter nu då det bara verkar dyka upp fler MÅSTE...

Vatten, vatten, vatten...

Tvättar och skurar idag, så det är bara vatten som gäller idag. Vi har tagit tag i vårstädning här hemma nämligen, men vi hinner inte avvara en hel dag utan tar allt pö om pö. Igår var det J som lekte skurtant och fixade sin datorhörna... idag är det jag som leker tvättmanglerska och skurkärring. Fixar "min" halva av sovrummet för tillfället och det är riktigt skitigt. Inte så konstigt kanske med tanke på att vi har en parkering precis utanför fönstret, så det är alldeles svart kring fönstret. Det fastnar massa avgaser när vi har fönstret öppet... För att inte tala om cigarettröken som kommer från grannen (blev påmind om det iom att det stinker för tillfället). Det kan verkligen inte vara direkt hälsosamt att ha en parkering där bilar står och gasar långt över tillåten tidsgräns utanför sovrummet va!? Helt sjukt att det får vara så egentligen!

Nej, tillbaka till skurande och fixandet nu så att inte skurvattnet kallnar av! Måste vara ordentligt hett så skiten försvinner ordentligt!

//D.D\\
... återkommer senare för vidare rapport!

Ny vecka, nya tag

Började veckan med en otroligt proffsig föreläsning om History of English... Riktigt kul att kolla in Old English osv. och inse varför vissa ord stavas si och så, samt vart olika ord kommer ifrån. Suveränt! Kollade in ett stycke text från Beowulf bland annat och det är som sagt helt otroligt roligt. Tycker jag i alla fall, men smaken är ju olika här i världen. Tänk vilken grej att läsa Beowulf på Old English rakt igenom! Hihi. Skulle jag vilja ha möjlighet till någon gång i mitt liv faktiskt... Jaha, nehej... Måste nog ta och se över vad jag har att göra här framöver, så att jag kan få en överblick på veckan. Litteratur och litteraturhistoria kan man nästan påstå vara klappad och klar för den här veckan, så det får bli att kolla in Academic Writing och den problemlösande uppsatsens struktur antar jag. Usch, det är faktiskt den enda kursen som känns halvt om halvt tråkig just nu! Förutom när vi har föreläsningar, vilket endast kommer ske en gång i månaden... Trist!

//D.D\\
... who will disappear in her books again!


Eh que va?


 

Björn Gustafsson visar hur //D.D\\ känner sig just nu!

Gräsänka

Ensam hemma fortfarande och kommer troligtvis vara det halvt om halvt hela dagen imorgon också. Det blir otroligt tyst här hemma när J är borta och jag VET att han tycker det blir tyst när jag är borta. Faktiskt rätt otroligt hur en enda människa faktiskt kan vara upphov till så mycket ljud, som man dessutom vänjer sig vid så lätt och snabbt. För det är ju det det handlar om... Vanan av att ha någon mer i närheten!

Fast lite skönt är det att ha lite tid över till sig själv också faktiskt! *flin* Har inte fixat min grooming session än idag, men dagen är ju ung. Haha, speciellt om man ligger och sover till bortåt ett! Hjälp vad jag sover nuförtiden, men jag antar att jag har lite sömn att ta igen fortfarande - även om det inte går. Fast man kan lura sig själv till att man får igen lite sömn...

Någon som har tips på vad jag kan sysselsätta mig med ikväll?//D.D\\
... som ska fortsätta njuta av och samtidigt förkasta ensamheten!


 


Lördagsgodis

I brist på annan rubrik.... Hehe. Hjärnan säger verkligen ifrån nu och jag ska faktiskt kila iväg till min tomma säng och krypa ner med de sista spännande sidorna i vampyrkrönikans fjärde del! Vet mycket väl att jag kommer somna efter en halv sida, men det är nog snarare mer positivt än negativt. Jag trillar snart av stolen och det är dock endast negativt, då jag säkerligen skulle slå i huvudet på den där punkten jag alltid slår i när jag slår i huvudet. Suck! Händer faktiskt att jag oprovocerat får ont på den där punkten också... Hursa om det kan vara farligt eller så?

//D.D\\
... som grubblandes går till sängs med sig själv ikväll. Suck!


Veckans bild - version 2.008 - nummer 7image68


Business and Pleasure


Dag två avklarad med bravur

Och den kändes om möjligt ännu bättre än första dagen trots att jag var supertrött. Är en overnighter inplanerad till nästa innedagarna också :) Känns kul att stanna kvar och umgås lite för en gångs skull faktiskt. Tycker det var dags nu och eftersom det är precis efter "löning" finns det ju iaf pengar - då. Bara att spara sig lite den närmaste månaden som kommer så är det inget problem alls.

Alldeles slutkörd är jag dock... så det blir inte mycket mer skrivet just nu. Måste hjälpa J att komma i ordning så att han komma iväg om en timme eller så... Ska ju vara gräsänka i helgen... Lite dubbla känslor inför det, men, men... Det ordnar sig allt eftersom det finns msn och så!

