Sweetness!

Nu har jag fått in mina keywords - finally! Har under de senaste tre timmarna även fixat ihop lite svar/information till två delfrågor på hemtentan och har fått lite blodad tand. Fast "åh, vad synd att jag måste slita mig från datorn för att fixa mat och sedan göra mig i ordning inför kvällens nöjen". flin Ja, det är bara ett par timmar kvar innan jag ska iväg till en vän och ta en fika innan vi drar iväg på ljusparty. Till det måste kaoset här hemma i lägenheten räknas in också. Kaoset som blivit av min kära sambos renoveringslust vill säga. Det har förvandlat vår hall till den mest dammigaste hallen jag skådat på bra länge. Superkul när man tänkt klä sig i sin svarta klänning, svarta leggings och så... Tack, tack! Det måste alltså dammsugas som bara den innan jag ens kan börja fundera på att göra mig i ordning. Shit vad jag börjar känna mig sådär ofrivilligt tidsoptimistisk (läs stressad) nu... gaaaah Ja, för en av J.s polare har ju bestämt sig för att komma hit efter jobbet idag också och gissningsvis kommer han precis lagom för när jag skulle behöva springa omkring allt mellan hel- och halvnaket tillstånd och göra mig i ordning. Inte bra tajming alls, men... what to do?

//D.D\\
... am about to lose my mind!

Tillbaka vid datorn igen

Inte för att du som läsare kanske märkt det, men jag har haft datorn avstängd ett par timmar för att se om det hjälper mig från svårigheterna att fokusera. Men inte! Endast ett enda kapitel är läst av de fem jag ska ha läst klart när veckan är slut. Uppgiften som ska lämnas in senast imorgon är endast halvfärdig och känns just precis halvfärdig och ogenomtänkt också dessutom. suck Inte kul alls att känna mig så här stressad... Åh, fast ett glatt besked kom idag och det är att jag inkasserat ytterligare ett par poäng till VG-potten! ler Roligast idag var dock att det blivit lite fel vid inrapporteringen så det stod att jag fått VG på delkursen vars tenta kom hem med posten idag. Det var snabbt avklarat - eller vad säger ni!? hehe Jag var dock snäll och hörde av mig till administratören och sade till att det nog blivit lite fel. Hon tackade hemskt mycket för det... Vilken klippa hon måste vara som ska hålla reda på alla inrapporteringar, tentameninformation m.m. för hur många personer som helst!! Lite idol i mina ögon helt klart... Jag som inte ens kan hålla rätt på mina egna nycklar! Hatten av helt klart!

//D.D\\
... som ger sig på Woolf-uppgiften igen.

Post och telefonsamtal

Det har varit både viktiga mejl, snigelbrev och telefonsamtal som skickats, gjorts och mottagits idag. Allt mellan tvättning, tumling och torkning. Sedan har jag fått balettat mig fram bland alla spackelspadar, gipshinkar osv. som legat lite överallt och ingenstans i hallen under dagen. Fast nu är det fixat! hihi Lite slipning och så kvar innan jag kan gå lös med pensel dock, så det blir inte förrän någon annan dag. Gôtt känns det i alla fall!

image92


Studierna går det mindre bra med idag och jag blir faktiskt lite stressad och irriterad över att jag inte kommer något vidare längre fram i Hedge. suck Inte ens klar med det första av de fem kapitlen, men det kanske beror på att jag är så övernitisk med mina anteckningar!? Ska välja bort att notera saker tror jag för nu... så kan jag återkomma till det senare när det finns tid till det. Nu är det dock dags för utfodring av min snickare.


//D.D\\
... says c y'all later!

Hemtenta på posten

Ja, idag damp den ned... hemtenta i språkhistoria. Fast den och samtliga papper och böcker till ämnet har hamnat i en sådan där pappersmapp för jag hinner inte titta på den idag. Har fem kapitel kvar att läsa till methodology kursen och vid sidan av det fixa med tvätt och renovering. Sedan är det veckostädning som gäller! Lite smått fullt upp med andra ord och jag har ingen aning om vad vi ska fixa till för någon mat, vilket inte underlättas av de nästan tomma skåpen. Suck!

//D.D\\
... återkommer med jämna mellanrum och uppdaterar här idag i alla fall!

Respons på kvällens SYTYCD-Scandinavia

Daniel, Huyen och Martine är solklara favoriter från Oslo för min del... I alla fall av de som fick chansen att visas upp. Det kommer vara hur många bra dansare som helst som man missat bara för att det inte finns tid att visa alla på en timme - minus all reklam - s program! Ser därför fram emot när de börjar visa från workshopen också, då det säkerligen dyker upp fler schyssta, charmiga och framförallt duktiga dansare!

Borde egentligen fundera på att lägga mig och nanna nu, men jag vill inte... Inte ritkigt än! Fast det börjar grusa lite i ögonen på mig... Jag och J har gjort upp planer för morgondagen nämligen, så att det händer något med vår ofärdiga hall. Suck, det är snart två hela år som gått sedan vi började riva och fixa här hemma. Tänk vad det kan hända grejer bara för att en spis går sönder!? Mmm, för det var så det började! Spisen gick sönder, vi skulle köpa ny spis, tänkte passa på att renovera köket i samma veva, skulle riva ut ett par garderober... Som snabbt blev till att riva en och en halv vägg! Vi hade en extremt öppen planlösning här hemma under en viss tid och jag är såå lessen över att vi inte fick bildbevis på det. Det enda vi fick bildbevis på var det stora getingboet som fanns i ventilen på köksväggen.

Nåja, hursomhaver... Nu står vi med ett i stort sett färdigt kök: några lister ska målas och kakel ska sättas, en halvfärdig hall:  lister ska fixas från grunden och tapeter ska upp, samt ett sovrum som saknar tapeter på en halv vägg. Ja, just det... Vi måste fixa trösklar och byta dörrar inkl. dörrkarmar till sovrum och toaletten också. That's it - I think!? Troligtvis är det en hel del mer, men det är vad jag kan komma på på rak arm just nu...

//D.D\\
... som egentligen inte har någon tid över någonstans, men ser till att ta sig...

Supersöta Ninjaiimage91


Check out
www.ninjai.com!!!Finally back in business

Smått irriterande är det när varken inloggning på blogg eller mejl fungerar som det ska. Att det är lite överbelastat på bloggen kan jag faktiskt stå ut med, då de är i en ombytesfas. Ja, blogg.se ska nämligen byta bloggplattform och gått ut med info om varför det är segt och så vidare. Det är ju pga den fullkomliga explosion av bloggare som kommit ut här i bloggträsket. yay

Vad gäller inloggningen till min mejl är jag mindre glad över att det strular - just idag! Väntar information om strulet kring anmälan till höstens kurser och kan fortfarande inte komma åt min mejl (använder passagen som seriös hrm? mejladress). Sedan klockan 11.00 cirkus gurkus till och med nu... Det blir nio timmar och jag hoppas verkligen att det inte finns något viktigt mejl liggandes i min inkorg när - eller ska jag skriva om? - jag kommer åt den. grr

Nej, nu är det dags att slå sig ner i tv-soffan för att kolla in lite sköna moves igen! Återkommer om det går... Annars dyker jag upp under morgondagen med kommentarer osv.


//D.D\\
... piruettar sig till soffan och sjunker graciöst ner i en skön pose!

Tack Helena!!!

Tio i ett idag fick jag svaret på min undran... Tack så hemskt mycket Helena för att du berättade för mig att programmet jag eftersökte var ju Floorfiller! Hur kan jag ha glömt det namnet egentligen? Påminner ju om den där låten med samma namn, eller den har i alla fall det ordet i den, som inte alls fyllde dansgolvet när jag var ute. Snarare var låten en floorkiller för det tog inte många sekunder in på låten förrän det var sånär som helt tomt; bara danstoken //D.D\\ med sällskap kvar. hehe Det ska mycket till för att jag försvinner från dansgolvet när jag väl tagit mig dit. I baren eller på dansgolvet är det som gäller för min del när jag är ute, dvs. antingen eller... Mycket sällan att jag kombinerar de två sakerna. Jag har en tendens till att fastna på ett och samma område när jag är ute på krogen. I baren för att jag fastnar i någon intrikat, intressant och/eller invecklad diskussion. På dansgolvet för att jag kommer upp i ett sådant tempo och en sådan high att jag inte kan slita mig. Passionerad kanske är ett nytt beskrivande ord för mig som personlighet, eller!? Nah, jag överlåter det till mina medmänniskor att beskriva mig som de känner mig... För det varierar ju allt eftersom vilken person det är som beskriver mig.

//D.D\\
... tacksam som fasiken för svaret Helena!


'Ja, mamma, jag är uppe..'

Fast det gäller inte för min sjusovande sambo, som blev uppe till sent igen... Eller tidigt är väl ett bättre ord för när man inte går och lägger sig förrän klockan sex någonting på morgon? Skulle prompt bli väckt klockan tolv, men nu när klockan är närmare ett.. så har han fortfarande inte gått upp. Han har nog en släng av den där hemska tröttheten jag hade för ett tag sedan. usch Det är verkligen inte kul att inte kunna sova som man ska om nätterna utan är tvungen att sova om dagarna. Hela ens tillvaro känns helt in- och utvänd och upp - och nervänd efter ett tag. För min del känns det lite dumt efter som jag inte ser värst mycket av J de här dagarna, men han såg precis lika lite av mig för ett par veckor sedan då jag var lika trött. Kan det inte ta och vända här snart!? Så att båda två kan få samma dygnsrytm? Börjar ju sakna min goding...

//D.D\\
... sätter sig med lite methodology hon ska lära sig.


Favoriter i repris juh!

Susanna och Mario är ju gamla kändisar från... hmm... programmets namn har jag glömt, men inte dem och deras insatser. Heja, heja. Ett nytt ansikte som blev en liten favorit också var the locking Charlie... Suveränt att hon tog sig vidare till Oslo och workshopen. Nu är det bara en liten reklampaus innan yaya-flickorna börjar igen, så jag passade på att slänga ner ett par rader. Och oj! Vilken suverän tolkning de har gjort av boken, enligt mig. Känslan jag fick när jag läste den är bevarad även i filmen. För det var väl bok först - film sedan, som gäller i det här fallet!?

//D.D\\
... ska slänga fram clementiner/mandariner och digestive cookies i brådaste rasket nu!


Men hallå!?

Den där Bullockfestivalen var ju inte förra veckan!!! hihi Den fortsätter denna vecka och idag klockan nio är ytterligare en sådan där måste se film med henne; YaYa-flickorna! Innan dess är det det nyblivna obligatoriska dansprogrammet klockan åtta. hehe Hursa om jag hittar några nya favoriter i den här omgången? Det kommer ju säkerligen att variera under programmets gång, men det är därför jag måste vara med och dokumentera själv hur jag tyckte och tänkte så här i startgropen. Lillstrumpa håller sig ifrån att välja ut favoriter har jag förstått och det är helt okej det med... För så brukar jag väl egentligen göra också - tror jag!? hmmm...

image90


För övrigt har jag inte alls lyckats läsa så mycket jag hade planerat för idag, så det får bli till att sätta lite superspeed på läsningen fram till tv:ns erbjudanden startar ikväll. Supermätt är jag också då vi precis fått i oss den tidigare nämnda måltiden. Mumsigt like always! Får bli lite clementiner, eller om det är mandariner, och digestive cookies lite senare till programmet och filmen. Promenad blev det endast en liten idag ... suck Vi måste verkligen skärpa till oss här hemma med motionen! Fy skäms på oss!!!

//D.D\\
... lånat bild från filmens officiella sida...
Check it out!

Bara att inse fakta...
Oönskat krångel på hög nivå

Uni har ändrat rutiner, vilket innebär att även programstudenter ska söka till varje kurs från och med höstterminen. Ok... kul att vi fick veta det i tid i alla fall. Brukar ju vara så att vi distansare för det mesta glöms bort eller blir ihågkomna precis i sista sekunden. Lite mer framförhållning denna gång, men krångel har det blivit. För en vecka sedan gick det i alla fall att välja den kurs min klass har planerad enligt studiegången, men nu är den spårlöst försvunnen. De damer som satts på att hjälpa oss studenter via telefon och mejl i stort sett idiotförklarar oss när vi hör av oss och det har blivit problem; "loggar du in på rätt sätt?" osv. Grrr! Nu har det i alla fall börjat hända saker, så kanske att vi hinner att anmäla oss i tid. Det är ju ändå tre veckor kvar, men vi vill ju ha det gjort så att det är gjort. Du hänger med i min tankegång där va?

Nu ska jag fortsätta övervaka matlagningen; det blir kyckling regularis med stekt potatis och sallad a la //D.D\\ idag. Ja, salladen är min skapelse... Resten står J för - för säkerhets skull! hehe För jag är långt ifrån någon mästerkock, men är det något jag kan så är det sallad! Den sallad som inte smakar superbt... är inte en av mina sallader. hehe

//D.D\\
... som måste fokusera lite på studierna också iek

Bakgrundsmusik ---> Disturbed

Kan inte låta bli att lyssna sig på musik idag och då i synnerhet Disturbed ! Albumet Ten Thousand Fists är såå otroligt skönt att lyssna på och ännu skönare att gamea till!! hehe Vilket röj... Har inga bilder på bandet eller albumet så jag bjuder på ett litet collage med några av the bad guys i spelet City of Heroes istället. Håll till godo!

image89

Ny dag, ny vecka, nya tag

Nu är det dags att vara lite seriös igen då antar jag... En ny kurs startar i stort sett denna vecka - i alla fall ska vi läsa en hel drös med sidor till den och jag har för mig att det ska diskuteras också!?! Ah well, det visar sig hur det blir med den saken. Vet inte alls om vi lyckas hinna med det på en sådan här kort vecka och en deltagare halvt om halvt frånvarande. Men, men... vi är inte de som är de utan tutar och kör så gott det går. Själv har jag hunnit läsa en sida eller två och det är ju inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Egentligen skulle jag ju ha läst det redan förra veckan, men jag unnade mig ett välförtjänt påsklov. Nu är den friden slut och dags att fixa lite drag under galoscherna. Detsamma gäller J, men han kom inte i säng förrän sex i morse - igen - så honom får jag nog inte se förrän bortåt tre eller något sådant. Stackars honom säger jag bara eftersom han har en hel drös med uppgifter och inlämningar att kirra till och något annat har han inte tillåtelse att pyssla med idag. hehe Jupp, I'm a slavdrivare yes I am!

//D.D\\
... som äntligen fått lite update från B1 som är i Thailand.

Charmtrollet Viktor gick inte vidare

Åh, han som var så otroligt charmig och talangfull! Jag hoppas verkligen att han fortsätter dansa och inte ger upp för en sådan här sak. Om han ser till att träna och håller igång kommer han nog synas i olika uppsättningar osv. i framtiden. Det är i alla fall vad jag tror - och hoppas - på. Annars kom mina favoriter från första programmet vidare till Oslo. Yay!

                 image87       image88

Nu är det 100 höjdare med Filip och Fredrik som gäller och vilka otroligt knasiga individer de träffar på over seas! Det är vad jag tycker om med Amerika... det utrymmet för alla möjliga individer och deras nycker. Sedan tänker jag inte gå in närmare på vad jag tycker om deras politik m.m. för då blir jag bara uppretad. Vad jag har hört/förstått kommer de att stänga gränserna ifall det skulle bli en ny istid här i Norden och Europa, dvs. inte ta emot några av de klimatflyktingar som behöver ta vägen någonstans. De jobbar verkligen på populariteten eller vad säger du?

//D.D\\
... som stänger av burken för idag.


Reklampausrapport

Yay! Redan hittat en del favoriter helt klart... Den där söta och charmiga killen från Luleå som jag dessvärre tappat namnet på för tillfället, sömnige Daniel och så proffsiga Emma. De tre är favoriter hittills i alla fall. Tobbe från Let's Dance är ju med också, men har inte riktigt fått någon känsla för honom än. Annat än att jag tycker synd om honom för hans spräckta läpp - aj, aj, aj! Även andra minnesvärda personligheter fick man ju se också... hihi Gissningsvis kommer det komma upp en hel del klipp på YouTube inom ett par timmar till en dag. Eller vad säger ni?

//D.D\\
... måste bänka mig igen så jag inte missar en enda minut!