//D.D\\
... som är för trött för att komma på något vettigare än det här!

Överlevde dag ett

Fast nu återstår det ju en dag och trots att den är kortare så upplever jag det inte som att den har någon bättre förutsättning än vad denna avslutade dag hade. Snudd på värre faktiskt! Men nu ska jag inte måla fan på väggen här, då denna dag slutade i en sådan härlig stämning. Kändes som om vi var en klass och höll varandra om ryggen under mötet tycker jag. Heja oss! Första gången på länge, men vi kanske behöver bli "attackerade" för att reagera och framförallt agera som en klass. Ok, en smått förvirrande föreläsning/lektion i slutet idag, så jag har inte riktigt full koll på varför vi skrev den argumenterande uppsatsen... Heller inte när, var och hur den problemlösande skulle skrivas heller. Iek!?

Hursomhelst, det blev en kvällspromenad i den blåsiga lilla hålan nu ikväll med. Yay! Känns otroligt skönt, men vi bommar ju här i helgen... Annars hade vi varit igång igen med vår lilla rutin. J ska bort nämligen och vi hinner väl springa på varandra i en timme eller två imorgon innan han åker iväg för att inte komma hem förrän... Hmm, ja kan lika gärna bli lördag som söndag, men som det är tänkt är det söndag... Då jag och min privattaxi åker iväg och hämtar honom. *hihi*

Nej, nu ska jag sammanställa mina tankar och noteringar om Walt Whitman och Emilly Dickinson, samt de av mig utvalda dikter/diktdelar. Ska diskuteras på morgonen tillsammans med Romeo and Juliet, vilken jag nästan glömt bort lite av... Vad jag hade för tankar alltså! Inte dramat i sig. Fick även tag på rätt upplaga av The Great Gatsby idag på akademibokhandeln. Tanken var att köpa ett exemplar som en kursare köpt för mycket - hur man nu lyckas med det? - fast det blev inte av det... Invecklat och ointressant om alla turer, så det skippar jag. *snabbspolning* Återkommer troligtvis imorgon kväll när jag sitter här som den gräsänka jag då för tillfället är...

//D.D\\
... driftin' away...

Energikick inför tunga innedagar

Varit ute på två sköna promenader idag och det känns verkligen som om det har gett mig lite mer energi och styrka inför morgondagens drabbning. Samt att det faktiskt kan räcka till fredagen - kanske. Eller så kanske det hinns med en "powerchargande" promenad efter att jag kommit hem imorgon!? Yay isf! Måste verkligen bli lite bättre på att komma ut nu när vi båda sitter och pluggar, men alla som studerar vet hur lätt det är att fastna bland böcker, papper, information och fakta. Suck!

Åh, inser att jag missat idolen Fredrik Lindströms nya program - säsongstart idag klockan 22 - tydligen. Men, som tur är går det i repris *flin* Fredag klockan åtta ska jag bänka mig och se det från början till slut och bara lyssna. Vet du vad skönt det kan vara att bara lyssna ibland? Om inte, så se till att prova på det någon gång!!! Typ på fredag klockan åtta så blir det i alla fall till att lyssna på något vettigt *flin*

Annars... intet nytt! Eller jo, en hel massa *bleep* inför mötet under morgondagen, som helt baseras på missförstånd, som baseras på missförstånd osv. Suck!!! Nu är det riktigt nära till att det faktiskt kan hända som så att jag sitter på bussen hemåt tre timmar tidigare än vad det är tänkt... På grund av allt som ska stötas och blötas om och om och om igen... JAG BLIR GALEN! Varför inte bara låta bygones be bygones!?

//D.D\\
... gettin' crazy and just can't sleep!

Tråkblogg för tillfället

Har inte någon inspiration eller energi att komma på något att skriva om riktigt för tillfället. Vet inte vad det kommer sig på, men misstänker skarpt att det är det möte jag tidigare skrivit om som totalt ryckte undan mattan under fötterna på mig. Jag är nog kanske lite smått långsint ändå eftersom det nu har gått i alla fall en och en halv vecka. Fast vi ska ju träffas "In Real Life så att säga" nu på torsdag - shit, det är ju imorgon - och då vet jag inte vad som händer om fel ord yttras. Är som en krutdurk var stubintråd legat och pyrt i nästan två veckor, så helt säker känner jag mig inte. Har otroligt lätt för att tvärtända och då går jag i kommando ut ur salen. Och tar nog till och med mitt pick och  pack och åker hem!! För jag tror inte det är bra att stanna kvar och umgås med "fienden" resten av dagen. Koncentrationssvårigheter skulle jag ha om inte annat, så då kan jag lika gärna sitta på en buss och bli vaggad till sömns en timme. Sova en timme och komma hem och göra något vettigt av resten av dagen...

*** förlorat material, typ tio rader... suck! ***

//D.D\\
... skulle nog ha stannat kvar under täcket idag!?!?

Remember this? Anyways... here is an updateimage67


Frågan är bara vad som ska läsas härnäst?

Får nog bli
Lady Chatterleys älskare så jag kan
berätta vad för slags språk den här versionen har.
Eller vad säger du
Leopardia?


Now sis has done HER job Mike!

Jepp, nu är hemtenta-översättningen inlämnad! Känns superskönt, då det innebär att en av *hmm* sex(?) delkurser är avklarad redan. Är på god väg att kirra den andra också, då litteraturhistorians alla moduler kommer att trilla på nu också tror jag. Kommer nog gå vidare och läsa på och skriva keywords till de två sista här under veckorna som kommer. Vilket betyder att jag får ytterligare mer tid över till allt annat som dyker upp nu. Lingvistik bland annat. Hugaligen vad det känns snurrigt i den kursen, men det ska väl gå väl det med om man nu har fixat till så man har tid att sitta och klura lite på egen hand. Finns ju alltid annan litteratur att kika i också om det känns snurrigt. Fast det är himla kuligt att läsa lingvistik och language history faktiskt :D

Jaha, B1 har nog landat i Bangkok (var det va?) nu tillsammans med BigMac, så nu får jag kolla in blogg och bilddagbok lite regelbundet då!?  *flin* Ska tipsa kusinen som också ger sig iväg här om en vecka, så att hon kanske får något tips om where to go (or not!). Du får ju kika in här och hos lillstrumpa om du är nyfiken på vad som händer här hemma i kalla svedala lillebror! :P

Nej, nu ska jag göra mig i ordning för äventyr hos en av handlarna här i stan, då det vankas storhandling. Förstår inte hur det kommer sig att skafferier, lådor, kyl och frys är tvärtomma?! Clueless actually, men sån är det... och måste fixas inför de kommande dagarna.

//D.D\\
... getting her self ready for battle against the rulators... Öhh... eller nåt!

Känns lite småkaxigt

Hemtenta: översättning idag... Ja, eller vilka fem timmar man fr.o.m. igår morse klockan nio till idag midnatt. Själv tog jag en ledighetsdag igår, vilket betyder att jag bara slappade bort hela dagen. Sömn och dumglys på tv kan jag summera upp gårdagen med. Iddes inte ens slå igång datorn, så därav inget inlägg under gårdagen. Ja, tentan påbörjade jag idag klockan 14 cirka... har skrivit av den svenska texten i ett word-dokument, översatt densamma i samma dokument, printat ut en version för att få en lite mer känsla för texten som text, tagit en lyxig och het dusch... Hmm, just det! Åt lite pastasallad från igår, som dessutom smakade mycket bättre idag än vad den gjorde igår. Snart är det dags att kila ner till macken runt hörnet och inhandla lite nödvändigheter, vilket för närvarande är kaffe (helt slut i burken juh!), toapapper (sista rullen inne på "hemliga huset" *hihi*) och så något gott åt respektive student här hemma. *flin* Fast först ska jag göra mig i ordning efter den gosiga duschen. Insåg att jag måste smörja in mig då jag är torr som fnöske i ansiktet - inte kul. Sedan ska jag väl fläta till herrn i huset också, så att han kan följa med ut utan att trassla till hårsvallet alltför mycket. Och nej, jag ska inte slå honom! För din information har han hur långt hår som helst, vilket oftast finns samlad i en lång fläta... Svårt att förklara, men tänk dig samurajstuk, typ?!

//D.D\\
... kaxar vidare!

Ytterligare en slappisch dag...

Som inte är speciellt slapp på något vis, men den känns som det... Fullt upp med javaprogrammering och litteraturhistoria här hemma idag. Inte för att jag personligen har speciellt bråttom med min uppsats, men känner att det kan var skönt att få den klar här under början på veckan. Sedan kan den ligga och "vila" medan jag är på Uni torsdag och fredag - ja, för det är dags för innedagar igen - och så kan jag proofreada när jag kommit tillbaka. Samma har jag med litteraturuppgifterna som ska in om ett par veckor. De får ligga till sig en vecka nu innan jag skickar in dem!

Ja, vilket påminner mig om fadäsen jag upptäckte igår. Tror ni jag fick rätt version av The Great Gatsby eller? Nope, det blev hemskickat en opera-version av den till mig och det är då en himla tur att jag upptäckte det i god tid, så jag inte satt och läste den. Jag ska ju undersöka och rapportera hur Nick uppvisas som berättare och karaktär, vilket inte är det lättaste i en opera kanske!? Inte vet jag, men det får bli att hoppa in till akademibokhandeln på torsdag eller fredag. Suck! Ytterligare en hundring som försvinner lite i onödan. Det är inte kul alls att upptäcka att man varit så dum och inte kollat upp ordentligt, men lite lurad känner man sig dock när det på internetsidan står att den är skriven av Fitzgerald, men operan är ju inte det! På boken står det ett helt annat namn... Suck igen! Men det hade jag ju kunnat ha reagerat på tidigare om jag varit lite vaken och alert. Ja, ja... Det ska finnas en upplaga i "mitt" biblos magasin, men det står som att den är utlånad. Personligen tror jag att de har blivit av med den helt, så jag tänker inte ens försöka låna den där... Ingen som helst idé att hoppas, så jag köper skiten istället.