Dålig uppdatering pga dålig sömnvana

Eller jag vet inte riktigt vad jag ska skylla på egentligen!? För nog har jag sovit inatt och även under dagen. Totalt femton timmar; sex timmar på soffan och nio i sängen. Tvärslocknade på soffan efter att jag pulat klart med bloggen igår! Hann inte ens ta mig in till sovrummet, men J satt ju och spelade till klockan sex imorse ändå... Så han lät mig sova på soffan, då jag såg helt färdig ut. Samma här under dagen, fast då hade jag gott sällskap av J som hållit sig uppe flera  nätter i rad igen. För hans del har det inte lyckats något vidare att vända rätt på dygnet, men nu är ju tentan med fast tid avklarad så... Om han känner för att sitta med hemtenta på nätterna så är det upp till honom - finns ju inga bestämmelser om när en sådan ska göras, eller hur!?

Nu ska det snart bli en liten promenad, med betoning på liten, till macken och även bagarna runt hörnet ska få en påhälsning. Det får bli en kebabtallrik så här lagom efter all påskmat... Helt otroligt slobbigt, jag vet, men idag är det premiär på So you think you can dance - Scandinavia och det ska firas ordentligt! Någon av er läsare som ska titta?

//D.D\\
... återkommer nog senare med kommentarer om programmet eller något annat.

En film senare...

Jag valde helt enkelt en ny stilmall och typiskt nog hittade jag vart man ändrade teckensnitt och så vidare på den... haha Fast nu har jag nog ändrat färdigt för idag! Det är första gången jag ändrar utseende på bloggen sedan jag började skriva här, så bare with me okey!? I stora drag är jag helt grön vad det gäller att designa min blogg, men inte vad det gäller att skriva. DET kan jag i alla fall! Imorgon kommer jag tillbaka som vanligt med mina svammel inlägg ler

Till filmen förresten! Om den här mjukporrisen som trean visar inatt får en stjärna - då är fasiken Bullocks film värd tre minst. Den underhöll mig och lockade mig till skratt x antal gånger och för min del är det värt tre stjärnor. Att den andra filmen jag nämnde tidigare får en stjärna överhuvudtaget förstår jag verkligen inte. Uschi! Dålig stil tycker jag...

//D.D\\
... loggar ut från det vida värdsliga nätet för idag nu!


Ja - du har kommit rätt!

Har suttit och pulat med bloggens utseende lite grann den senaste timmen. Missat början på filmen jag skulle se pga det också... Men det är för att jag är enveten av mig och stör mig enormt på att inläggstexten är så liten. Finns det någon som  kan hjälpa mig där ute? Annars gör jag om hela skiten igen med en stilmall som gör texten större. Som det är nu - då länktexten är större än vad jag skriver i mina inlägg - kan det absolut inte vara!!

//D.D\\
... bänkar sig vid tv.n så länge och inväntar tacksamt svar!


*harkel* Nu skriver jag igen...

Var inne för att dubbelkolla vad den andra burken har att erbjuda ikväll och insåg att det går en film jag bara måste se ikväll klockan 21.00. Bara för att ha sett den... På trean!

image85

Den har visserligen inte fått mer än två stjärnor och är dessutom en uppföljare, vilket nästan garanterar en floppig film. Jag har dock velat se den här sedan den kom, dvs. i tre års tid, av en enda enkel anledning - Bullock! Vet inte varför, men jag diggar henne av någon anledning. En av hennes nyare filmer - Premonition - kan jag varmt rekommendera. Tydligen har det ju varit Bullock - festival på trean veckan som varit och det har jag missat totalt, men som tur är missade jag inte den här... hihi Ja, sedan till en annan sak! När jag var inne på
dagenstv.com, som jag alltid kollar upp vad tv-kvällen kan erbjuda, inser jag en annan sak...

image86

Det är, mig veterligen, tredje gången som trean visar denna film!!! Att jag vet om det är för att jag under mina sömnlösa nätter legat och zappat på tv.n och fastnat på den här filmen för två månader, samt en månad sedan. Alltså - minst tre gånger har exakt samma kanal visat exakt samma film inom loppet av lika många månader. Varför!? Kanhända att den var just billig att köpa in, men varför visa den en gång i månaden? Det är en sak att det verkar som om kanalerna bytlånas filmer, då en och samma film ena veckan visas på trean och andra veckan på femman som har den osv. Fast det här... en och samma kanal som visar samma film om och om och om igen... Vad är det för kasst utbud?

//D.D\\
... som tycker till!

Bara en stund senare

Inser nu att det nog inte blir något mer fokus på mina studier ikväll - åtminstone inte för tillfället! Tagit en tur genom alla mina måste-läsa-bloggar, samt fastna på nya och intressanta bloggar jag hittat. Några av dem hittade jag efter att de hittat mig och lämnat en liten kommentar. Kul! Listan blir bara längre och längre... Finns så otroligt många välskrivna, roliga och bra bloggar där ute som jag bara inte kan missa. Vilken blogg - förutom din egen - anser du att jag inte bör missa? Vore tacksam för varje tips jag kan få då jag som sagt inte vill missa något... hihi Är det någon som älskar det skrivna ordet, både skrivet av mig och andra, så är det jag!

//D.D\\
... som traskar vidare i bloggträsket! lerUupsie - fastnade vid burken en stund!


image84


Den som väntat på det här inlägget...

... kan sluta vänta för nu är det här! Min frånvaro från bloggen den här dagen beror faktiskt på kors i taket studier! Gick upp kring halv tio och har mer eller mindre fokuserat på studierna fram till nu. Tyckte det var på tiden att jag fick Woolf utläst, samt lite koll på läget inför tentan i lingvistik. Den är inte förrän nionde april, men den kursen känns något snurrig för tillfället. Ja, vissa saker har jag stenkoll på fast resten är bara ett virrvarr av termer, begrepp och definitioner. Har bringat, eller i alla fall försökt, lite ordning genom att för första gången på länge spalta upp alla begrepp och underbegrepp osv. Tänkte börja vara lite seriösare så här sista året på utbildningen... haha Sedan gick jag över till språkhistoriken, vars hemtenta kommer via snigelpost i slutet på denna vecka. Så nu är det helt klart tentadags! Samtidigt påbörjas den nygamla delkursen Teaching Methodology i vilken jag ska läsa tre obligatoriska kapitel och tre rekommenderade kapitel denna vecka. Det hade jag egentligen tänkt göra veckan som var, men den ägnade jag ju åt alla möjliga avslappade saker så... Time to get busy again! Bara så att ni vet i fall det påverkar min uppdatering här på bloggen under kommande veckan...

//D.D\\
... som nog uppdaterar mera under kvällen dock!

Halvvägs lagom till midnatt

Lade precis tillbaka sjunde discen i boxen, vilket betyder att jag har kommit halvvägs och gillar som fasiken! Fast det har ju konstaterat redan tidigare; det är ju GW och hur kan man inte gilla hans böcker!? Däremot får det vara nog för ikväll/natt nu, då jag känner hur mina ögon faller ihop på mig då och då. Ett under om du kan läsa det här utan att upptäcka någon form av 'sludder på tangenterna' som en av mina kursare kallar det. hihi Gissningsvis blir det nog dock så att jag får gå till sängs själv och hinna sova ett par timmar innan jag får sällskap av J, då han är mitt uppe i intensivt spelande - verkar det som i alla fall - i LotRo. Fast det är ju bara kuligt när det blir så... och det är ju inte som så att vi behöver upp tidigt för att ta oss någonstans imorgon. Eller plugga, hrm, fast det senare är nog sant med lite modifikation. Båda två skulle nog bara vinna på att läsa på lite imorgon, trots att det är helgdag även då och i övermorgon. Vi har ju haft vårat firande nu... och vilket firande sedan! 

Ja, nu är det helt solklart att han inte kommer i säng på ett par timmar, då tidigare nämnda vapendragare kom online. hihi Och påskölen har han ett par burkar kvar av fortfarande också, så det blir nog att de sitter och umgås över/genom spelet, tar ett par pilz och levlar upp sina gubbar. Inga fel det heller, men jag som inte sovit här under dagen (som J har) måste nog knyta mig... Efter att konstatera att denna påskhelg har varit lyckad; mysig, lugn och trevlig!

//D.D\\
... önskar trevlig spöktimme in five!


Bildrik blogg denna vecka...