Mmm, känner mig lite smått negativt inställd just nu, men jag tror det vänder. Hoppas på det i alla fall fast det kan lika gärna bli värre irritation här framåt dagen... Men det märks då!

//D.D\\
... som ska plöja material om den gotiska romanen nu!

Nattugglorna säger goder morgon

För det är vad det är för mig och J nu känns det som... Eller ja, mest för mig eftersom jag ytterligare en dag legat och sovit bort hela eftermiddagen. Fast det är några av er som har hittat in hit och läst/kollat inlägg ändå idag ser jag - som den lilla statistikhoran jag är. Hihi! Var inne och läste igenom favoritbloggarna tidigare idag, men det var inte alltför många av dem som hade uppdaterats då, så det får bli en runda här snart igen. Först ska jag få iväg J och hämta mat, då det är "bagarna" runt hörnet som står för matlagningen idag. Vi har blivit så lata de senaste dagarna att det har blivit hämtmat i stort sett jämt, känns det som i alla fall, men någon av måltiderna har vi allt lagat till själva. Fast jag måste ändå säga att vad det gäller studieuppgifter har vi båda varit riktigt flitiga. Är allt stolt över den nyblivna student här hemma... Ja, och den på andra sidan stan också såklart! Det rullar på riktigt bra för i stort sett alla jag känner för tillfället eller ja, det finns väl alltid undantag som bekräftar regeln. De "undantagen" är jag med och hjälper så gott jag kan dock, då jag känner att jag har tid och möjlighet till det. Nivån på min mani verkar inte finna några gränser för tillfället, så jag hoppas verkligen inte att det hela slutar med en krasch rätt i den där berömda tegelväggen igen. Ska helt klart försöka undvika det så gott det går i alla fall, så idag har jag inte rört en enda bok , ett enda papper eller dokument som har med mina egna studier att göra! Lite stolt över det faktiskt!

//D.D\\
... som bänkar sig framför tv.n nu för ett par timmar - klass 9A och De 12 apornas armé ikväll!

"klipp" från de senaste två timmarnaimage66
På rätt sia kôlbroa intet nytt

Nej, jag har faktiskt inte speciellt mycket nytt att skriva om... Sömn känns överspelat och överskattat med för den delen just nu. Av någon anledning känner jag mig otroligt rastlös och skriver klart uppgift efter uppgift, så jag har nog säkerligen en och en halv veckas försprång när det gäller både litteraturen och litteraturhistorian. Nej, tre veckor är det för tusan när jag tittar efter! Ändå sitter jag här och läser, läser, skriver, funderar, skriver lite till... För det är faktiskt riktigt kul och intressant för en gångs skull. Ja, som jag känner det alltså och det var ett tag sedan kan jag tala om för dig. Fast det har nog märkts här på bloggen!? Om inte, så ja... det har varit otroligt "rockigt" den senaste tiden vad gäller studier och allt som har med det att göra. Fast jag har mer och mer intagit en attityd som gör att jag slutar bry mig mindre och  mindre för var dag som går. Jag ser till att sköta mitt och sedan orkar jag bara inte mer. Jo, jag hjälper alla mina kurskamrater också. De som behöver en hjälpande hand i misären. Resten har jag totalt slutat bry mig om och alldeles speciellt sedan i måndags. Det som hände då fick bägaren att rinna över och jag tänker och orkar inte bry mig längre. Här kämpar man för att skapa en kvalitativ undervisning, vilket kanske mest blir för de årskullar som kommer efter, och så blir det så fullkomligt raserat av två personer. That was it! Kan nästan säga att det är ett år kvar och under det tänker jag köra på i mitt eget race. Inte bry mig om att koppla på den granskande och ifrågasättande delen av hjärnan utan bara köra på och göra det som ska göras. Inte en enda reflektion kring varför jag gör det eller någonting, då det verkar som om det är så det ska vara... Tack för mig!

//D.D\\
... som lyckats reta upp sig själv så otroligt genom att skriva det här inlägget,
så jag tror jag måste hoppa ut i spelet och slåss lite mot "the bad guys!"

Sova är skönt!

Verkar ha blivit en temavecka på sömn och sova då jag åter igen tar upp ämnet, men det är för att jag har blivit så sömnig och trött nu. Inte kul alls att vara helt utdränerad på energi när det känns som vår utanför fönstren och dörren juh! En härlig våraktig promenad i mitten på februari, dvs. idag, hade inte suttit helt fel. Nu har det dock hunnit bli mörkt och extra kallt ute, så nu lockar det inte längre. Sanningen är att jag och J sov bort hela förmiddagen och hela eftermiddagen. Vi var uppe kanske fyra timmar kring "lunch" and that's that. Vilka tväräkta nattugglor vi har blivit nu! Missat varenda repris av serien om Klass 9A har jag därmed gjort, men måste prisa 24 (kanalen, inte serien) att de visar den imorgon - lördagkväll - klockan 20.00! Får inte missas helt enkelt!!! Nu ska jag ta mig tillbaka till uppsatsläsningen och ge respons åt några kursare. Ja, jag vet mycket väl att klockan är åtta en fredag, men begreppet helg existerar knappt längre i min vokabulär... Kanske lär mig det senare igen, men för tillfället finns det inte någon som helst skillnad på vardag och helg för min del. The reality of being a student...

//D.D\\
... som dock funderar på att leka hjältinna ett par timmar i natt! *hihi*

Veckans bild - version 2.008 - nummer 6image65


Klassiker, vad annars!? *haha*


Har inte nått över bron än...

... så tänker inte säga något om att det inte hänt något - än! Det får jag göra imorgon eftersom jag misstänker att jag har minst fem timmar kvar av vaket tillstånd innan denna dagen är över för min del. Är något otroligt godissugen nu också, men håller mig i kragen och har inte kommit iväg till den alltför närliggande macken än. Fast dessvärre är jag nog svagare än suget idag för nu är det ett tag sedan igen... som jag åt godis alltså. Har ju varit så dålig de senaste två veckorna - host och nys - att det bara byggts upp mer och mer. Kanske något litet här till kvällen? Vi får se hur det går med det där med... Ska försöka komma ihåg att rapportera om det imorgon, men kan inte lova något. Lovar aldrig något förrän jag är helt säker på att jag kan hålla det! Tycker att fler borde tänka på det innan de öppnar upp sin stora trut och lovar något. Usch, vad jag lät hostile där... inte alls meningen, men blir irritierade på falska och tomma löften som slängs omkring hit och dit nuförtiden. Rent generellt alltså. Det var då tusan vad jag ska generallisera idag då!? Suck...

Back to The Awakening och min analys av dess teman, budskap och imagery (vad tusan är det det heter på svenska nu igen!?)... Hmmm, ja, metaforer, symbolik osv. är det i alla fall jag ska kolla på. Yay!?

//D.D\\
... som säkerligen sover på soffan om en halvtimme! *asg*

We're the Chipmunks! Alvin, Simon... Theodore!


De är ju såå otroligt söta!Sömnvanor igen...

Fått några svar på föregående inlägg om sömnvanor och så... Kuligt! Själv somnade jag in kring halv sex imorse och klockan ringde strax innan tolv, då veckans tvättdag flyttat från onsdag till idag. Suck! Och det är jag som fick största ansvaret för tvättningen. Nåja, till saken igen... får inte villa bort dig alltför mycket från ämnet. Nu handlar det om uppvakningen! Varför kan en hel dag bli förstörd, dvs. man snubblar, tappar saker, missar möten m.m., av att man vaknar vid fel tillfälle? Eller snarare hur kommer det sig att man faktiskt känner det på sig redan innan man vaknat ordentligt!? En sådan dag är det idag och jag vet redan nu att något kommer gå otroligt fel eller bli "infekterat" - tänker då först och främst på att jag och J (eller någon annan) kommer att diskutera något och det blir trist och tråkigt. Ja, att jag skriver J sker bara på automatik och generalisering eftersom det är honom jag träffar mest om dagarna. Kan ju även hända att jag för någon "infekterad" dialog via mejl eller telefon också, men... Ja, ja, nog om det... du vet where I'm getting with this!
 
//D.D\\
... som är på väg till tråkstugan för att hänga upp kläder på tork!

Mitt i natten tyst som katten

För det är, för att det har blivit, otroligt tyst i vår trapp den senaste tiden. Det kommer låta konstigt det här, men faktum är att det blivit så pass tyst att det är svårt att somna. Alla har vi ljud som är "hemma" liksom och ett eller flera av dem har försvunnit från vår portuppgång eller något för det är supersvårt att somna nuförtiden. Ok, vi är nattugglor av naturen jag och J - har jag märkt - men det är ändå svårt att somna. *hihi* Fast jag har personligen inga som helst problem med att sova på soffan bredvid surret från J.s dator när han sitter och spelar eller pluggar. Det är ett som är helt säkert! Ibland är jag nästan tvungen att lägga mig och sova på soffan istället för i sovrummet om han ska göra något speciellt uppdrag/mission eller liknande. Sover mycket bättre på soffan än ensam i sängen då... Knäpp är jag, men står för det gör jag också!

Någon mer där ute som har någon knäpp ovana när det gäller sova, sömn m.m.?


//D.D\\
... som nog inte går och lägger sig än på ett par timmar eller tre!

Missed me today?