Inser nu att jag varit otroligt duktig på att komma med bilder i mina inlägg och personligen tycker jag att bloggen ser lite roligare ut nu än när jag bara hade långa tjok av text. Vad tycker du som läsare? Vidare har jag även blivit lite duktigare på att "göra" egna bilder, med hjälp av printscreen och paint, så jag hoppas att du frågar om du har lust att låna någon bild! Hmm, mina bilder är kanske inte några mästerverk direkt men fortfarande mina... men jag lånar gärna ut dem ifall det är någon som vill ha någon av dem... eller delar av dem. Bara du ser till att jag får vetskap om ditt lån; helst före, men jag godtar även en hint efteråt i form av en länk till stället du använder den på och ett litet meddelande här på bloggen. Bara så du vet! ler

Jag sitter fortfarande med GW i lurarna, men jag måste säga att de senaste tio minuterna är otroligt sega. Vilket jag nog skulle tycka även om detta stycke i skriven form... För jag förstår inte riktigt relevansen av det här svamlet, men det kanske kommer? En oerhört detaljrik beskrivning av en middag och en otrolig upprepning av ett visst uttryck; eller titel kanske det heter... Ah ja, nu ska jag återgå till mitt lilla gosiga soffhörn och fokusera lite på ljudboken och se om jag lyckas få ihop det hela. Tjillevipp!

//D.D\\
... som känner sig koncentrationssvag för tillfället.

Veckans bild - version 2.008 - nummer 11image83


Avslappnad


Ytterligare en fightimage82


Ovanstående bildsekvens visar hur hjältarna Mystical Claws och n00ber tar sig an Battle Maiden - ytterligare en Praetorian arch villain. Denna gång inleddes fighten med hjälp av Shivans då vi lärde oss en läxa av den första fighten mot Chimera. Därför var slaget lätt vunnet, som ni kan se på fjärde bilden. M0ohaha!!


Mumsig mat och gemytlig stäming

Farmor Ankas svampomelett fanns med på påskmatsbordet i år med! Vilken tur att den gjorde det ska jag säga dig för annars hade jag sörjt ordentligt... Sedan var båda kusinerna med från den östliga Uni-staden och det var riktigt kul. Satt med äldsta kusinen och pratade lite studier osv. då hon är på gång och söker till socionom till hösten. Sedan är hon på gång att flytta iväg söderöver med pojkvännen också... Mycket på gång för henne och kul att kunna prata lite med henne om det. Yngsta kusinen hann jag allt med att se och prata med vid matbordet också, men henne har jag fler tillfälligheter att prata med eftersom hon lagt till mig på sin msn. hihi En mycket charmig tolvåring (snart... hon fyller inte förrän i maj)! Vidare var Lillan med också och det var första gången jag träffade henne. Hon är då en placerad tjej, som bor hos mina föräldrar varannan helg sedan drygt en månad tillbaka. Så de helgerna hon är hos dem så får de nog veta att de lever om inte annat för det kan inte vara lugnt att ha två stycken sexåringar i samma hus. haha Jättesöt liten tjej är det och inte alls blyg. Fick allt en gosig kram innan jag åkte därifrån och gissa om det värmde i hjärtat... Alldeles nyss träffats och ändå kände hon sig så trygg med mig att jag fick en kram!

//D.D\\
... som mätt och belåten lägger sig för att lyssna vidare på GW - måste ju komma till upplösningen!!


Första fightenimage81


Mystical Claws hade ett möte med Chimera på schemat, så det var bara för henne och n00ber att sticka iväg och möta honom. Det visade sig att han var dem övermäktig, så det fick bli till att kalla  in reinforcements i form av Shivans (de neongröna 'klumparna' i den nedre bilden). Ett mycket smart drag av våra hjältar eftersom det inte tog lång stund förrän kvällens första archvillain var besegrad!


Två själar, en och samma tanke

Tänkte skriva ett litet inlägg om Let's Dance, som jag för övrigt inte har tittat på en endaste minut - förrän igår kväll! Jag har dock fått lite uppdateringar av Lillstrumpa då och då eftersom hon följer serien och har gjort sedan det började... Har du väl? Nåja, hursomhelst så var jag inne på tjejblog.com för att hitta lite nya och roliga bloggar att läsa. Trillar på en blogg vid namn vanten och hittar dessutom ett inlägg som säger allt jag hade tänkt skriva, så jag hänvisar till Emelie och hennes blogg för denna gången... Fast återkom gärna och kolla min blogg för nya uppdateringar senare under dagen också! Har tänkt pula ihop det där collaget från Mysts resa mot femtio och lägga upp här under helgen bl.a. och så är det andra bilder som utlovats som också ska försöka hitta sin väg till publicering... Innan dess ska jag dock iväg på påskmiddag, eller säger man lunch?, hos Farmor Anka om ett par timmar så nu ska jag börja fundera på outfit och sedan börja göra mig i ordning. B2 hämtar upp mig på vägen från sitt hem i Uni-staden om less than an hour and a half. Bäst att röra på dö'fläsket med andra ord, så han slipper vänta på mig!

//D.D\\
... som blivit tillfällig länkmaniac!

Bortskämda!

Igår blev vi, J och jag, ordentligt bortskämda av hans föräldrar. Vi var, som jag skrev i  ett tidigare inlägg, iväg och hälsade på dem och voffisarna igår och det var toppen. De bor ju en bit utanför staden och vilken skillnad på luft! Under promenaden gick det faktiskt att andas ordentligt utan att känna av någon slags andnöd, som stadens alla orenheter orsakar. Vi kom inte ut på promenad förrän vid skymningen, men oj - vilket vackert scenario den nästan fulla månen bjöd på. Det såg ut som den brann på den mörkblå himlen. Försökte fånga det med kameran men det enda vi fick ut av det var en löjlig liten ljusprick i ett kolsvart mörker. Jahapp... men ni får tänka er den vackraste månen ni sett... så förstår ni! J gick och skrämde upp mig under hela vår skymningspromenad, då det är dokumenterat att det finns vargar i skogarna runt  omkring svärföräldrarnas hus. Dels blev grannens hund tagen av en varg för ett par månader sedan, dels fick de på julafton se hur deras hundar stod på ena sidan staket och stirrade ett par vargar på andra sidan staket rätt i ögonen. Hugaligen vilken syn! Tur att vi inte såg något annat än ett par unga hjortar på ett av kalhyggena! Vidare var det massa god mat, som svärmor hade bunkrat upp med eftersom vi skulle komma. Bröd hade hon ställt sig och bakat för vår skull också... Och då rodnade jag! Sedan tar hon fram "the heavy artillery" genom att säga att det blir kaffe och hembakat inklusive memma senare. Fast först ett ordentligt bastubad i en vedeldad bastu, vilket var det första de fixade till vid nya huset. Oj, oj, oj, vad det var mysigt!

//D.D\\
... som känner sig otroligt avslappnad!


En liten update...

Inget spelande än faktiskt... Vi har tagit tag i en del grejer som legat och pockat på vår uppmärksamhet länge nog nu. Med andra ord sådana där saker som att mejla till båtverkstad för att höra om det finns något som kan göras med Pärlan... och sådana grejer! Sedan har vi bokat in besök hos svärföräldrarna imorgon - great!! Gissa om vi kommer bli bortskämda med god mat, bastubad och härlig promenad... och så trevligt sällskap såklart. Sedan är det inbokat en påskmiddag hos Farmor Anka på påskaftonen, då faster med gubbe och barn (ett av de i alla fall) kommer. Kuligt! Det är inte ofta man träffar dem, trots att det bara är fem mil till staden de uppehåller sig i. Lite dåligt av oss kanske!? Ah ja... Nu har min delaktighet i de årliga middagarna hos Farmor Anka ökat i antal också, så nu får de se mig oftare. Om J har lust att haka på imorgon - det visar sig! Kanske blir för mycket för honom med två påskmiddagar i rad!? Haha. Inget gottis har det blivit ikväll, men det kanske är lika bra eftersom jag misstänker att det blir desto mer av den varan de kommande dagarna. Ett måste till påsken är dock:


image80


Den som läst min blogg från start hehe, vilket inte är så många, vet exakt vad det här är eftersom jag skrev om det förra påsken också! Vet inte hur många andra det är som vet vad det är annars, eller hur många av mina läsare som äter detta?? Hursomhelst är det ett absolut MÅSTE till påsk för min del... Mums!

//D.D\\
... loggar - på riktigt denna gången - in och leker hjältinna nu.

Dags för en liten rapport på läget

Hur är det då på läget? - Något nyvaket, men toppen! Har varit en del spelande och så en romantisk lunch - vi delade på en tonno med räkor och stark krydda - vilken följdes av en tupplur. Hrm... på ett par timmar, så då var väl den vändning på dygnet åt helskotta. Ja, ja... det återstår dock att se senare. Ja, en liten vit lögn blev det förut och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för den; hoppade in med min andra scrapper - Mystical Claws. Hon ska upp till maxlevel nu är det tänkt- igen. Jag vet inte riktigt varför men det är alltid när jag endast har ett par dagar kvar på min subscription som jag kommer på att; ja, just det Myst måste bli femtio. Suck!

image79

Mystical Claws och hennes lekkamrat n00ber


Nu ska det bli mer spelande av här på eftermiddagen och till kvällen - blir det också spel av gissar jag!? Funderar allvarligt på att kanske komma iväg och inhandla lite påskgodis... Det är ju ändå skärtorsdag idag... och lite gott tycker jag både J och jag förtjänar, men det är något mer som återstår att se. Vad jag mer säkert vet är att det kommer ett eller ett par inlägg  till av mig idag, så det lönar sig nog att kolla in den här bloggen lite ikväll. Har satt "kamera" i näven på Myst på hennes resa upp till femtio, så det blir ett litet collage senare tänkte jag... 

//D.D\\
... som ska tillbaka "to serve and protect"

 


Lekdag idag


image79


Min hjältinna Nameless Scrapper ska ut och leka med sin kompis Ront Coller ett tag nu!
Återkommer senare med lite updates om allt... både vad gäller business och pleasure.
Och med allt annat vanligt svammel också såklart!!!! :P
Surprise, surprise...

Tänkte bara meddela att jag från och med nu har en presentationsbild... Hehe. Skapad i paint såklart! Eftersom jag valt att delvis vara anonym, men vill att ni ska få ett ansikte till mitt bloggnamn...

Så there I am ----->


//D.D\\
... som fortsätter sitt softande i soffan nu!


//D.D\\ med rätt att softa

Efter dagens galna städmani så har jag spenderat eftermiddag och kväll med fotbad inkl. massage, lång varm dusch, blivit serverad god mat av J och är nu inbäddad och omhuldad i "mitt" soffhörn med...
 

image77


i lurarna! Lade precis in disc 4 och me likey! Fast det är inte någon direkt överraskning då jag läst varenda roman av honom och älskat dem. Hoppas på att det kommer fler romaner från honom, men skulle det inte göra det... så går det alltid att läsa om dem från början igen. Tjillevipp på er tills imorgon!

//D.D\\
... som softar med gott samvete!

Light a candle!image75


Barnens gråt har tystnat för all evighet,
På grund av en grym bryskhet.
Ta med dig detta ljus,
låt det brinna i ditt hus.

Bloggare kan visa våra politiker,
att vi alla är samhällskritiker.
Våldet måste få ett stopp,
det är dags att vi vaknar opp.

Vi kan alla dra vårt strå till stacken,
för ingen vill väl få en kniv i nacken.

Ta gärna med dig detta ljus och text till din blogg.


Detta ljus är för barnen som blev mördade och mamman som blev svårt knivskuren i Arboga. Vila i frid!

************************************************************************************
//D.D\\ anser att detta är den typ av kedjetext/lista som hör till kategorin "måste också ha i min blogg"!
Jag hittade min text hos
Barret, som säkert hittade den hos någon annan...

Riktig skurkärring med huckle och allt...

Ja, det är sant! Har ett sådant där brett hårband på huvudet och det ser ut som jag har ett sådant där pighuckle på mig. Jättesnygg och sexig - jag lovar! Nu börjar i alla fall den senaste månadens försakan av lägenheten och  dess hygien ställas tillrätta. Underbart, underbart, underbart! Kanske måste se till att få fram strykjärn och stryka i ordning de nya gardinerna till köket nu också när jag ändå håller på!? Eller inte. Vi får se hur det blir med den saken längre fram. Nu är det disk, matlagning och fixa upp tvätt på tork som ligger närmast på schemat.

Det var nästan att jag hade varit på väg för att hjälpa Mamma Mu med lite barnvaktning någon timme eller två här på eftermiddagen också, men efter en hel del om och men och telefonsamtal blev det avbokat. Ingen kunde vara gladare än Mamma Mu! Ska jag vara ärlig kändes det nästan lite trist att jag inte kunde komma iväg, då det känns som jag varit lite usel på det här med att hjälpa till på den fronten. Fast det har sina förklaringar också... Men, men... det kommer fler tillfällen och jag hoppas att jag kan ställa upp då!

//D.D\\
... som måste återgå till skurandet å fejandet!

Drag under galoscherna

Uppe med tuppen, dvs. J som är iväg och skriver tenta (du håller väl tummarna åt honom!?), och har varit igång sedan dess. Rusat runt hela hemmet med snabeldraken som åt upp nästan alla dammråttor, målat lister i hallen, påbörjat projekt: rent badrum/toalett, rensat ur gamla sängkläderna ur skåpet... Ska rycka tag och byta de i sängen nu också, så att vi äntligen kan börja använda de nya! Hihi. Om två timmar cirkus är det dags att springa ner och börja tvätta. 

HuH!? Var det där en tuta eller det där larmet som ska larma vid fara!? Det lät superskumt här utanför... Men vad skulle det vara för någon fara? För det är inte måndag och inte den tid i kvartalet då larmet testas... ??? 

Jag är iskall jag och skriver vidare! Hrm. Nåja, igår blev det lite si och så med min mission att ta vara på det avslappnade tillståndet, då J krävde hjälp eller ja, behövde någon att bolla idéer med om java. Sedan insåg vi att det var extremt tomt i hyllor, kyl och frys... så jag tog mig iväg och storhandlade så gott det gick när man går på "studentkassa" och det är en vecka kvar till nästa utbetalning... You students out there know what I am talking about!!! Fast idag har jag energi som tusan verkar det som... än så länge! Haha. Jag återkommer säkerligen här kring två eller något och är halvdöd. 

//D.D\\
... rusar iväg för att glänsa upp badrummet och byta sängkläder!


 

Vårkänsla kryper över en

Ja, när man vaknar upp till fågelsång och inser att hela lägenheten fylls av solsken... då blir man uppfylld av vårkänslor. Det kändes även svårt att förstå det hela dels för att det var snöoväder här igår, dels för att jag och J hade en liten utflykt till centrum inplanerat. Vädergudarna brukar för det mesta tycka att vi inte är värda solsken och bra väder när vi ska någonstans, men det verkar ha vänt... Åtminstone för idag!

Dagen har känts otroligt avslappnad och jag måste säga att det känns otroligt konstigt. Vilket nog bara tyder på att jag måste se till att ha fler dagar där jag varvar ner och ser till att bara vara. Göra saker allt eftersom och inte stressa på i tankarna och tänka ut en vecka (läs månad) i förväg... En del saker kan ju kanske vara en fördel att planera in lite i förväg i och för sig. Som ljusparty jag nog ska med på nästa fredag... En vän jag inte umgåtts med på evigheter hörde av sig igår om det. I vanliga fall bojkottar jag alla sådana där slags partyn - hehe, utom 'krydd'partyn då - men i det här fallet handlar det om att få en chans att umgås och det kvittar på vilket sätt faktiskt. Bara kul att ses och umgås då det var länge sedan! Måste verkligen se till att inte vara så socialt frånvarande som jag varit det senaste året...  

//D.D\\
... som ska ta vara på dagens avslappnade tillstånd så gott jag kan!

Überskönt med högläsning

Det kommer mina elever att få känna av också har jag tänkt mig. I alla fall en kvart eller tjugo minuter varje vecka med högläsning! Hur underbart skönt är det inte att få en story uppläst för en så att du själv inte behöver göra något annat än flyta med i handlingen!? Underbart!! Och jag kan inte låta bli att minnas hur min mellanstadielärarinna läste Godnatt Mister Tom och Matilda för hela klassen och vi satt och ritade, målade eller bara låg böjda över bänkarna och lyssnade. Under den mörka tiden på året kan man mysa till det med tända ljus också... Åh, jag längtar redan efter att få ha min första klass och ha högläsning. Bland annat då... eftersom det finns massor av annat som måste göras och fixas såklart... Hihi, men högläsning kommer de att få i alla fall!

//D.D\\
... som dagdrömmer sig ett par år framåt i tiden!