Har faktiskt varit en lite "bojkotta dator" - dag idag... då jag känner att det blivit lite väl mycket av det igen. Känns inte lika roligt att sitta vid datorn när det är ett måste att sitta vid den bortåt åtta timmar om dagen, så de dagar jag har möjlighet att hålla mig ifrån den, så tar jag chansen. Fast blogga måste jag göra minst ett inlägg om dagen då det har blivit till en vana och det känns faktiskt tomt om jag någon dag inte har skrivit i alla fall en eller två rader här åt er som läser. Hittills har i alla fall fem av er varit inne och kikat, men jag hoppas att ni återkommer lite senare också så att ni inte missar dagens inlägg. Inte för att det är superviktigt det här svamlet, men ändå. Iofs återkommer nog många av er under morgondagen också, så då kan ni ju läsa det här inlägget då. Det tycker jag är härligt med bloggar - ja, IRL-dagböcker också såklart - är att du kan bläddra tillbaka och läsa vad som hände för ett år sedan. Om man nu skrev något då vill säga. Kommer inte alls ihåg om jag skrev något på dagen ett år sedan, men omkring där gjorde jag det säkert.

image64


Jaha, imorgon är det Valentine's Day, vilket är en dag jag tycker har förlorat sin lyster på grund av all komersialitet kring den. Varför ska en sådan underbar dag bli förstörd av giriga köpmän/företagare m.m.!? Personligen kommer jag att bojkotta morgondagen då jag anser att andemeningen med dagen är förstörd! Jag återkommer någon annan vanlig dag och berättar för alla jag håller nära och kära att jag älskar dem istället... Bättre att göra det utifrån sitt hjärta och sina känslor istället för att vara en "sell out" och gå på marknadens alla fula knep! Jag förväntar mig heller inte att få något speciellt av min sambo, då han också tycker/känner likadant som mig, samt vet vart jag står i denna fråga. Underbart!

//D.D\\
... som går mot strömmen imorgon!

Litteraturen flödar

Det känns som jag bara skriver om böcker för tillfället, men det beror nog på att jag är inne i en av mina läsperioder. Vilket betyder att jag slukar allt som kommer i min väg... I bokväg alltså! *ler* Förutom just det som är ett måste som texterna jag nämnde i förra inlägget tillhör. Usch! Fast jag kommer nog att överraska er med att det är just lite tyngre klassiker som följde med hem i ryggsäcken då jag var till biblioteket i fredags.


image63


Ja, som du ser är det även en del deckare med, men det beror på att jag äntligen hittade böcker om Bones på vårt biblo. Jag är positivt överraskad över det faktum att de faktiskt har börjat ta in nyare och lite "udda" böcker nu. Måste finnas någon ny stjärna där uppe som verkligen älskar böcker och dessutom verkar ha en snarlik läsvana som mig!? Hmm! Fast servicen är fortfarande lika usel... Hade en medelålders man före mig i kön, som jag var tvungen att stå i eftersom jag min klant glömt lånekortet, och han hade nog stått och väntat i fem minuter innan jag kom och ställde mig. Sedan stod vi båda där och väntade säkerligen i en kvart innan vi fick någon hjälp! Det kom tre bibliotekarier och ställde sig och tittade, men ingen av dem kom och hjälpte oss. Dålig stil! Hoppas verkligen att det kommer nya mer service minded biblotekare (obs, felstavat med flit!! *flin*) till vårat lilla stadsbiblo snart!! Hittills har jag bara träffat på två som är helt suveräna varav den ena har gått i pension och den andra troligtvis studerar och därför bara jobbar då och då, vilket antagligen träffar när jag inte är där... Suck.

Nej, nu ska jag sätta mig framför andra burken och kolla in serien om klass 9A... Verkar intressant och helt klart en värdig ersättare för mitt Bones - tittande på tisdagar! *ler*

//D.D\\
... som signar out tillfälligt...

Hawthorne, Poe, Whitman och Dickinson

Och så J! Det är mitt sällskap för dagen, då jag måste läsa x antal sidor av de i rubriken nämnda författarna, samt hjälpa godingen med lite korrekturläsning. Det sistnämnda är roligast helt klart! Idag i alla fall, men lite av motivationen har kommit tillbaka tack vare uppmuntran från Leopardia... Tack vännen!

Nu har Lillstrumpa dykt upp på msn också, så nu blir det ännu roligare att sitta här. Visst, det blir kanske inte några effektiva minuter/timmar, men roliga! Sedan pendlar jag mellan datorn och spisen för tillfället också, så det gör att effektiviteten på mitt skrivande och analyserande av texterna inte går alls bra. Mycket roligare och lättare att bubbla av mig här faktiskt... även om det inte har märkts under dagen. Usch, vad jag har blivit dålig på uppdatering och kommentarer till mina fellow bloggers där ute. Ska försöka att bli bättre på det här framöver, men nu har jag faktiskt inte någon energi över till det. Vem är det som har snott min energi!?

//D.D\\
... being puzzled over the lack of energy at the moment!