I lurarna på //D.D\\

Ligger och lyssnar på Faller fritt som i en dröm av GW Persson för tillfället. Har haft ljudboken hemma i flera månader, men inte hunnit med. Nu tog jag mig tid till att början i alla fall. För jag bara orkar inte med egna studierna av vissa anledningar. De får vänta till någon annan dag, då jag känner att jag har "råd" med det... Ja, jag är lite irriterad över vissa saker och så vidare, men tänker inte gå in närmare på det. Av den enkla anledningen att jag lätt blir onödigt arg? irriterad? Eller vad man nu kan kalla det!?

Nåja, back to the sofa and GW!!

//D.D\\
... som i alla fall försöker kontrollera sig när det behövs!

Slavdrivare... moi!? - Jepp!

Väntar, väntar, väntar... På att Lillstrumpa ska dyka upp på msn, vilket blev bestämt igår att hon skulle göra. Hon har en kvart på sig innan jag ringer upp henne och "skäller"... Vilket jag endast gör för att vara en snäll storasyster och medstudent. Det är inte bara henne jag är mentor åt heller utan några kursare som har lite svårt att komma igång med saker och ting, samt min sambo. Honom fick jag väcka till liv för ett par timmar sedan då han tvärdäckade efter lunchen och säkert skulle ha legat kvar än om jag inte väckte på honom. Inte speciellt bra då han har massor att plugga in till sin tenta på onsdag. Och då menar jag MASSOR!! Så kan det gå när det läggs ner mer tid på spelande än pluggande... Ah well, han är i alla fall igång nu. En annan sak är det med Lillstrumpa, som visserligen hade praktik till halv fem (har jag för mig), men ska hon få in examinationsuppgiften i tid måste hon sätta sig så fort som möjligt. Tolv minuter kvar tills jag ringer Lillstrumpa (ifall du nu lyckas läsa det här innan jag ringer!)

//D.D\\
... som plockar fram luren och börjar knappa in numret till Lillstrumpa... nu!

Ibland så händer det...image74


Kreativiteten börjar tryta när det gäller headers...

Inte bra alls juh! Brukar komma på rätt kuliga headlines annars, enligt mitt eget subjektiva tycke alltså, men det börjar minska på idéer och jag tycker inte om när det känns som om jag upprepar mig mest hela tiden. Säg gärna till på skarpen om jag råkar gör det! Please. Tittade på streamad föreläsning tidigare under dagen och jag måste tyvärr erkänna att det mest lät som babbel, babbel, bla, bla... Fast det beror nog på att jag kände mig lite out of focus överlag just då, men räknar man in all fakta - uppe sedan tre, inte ätit på länge, en goding fem meter till höger om en osv. - blir nog inte min tillfälliga brist på fokus rätt förklarlig. Underbart då att föreläsningen spelas in och läggs upp i ett arkiv från vilket vi studenter kan kolla föreläsningen om och om och om igen!! Sista halvtimmen spenderade jag i köket och fixade till den mest snabblagade lunchen i det här hushållet på säkert en vecka eller så... Nej, det var inget fusk, dvs. att bagarna runt hörnet fick göra maten idag, utan det fick bli uppvärmning av J.s underbara köttfärssås och idealmackisar (författarens översättning: makaroner). Kunde ha gått ännu snabbare om vi haft snabbisar hemma, men så var dessvärre inte fallet idag.

Ja, kreativiteten när det gäller inlägg kanske inte är på tôpp nu heller märker jag när jag läser igenom vad jag skrivit hittills. Fast för det åberopar jag nyvakenhet... Godkänns det!?

//D.D\\
... ska försöka klara av att vakna till utan kaffe - iek!?

Can't touch this


Klipp från spelet jag brukar roa mig med ibland...
Detta är exempel på "the bad guys" - sidan, men åh va bra gjort!
Kika in mer suveräna machinimas på
YouTube vettja.
Sökord: City of Heroes / City of VillainsNågon morgonpigg läsare!?

Har varit uppe bortåt tre timmar redan, men ägnat dem åt lite quality time med J, tea and toast breakie och Woolf. Jag blir mer och mer imponerad av den damen ska du veta! Nu snart ska vi göra oss i ordning och komma ut på en promenad denna ovanligt mörka och gråa morgon. Fast det hör ju till vanligheterna när vi planerar våra promenader... och när jag ska till föreläsningarna. Dagens föreläsning tittar jag dock på  hemifrån, då jag känner att jag inte har några direkta frågor eller funderingar på kapitlet. Skulle jag få det under föreläsningens gång så finns det säkert någon kursare som har msn igång på sin laptop; annars blir det till att mejla frågan i efterhand. Det funkar ju det med!

Idag blir det absolut nolltolerans vad det gäller kaffeintag för min del känner jag. Min mage tycker inte alls om det xtra starka kaffet vi har hemma just nu eller ja, kaffe alls tror jag. Det har blivit lite för stor mängd kaffe de senaste dagarna, så jag får pimpla te "like the Brits". Fast det är bra gott-gott med te och speciellt peach mango... Eller har du möjligtvis tips på någon annan smak - förutom ananas, som jag inte klarar av!?

Nej, nu ska jag försöka bli uppmärksammad av onlinespelaren fem meter till höger om mig! Så att vi kan komma iväg och ut på vår promenad... och kanske trilla förbi konditoriet och fixa hem lite nybakat bröd kanske!? Ja, vilken idé... Det var verkligen länge sedan... Ah well, det visar sig då det helt beror på vilken runda vi bestämmer oss för. Igår kväll blev det hemsk och mörk skog - inte kul, då jag har sådan där period av mörkräddhet just nu - men det gick bra eftersom J gjorde att jag kände mig trygg!

//D.D\\
... som ska dra på sig promenadoutfit nu för att ge playern en liten hint!


Lägesrapport Woolf: 3 --> 103 = 100 sid - 20 sid --> rest 80

Got that!? Jag har alltså bara lyckats komma en femtedel in i boken som jag (fortfarande) har planer på att läsa ut innan denna dag är slut. Vet inte hur jag ska lyckas, då jag är supertrött och säkerligen somnar om jag skulle sätta mig tillrätta i soffan med resten. Det trots att vi nyss tog en liten powernap på fyrtiofem minuter. Promenad är det tänkt att det ska bli också, men vi får se. Kanhända att det får bli en sådan där kvällsispromenix, vilket inte är alldeles fel heller i och för sig. Mysigt att gå ut i skymningen faktiskt...

Från Thailand och B1 har det inte kommit någon lägesrapport på ett tag nu och jag (som den hönsmamma jag är) tycker det är dags för ett veckomejl igen. Hahaha. Nej, men allvarligt talat så har jag inte hört av min egenresenär till broder på ett tag nu, fast det betyder nog säkert bara att han har fullt upp med en massa roligt folk som han berättat att han sprunigt på. Kuligt!

Sitter även nu och ger moraliskt stöd till både J och Lillstrumpa som pluggar på som dårar - de med får jag väl säga. J har tenta på onsdag och Lillstrumpa har examinationsuppgift som ska in på torsdag. Yay!? Nej, inte sådär superkul kanske nej... så jag gör så gott jag kan med mitt moraliska stöttande. And it goes out to every student out there! För fy tusan vad inte kul det är med tenta, examinationer och annat tufft man ska göra som student. Fast i slutändan ger det tillbaka så mycket mer, så jag peppar på er alla där ute i hopp om att ni grejar vad det nu är ni har framför er... För det är väl tentaveckor som gäller här framöver!?

//D.D\\
... som just laddat upp dagens kopp med starkt kaffe!

No hangin' around with Woolf just yet

Nej, det har inte blivit mer än två eller tre sidor läst i A Room of One's Own hittills... fast nu attans ska jag få ner röva i soffhörnet och boken i nävarna! Jag känner mig lite stressad, men det beror på att jag satt upp ett mål för mig själv och det är att få klart boken idag. Och tiden bara tickar på... Tick, tock. Tick, tock. Det är fler saker kvar på to-do.en än vad som är överstruket! Att de saker jag fixat hittills idag också är sådan där saker som dykt upp under tiden gör ju inte att det känns bättre faktiskt. Eller jo, det känns bra i och med att det betydde att jag fick hjälpa personer jag håller kära, men ändå... Nu ska jag se till att vara lite egotrippad och sköta mina egna affärer ett tag.

//D.D\\
... will hang around with you later as well!

Ber om ursäkt...