Enda glädjeämnet idag...

image62


Jag har lånat detta från
Tasteline och jag hoppas att de inte blir arga på mig!
Kolla in den sidan om du inte gjort det redan... Otroligt bra för alla sorters kockar *flin*

Motivationen är bortblåst

Nu... har det inträffat! All motivation och glädje jag haft och känt ett bra tag är som bortblåst - idag i alla fall - hittills. Fick in ett keyword i litteraturhistorian idag åtminstone, så det kan jag kanske känna mig lite nöjd över. Annars? Massor att göra, men får inget gjort. Två short stories att läsa, analysera och diskutera i en liten rapport kanske man kan kalla det. Fast det är lättare sagt än gjort när det sitter en wordn00b som ska skriva lathund till sin kurs och undrar saker om än det, än det andra. Såå... Hawthorne och Poe får vänta till någon annan dag, men jag har egentligen inte tid med det! Att vänta alltså, men måste för jag kan inte tänka alls just nu. Koncentrationssvårigheter så det stör har jag idag, men det är absolut inte J.s fel (som är wordn00ben jag nämnde förut *flin*) utan otillräckligt med sömn och en misslyckad diskussion. Suck vilken supersämst dag det här har varit... Blä!

//D.D\\
... avslutar detta negativa inlägg innan det blir below zero!

Inte alls rätt beslut

Skulle ha tagit och stannat kvar i sängen och sovit ett par timmar extra eller så imorse istället... Känns inte som de där timmarna av diskussion gav mig något och/eller kommer göra något för mina framtida studier heller. Och så var det med det!

Nu har jag massor med plugg framför mig, som jag önskar jag hade ägnat tid åt istället för att spendera tid på en meningslös diskussion. Ja, för mig var den det. Inte ens hälften av kursdeltagarna dök upp, så...

Nej, jag märker att jag skriver och pratar otroligt kortfattat just nu. Vilket påvisar att jag är alltför upprörd och... Ja, jag vet inte!? Besviken kanske, inte vet jag. Hursomhelst så kommer det inte något vettigt ur mig för tillfället, så jag ska spendera ett par timmar med näsan över Heath (den på dryga två tusen sidor!)...

//D.D\\
... återkommer med ett gladare humör om ett par timmar då!

Drygt ett dygn senare...

... och inget inlägg mellan spelandet, men raster har jag haft ska du ha klart för dig. Fast nu är det verkligen dags att få lite sömn eftersom det är "allvarligt" möte via telebild imorgon. Att jag inte kan ta helt seriöst är för att detta blir tredje mötet vi har med universitetsfolk för att få till ändringar på utbildningen jag går - till det bättre alltså. Kan inte påstå att något sådant har hänt, vilket kanske det tredje möter antyder lite också!? Eller!?

Nåja, vi får väl se hur det går imorgon då... själv är jag fortfarande rosslig i halsen och kommer kanske inte bidra med så mycket. Fast det vet jag att jag sagt tidigare och det har alltid slutat med att det är jag som sitter och bubblar ändå. Suck, sån är jag! NU... måste jag i säng!

//D.D\\
... som är trötter!

This weekend!

Är det double xp weekend i spelet City of Heroes/Villains och vem är inte ute och leker då - om inte mitt alter ego Mystical Claws?! Går helt enkelt inte att låta bli att ta den möjligheten att kanske, kanske lyckas bli level femtio med  henne - äntligen!! Det var meningen att hon skulle bli högsta möjliga level redan i sensomras, men studierna började och sedan fick jag annat att tänka på. Synd att jag inte kom på det faktum att spelandet faktiskt ger mig en total avkoppling från, eller åtminstone bortkoppling av, studierna under helgerna. Det är något som är otroligt viktigt för en sådan manisk människa som mig... Ja, jag har faktiskt kommit "to terms" med att jag har en liten manodepressiv ådra inom mig, men jag tycker det gör mig rätt normal... De flesta jag känner har ett drag av mani och depression om vartannat under ett år, så. Jag har fått för mig att det är normalt att vara lite onormal!


image61


Hursomhelst... Det är så här (se ovan) de närmaste x timmarna kommer spenderas, men jag återkommer nog med någon rad eller tjugo mellan  varven. För jag är inte en av de som kan sitta och spela en hel dag utan att logga ur spelet och göra något annat för en timme eller två! Nej, man måste ha lite brejks och så... Gör det hela mycket roligare juh! *flin*

//D.D\\
... som har lite jobb framför sig då "Myst" har fem tuffa levels kvar till max!

Veckans bild - version 2.008 - nummer 5image60

Hostmedicin


Sakta men säkert...

Börjar mitt immunförsvar få övertaget över den här bacillen, viruset eller vad det nu är som orsakat min sjukdom. Jippie! Fast jag kan fortfarande inte säga att jag är tipptopp... bara nästan. Bättre än igår i alla fall, då jag idag inte har ont precis överallt utan bara i vänstra axeln/nyckelbenet där jag nog skadade något när jag hostade eller nös häromdagen. Fasiken vad ont det gjorde ska du veta. Jag är en sådan där människa som har svårt för att ligga still och vila ut vid sjukdom, men J den lille rackaren har smugit sig upp två dagar i rad nu och sett till att jag legat kvar i flera timmar och sovit ut. Kan nog ha bidragit mycket till att jag känner mig mycket bättre idag. Utan de där extra timmarna hade jag nog fortfarande varit superdålig, så jag ska allt tacka honom. Hihi, men han har nog smugit ordentligt också eftersom han vet att jag dels vaknar av ingenting, dels går upp även fast jag inte borde då jag är en sådan envis jäkel... Önskar jag hade haft möjlighet att vara "a fly on the wall" de senaste mornarna faktiskt! Bara för att se hur han burit sig åt...