... för min frånvaro kära läsare! Någon eller ett par av er har tydligen varit inne ofta och kollat efter nyheter från mig. Hihi. Kollade ju statistiken nyss och det känns otroligt kul att antalet sidvisningar och unika besökar bara ökar och ökar. Kuligt! Jag hoppas verkligen att jag håller intresset vid liv så att ni hänger kvar och läser mina svamliga tankar. Det är ju ändå så att varje skribent vill ha i alla fall ett par läsare till de tankar hon/han sätter på pränt - oavsett i vilken form det förekommer. Ja, och när vi ändå är inne på den bit om form och så vidare kan jag meddela att mitt senaste försök att få dikterna publicerade blev också refuserat. Lite lessen i ögat blev jag allt, men har nu börjat fundilera på om jag inte ska försöka leta rätt på ett litet och billigt tryckeri som kanske kan trycka min diktsamling. Ja, lite "kan själv" - känsla över det hela tänkte jag! Hur jag ska lyckas distribuera ut böckerna är en senare fråga som jag får ta ställning till om/när det blir aktuellt.

Nu ska jag roa mig lite med Virgina Woolf hade jag tänkt mig, men oroa dig inte... Jag återkommer inom en timmer eller två med nya svamliga tankebubblor åt dig!

//D.D\\
... säger inte farväl utan på återseende!


Struligheter stoppar inte //D.D\\

Skam den som ger sig säger jag bara! Har suttit och försökt logga in för att uppdatera mina läsare i flera timmar nu... Äntligen! Och nu  har jag ju naturligtvis glömt hälften som jag tänkte svamla om tidigare. Haha. Jo! Gissa om jag har fått sova ut nu? Har inte full koll då jag verkligen varit som i dvala, men minst ett dygn... Hela dagen igår då i stort sett, så min fredag försvann. Idag var det J.s tur och han vaknade inte till liv förrän - nyss. Men när det väl går att sova då måste man fasiken till att sova...

Nåja, annars är det fullt upp med studier igen. Förstår inte hur det kan tvärvända som det gör, då jag kände att jag låg nästan före för bara ett par dagar sedan. Nu känns det som jag ligger efter i planeringen... Skumt! Men, men, det är väl bara att ta sig i kragen och lägga ned ett par timmar här i helgen. Det är ju inte som så att jag har något helt annat inplanerat - annat än studier - i ett par veckor framöver. Ja, trots att det är påskhelg nästa helg... Fast då ska vi i och för sig ta oss till svärföräldrarna, vilket det var ett tag sedan vi hälsade på. Inte helt fel att träffa dem igen faktiskt! Ja, jag hör till den kategori av människor som faktiskt tycker om sina svärföräldrar! *ler*

Hmm, åter igen ett inlägg om sömn och studier... fast vad annars kan det bli när man är student!? Haha. Festande kanske, men det har varit lite dåligt med det för min del den senaste tiden. Vilket i och för sig bara är bra för min såriga mage... så att den får tid att läka lite. Ska bara försöka se till att stressa lite mindre också, så att magsyreproduktionen minskar... Vore en fördel!

//D.D\\
... som ska glysa på tv ett tag - tror jag!

******************************************
HUH! Blev utkastad under tiden jag skrev!? Tur att jag är smart och ctrl+C.ar
innan jag förhandsgranskar varje gång! Ett tips till er andra som förlorat ett
eller ett par inlägg pga strul!Veckans bild - version 2.008 - nummer 10


image73

Pride and Prejudice

Som ni ser är det inte helt enkelt att ha koll på karaktärerna och deras relationer till varandra osv.
Fast vi har lyckats ganska bra i vår diskussioner och analyser den här veckan. Yay!
Japp, jepp, joho, javisst, jajamen

Jag är vaken... no need to ask! Vaken och dessutom känner jag mig pigg som attans rackarn. Det här börjar likna surrealism endast! Faktum är att jag redan funderar på förberedelser för lunch kring tolv, då jag misstänker att båda nattugglestudenterna i detta hushåll fortfarande är vakna då. J har fastnat på sista kodsnutten i sin inlämning i Java och jag har fastnat i en vild Austen-diskussion. Mmm, den som jag tjatat om ett par dagar nu - ja! Var tvungen att räkna och vi är härmed uppe i nästan 60 inlägg och det på mindre än två dygn. Sanslöst, men helt sant. Ja, men jag skrev att det är surrealistiskt endast... och ja, det är från Kristet (om du nu tycker att uttrycket kändes igen!?) Nog med mitt svammel för tillfället, då det nog är dags för vätskekontroll för min del. Dock inget kaffe eftersom det extra starka kaffet som inköptes sist vi var iväg och handlade skadar min mage mer än nödvändigt; invändigt också dessutom... *skratt* Hrm! Skärpning...

//D.D\\
... som ska leta upp skärp och skärpa sig en aning till nästa inlägg!

I beg to differ

Det blev inget vända på dygnet här inte, då jag fortfarande är vaken sedan gårdagens lilla långa tupplur. Blir nog en sådan tuppis idag också, men måste helt klart vända rätt på dygnet till veckorna som kommer. Tentaveckor här i hushållet ett tag framöver och då kan det kanske vara vettigt att vara uppe som folk... så man inte missar tentatillfällena!?

Nej, nu ska jag hyra ut min hjärna en timme eller två till min fellow  student tillika sambo!

//D.D\\
... flummar vidare om ett par timmar eller så igen!

Bright and blue nightimage76Eller kanske inte ändå ?

Eftersom jag gick för en liten tupplur, som blev en lång vilostund på bortåt fyra timmar. Kan nästan räkna med att få se de sena avsnitten av Law and Order ikväll i alla fall... Fast ett måste på tv ikväll är ju Gordon Ramsay's Kitchen Nightmare, men jag ska se till att kolla upp tid och så ordentligt. Har för mig att det är en del program och så som blivit flyttade...

Usch, det låter som om det enda jag gör är att titta på tv, men så är inte fallet. Har diskuterat karaktärisering, narratorns roll, ironi, sarkasm och en massa annat och dess roll i Pride and Prejudice idag - igen. Det är riktigt kul när det blir en sådan här intensiv dialog i studiegruppen. Verkar tyvärr som om de andra grupperna inte alls har kommit igång på samma sätt, men jag håller tummarna. Det är ju så kuligt!

//D.D\\
... som inte har tid med bloggande idag egentligen *trist*

Äntligen!

Jag gick och lade mig som "vanligt fôlk" och gick upp som "vanligt fôlk" inatt... nästan. Vaknade till för ett trängande behov av att besöka toaletten vid tre och sedan vaknade J till och gick  upp. Och betedde sig som en liten treåring som ville ha uppmärksamhet, så jag sov väl inte supergott de sista tre/fyra timmarna, men ändå! Jag kom i säng kring elva och det har jag inte lyckats med på flera månader... Om man inte räknar de gånger när jag varit uppe i tjugofyra timmar och gått och lagt mig på eftermiddagen någon gång, men det är något helt annat. Yay... Fast jag tänker inte heja alltför mycket förrän det visar sig att jag kan komma i säng som "vanligt" ikväll också. Ja, ja. Nu ska jag återgå till vår "vilda" diskussion om Pride and Prejudice, vilken är igång för fulla muggar. Hur kul som helst när det blir något av saker och ting. Förra gången floppade ju diskussionen över FC helt och hållet... men inte denna gång. Måste kika igenom ett par kapitel i ovan nämnda bok nu för att se om jag kan gå med på ett argument eller inte!

//D.D\\
... som känner energin komma tillbaka successivt!

Ytterligare ett driftstopp

Fast den här natten ska det förhoppningsvis bli sova av för min del, så mig kommer det nog inte att störa. Faktum är att jag börjar känna mig sömnig redan nu, så kanske att jag somnar innan jag hinner titta på alla mina Law & Order - episoder inatt. Det gör mig faktiskt inte värst mycket om så blir fallet, då jag värdesätter sömn högre än ett avsnitt av en tv-serie. Annars borde jag söka hjälp faktiskt. Speciellt i en sådan tidsålder som nu när det antingen går i repris om ett halvår (läs en månad), kommer ut (om det inte redan finns) på dvd-box... Ja, missar du det en gång så finns det säkerligen tusen chanser att se det igen! När det gäller sömn har du inte riktigt samma odds - faktiskt.