//D.D\\
... som ska återgå till respons av keywords nu!

Fortfarande syyk

Inte kul alls! Har ingen röst, ont i hela kroppen, hostar och nyser utan förvarning, vilket även gör att jag får ännu ondare i kroppen. Usch, och tvi! Hoppas att de flesta av er där ute har klarat er från det här och håller ifrån det i framtiden också för det är inte trevligt alls. Allt bara avstannar känns det som och det är inte bra alls. Idag sov jag till nyss och skulle ha kunnat sova ännu mer, men ska väl vara uppe en timme eller två för att få in uppgifter och sedan kunna sova i natt också. Fast vi får se hur det blir med det...

Nej, dags att vara lite seriös och få i ordning på uppgifterna nu, så att jag kan lägga mig och slobba i soffan igen. Orkar verkligen inte sitta upp då det gör ont överallt... Ah, en kopp the ska jag fixa mig också!

//D.D\\
... som dock återkommer imorgon med en rad eller två!

Betraktelser från sjukbädden

Har åkt på 6-8 veckors hostan eller vad det nu är den kallas; den där flunsan som gör att man hostar tills man spyr, får ont i hela kroppen osv. osv. Jag mår allt annat än toppen för tillfället, men som jag skrev tidigare när J var dålig - det är inget som stannar upp för det. Har en del att skriva, läsa och lämna in denna vecka och det försöker jag sitta med så gott det går, trots att jag mår som en påse med skit. Tråkboken är utläst i alla fall och den var otroligt lättläst när man läste den i feberyra!? Otroligt knepig upplevelse måste jag säga... Annars då?

Releasepartyt i lördags var sweet as hell! Att lilla Hallsberg kunde bjuda på en sådan trevlig kväll i hårdhetens tecken... Aggregate var bandet och du kan ju alltid kolla in deras
myspace om du är nyfiken på hur de låter! Vidare måste jag ge komplimanger till dj.n som fixade skön blandning av metalmusik under den tiden som bandet inte var på scen! Tack och bock!

//D.D\\
... som återkommer fullt ut när jag mår lite bättre!


Långtråkigast

Sitter och har inget annat val just nu än försöka läsa ut Oroonoko, vilket måste vara den mest långtråkiga bok jag försökt läsa hittills. Den påbörjades för över ett par veckor sedan och ändå har jag inte blivit klar med den endast sjuttiosju sidor korta boken! Får du ett grepp om hur urbota långtråkig den är då? De senaste två eller om det till och med är tre timmarna har jag lyckats ta mig igenom - hör och häpna - hela tjugofyra sidor! Yay! Det är mer än vad jag lyckats med de senaste veckorna, vilket endast resulterat i fjorton sidor. Snart är det dock dags för mig att pallra mig ut i köket och se till att min goding har mat att slänga i sig, då jag själv ...

WHAT!?!?

Nu ringer festarrangören, dvs. min store tjocke far, och menar på att de kommer redan om en timme. Jag säger tack och bock! Stress, panik och annat jävulstyg...

//D.D\\
... rusar från datorn i panik för att göra sig i ordning!

Vart har denna dag försvunnit?

Känns som om jag nyss vaknat och inte hunnit med någonting... Fast det kanske stämmer? Vaknade nog senare än de flesta av er läsare i alla fall - tror jag! Klockan hann bli efter ett innan jag behagade kravla ur sängen och det med upptäckten att min hals är dålig. Nu har jag blivit kykling istället, men inte riktigt så hemskt dålig som J varit. Fast det kommer väl det med för min del. Suck! Tänker dock oavsett hur jag mår åka iväg på releaseparty med ena brodern, lillstrumpa, vår store tjocke far och tydligen grannen Banne. Den andre brodern kommer endast att leka chaufför och lämna av oss, åka hem och sedan komma och hämta oss kring ett eller vad det nu blir. Synd att han inte ville komma med ut, men det hinns med att köra krogsväng med honom någon annan dag. Sist hade han, jag , J och en massa andra hur kul som helst på Röda Tegelstenen juh. Hehe, måste definitivt göras om!

Jaha, nähä... jag ska ta och fixa till en kopp hett T med håning i nu, så att halsen inte trilskas ännu mer tills imorgon. Me no likey at all! Och sedan är det dags att börja bläddra i tegelstenen om amerikansk litteratur. Eller börja... jag menar ju fortsätta eftersom jag redan kommit halvvägs - av de sidor som är till nästa vecka alltså. Hela verket är ju för tusan på dryga 2000 sidor och hälften av det är det nog omöjligt att plöja igenom på endast ett par timmar. Har du lyckats med det någon gång, så vill jag gärna veta det!

//D.D\\
... som inte har något vettigt att skriva här nere idag :P