Jag borde egentligen läsa lite Fitzgerald, men jag vill inte somna riktigt än då risken att jag vaknar mitt i natten är lite för stor. För att undvika det måste klockan bli i alla fall kring tio innan jag får somna för då kan jag lyckas sova en hel natt. Nej, tillbaka till värmen och myset i  mitt soffhörn nu...

//D.D\\
... som troligast återkommer imorgon... eller nej, kan likväl bli om en timme.

Fullspäckat schema för //D.D\\ ikväll


image75

Printscreen från
DagensTV där du också kan kolla in dagens tv-program!


Från Thailand massor av nytt

Jag har två nära och kära som är ute och snurrar i och omkring Thailand för tillfället och har idag fått nyheter från båda. B1.s veckomejl kom idag med information om de senaste dagarna och tur är det för jag hade börjat bli lite orolig. För tillfället har jag den andra resenären, en kusin vitamin, online på msn och får höra lite nyheter därifrån också. Skönt att höra av dem då och då faktiskt, så att man vet att allt är okej. Ja, jag är lite hönsmammig av mig! Fast det är ett karaktärsdrag jag är lite glad över att ha, då det blir mindre och mindre vanligt med människor som bryr sig om andra... Tycker ni inte, eller är det bara något jag personligen upplever!?

Jaha, från min lilla håla kan jag rapportera att tvätten är tvättad, torkad, ihopvikt och upptagen från tvättstugan. Diskussionen om PnP är startad och i full gång... Gäller bara att orka hålla igång den nu samtidigt som man har en massa annat att skriva, läsa och fixa. Annars är det planerat för att fixa egna köttbullar från scratch idag... Det är J som har fått för sig att han till och med ska mala ned köttet, så det är helt och hållet från scratch. Inget fusk med färdig köttfärs här inte... ' ska det va så ska det va' - liksom. Hmm, gissningsvis blir det köttbullar i natt någon gång, då jag fick information om att hans vapendragare i LotRo dök upp precis i detta nu. Tur att jag har mina karelska piroger upptinade i kylen... haha!

//D.D\\
... som nog ska fylla på kaffemuggen igen!


Clear as mud

Såklart!!

önskar jag hade den däringa gubben från msn nu som står och bankar huvudet i golvet... efter en stunds replikbyte med leopardia superstar... så inser jag ju varför grinigheten hängt i sig!

JAG HAR BOMMAT KAFFET IDAG!!

Så det blir till att antingen värma från det som J bryggde för ett par timmar sedan, eller fixa nytt!? Tror det får bli det senare alternativet, då J nog blir sugen på en kopp han med...

You're a lifesaver Leopardia!

//D.D\\
... tackar och bockar åter igen!


Up and kickin' again

Eller ja... kan inte påstå att jag är full av energi, då det inte blev många timmars sömn innan det var dags att ta hand om tvättberget. Suck! Blev ändrade planer här hemma, då J ville gå och lägga sig vid sextiden. Så kunde vi ta tvätten tillsammans här vid tolv istället. Inte helt fel att vara två på tvätten faktiskt, men mitt humör är aldrig på topp när jag sover så här få timmar. Känner mig otroligt irriterad och grinig, men hoppas på att det vänder här snart. Vem vet!? Det kanske blir tidig kväll/natt idag istället! *gör vågen med sig själv och de som vill joina* Hursa om jag ska använda tiden wisely och få igång diskussionen om Pride and Prejudice som vi ska ha i studiegruppen med start från idag!? Känns visserligen lite trist att starta upp den nu när det bara är en tredjedel av deltagarna har lämnat in sina underlag... Neee, jag inväntar deras texter och så också innan jag sätter igång. Det får bli Gatsby igen tror jag. Ja, litteraturhistorian är på rättning vad jag förstår och alla uppgifter med respons/kommentarer kommer hem i brevinkastet veckan efter påsk. Känns helt otroligt, men det betyder att jag i stort sett är klar med två delkurser i Engelska B redan. Svårt att ta in faktiskt, men... Tydligen så är det så det är!?

//D.D\\
... som ska spekulera vidare över dagens planering.

License to be a Hero


image74


Nattugglan rapporterar

Läget är som sådant att jag och J sitter uppe som om det var kring lunch nu... så tvistad dygnsrytm har vi fått nu. Jag vaknade klockan fem idag - på eftermiddagen! Inte morgontiden eftersom det var då jag gick och lade mig... eller i alla fall somnade. Helt otroligt vad svårt det ska vara att somna som man ska nuförtiden. Är inte ensamma om det heller vad jag har förstått då jag ute i bloggträsket, samt bekantskapskretsen IRL förstår att det är sömnsvårigheter som gäller. I och för sig skadar det inte mina studier speciellt mycket, då jag i alla fall får uppgifterna gjorda nattetid. Det som känns trist är dock att jag missar kuliga diskussioner med mina kurskamrater, vilka är vakna under dagarna - som man ska. Ah well, vi får hoppas att det ändrar sig snart. Gissar dock på att det blir ytterligare en tjugofyra timmars vaka igen, då det är tvätttid bokat för imorgon. Ska nog kila ner och se efter om det går att ta den tidiga tiden i alla fall... Morgontiden alltså, då jag nog orkar hålla mig uppe till tolv på förmiddagen/lunch imorgon då tvätten i så fall ska bli hämtad. Vi får väl se... Dessvärre har jag insett att det är driftstopp på bloggsidan mellan 2 och 4 inatt, vilket säkerligen kommer att störa mig. Ja, inte driftstoppet i sig utan det faktum att jag inte kommer komma ihåg det och mycket troligt vill sätta mig och skriva ett inlägg någon gång då. Så typiskt mig...

//D.D\\
... som ska uppgås med The Great Gatsby ett tag nu är det tänkt.

I brist på annat

haha, vilken dålig rubrik på mitt inlägg, men det var verkligen i brist på annat... Har extremt svårt att komma på något vettigt att skriva som rubrik, då det jag har att skriva mest bara är svammel. Ytterligare en dag som jag bara sovit bort och ändå sitter jag här och hoppas att timmarna ska gå fort så att det blir legitimt att gå och lägga sig igen. Ja, jag är extremt trött - jag vet! Ska iväg och storhandla om en halvtimme också, vilket endast kommer resultera i att jag glömmer hälften. I och för sig är det inte så dumt att glömma hälften heller eftersom pengarna inte räcker till mer än hälften. Hahaha. Så kan det gå när båda i hushållet är studenter och den nyblivne studenten inte riktigt tänker på att ekonomin är lite skral... Personligen hade jag planer på att komma iväg till frissan den här vecka eller nästa, vilket är välbehövligt, men de pengarna får nog gå till sådana där nödvändigheter som mat istället. Trist, men dagens sanning!

//D.D\\
... vars mus måste laddas nu!


Just i detta nu...

image73

Ja, det funkar...

Intressanta föreläsningar idag!! Mycket... och det kom en hel del matnyttigt för min litteraturuppsats, då vi diskuterade de texter jag ska basera den på också. Fick även liten idéer om den andra... *hmm* Ska fundera vidare på det och höra av mig till lärarna så fort jag fått klart för mig hur jag vill lägga upp det. Känns kanske lite ivrigt av mig, men ju snabbare tankeprocessen om uppsatsen kommer igång desto bättre. Behöver fundera en hel del innan jag väl sätter mig ned och skriver har jag märkt. Det blir bäst resultat då!

Resten av kvällen kommer jag dock ägna åt nöjesläsning! *flin* Har en hel ny laddning med böcker från biblo som väntar och... jag har för mig att det är en Connelly som ligger och väntar just nu. Har läst alla Harry Bosch - deckare snart - tror jag. Måste leta rätt på en officiell lista på alla och bocka för, så får vi se vilka jag har missat av en eller annan anledning. Fast av de jag känner till har jag nog läst alla! Behöver det påpekas att jag tycker bra om dem - eller!?

//D.D\\
... som ska lösa fall med Harry Bosch nu!

Arla morgonstund

Spenderat de två, eller om det bortåt tre, senaste timmarna i halvvaket tillstånd i sängen, men när klockan var efter sex fick jag nog och gick upp. Vet inte vad det är med mig, men jag - tillsammans med J - verkar inprogrammerad på att vara vaken på småtimmarna och sova bort förmiddagarna. Skumt! Idag får jag dock absolut inte sova, då det är dags för föreläsningar igen. Del 1 är History of English och del 2 är Literature - om Hawthorne, Poe, Douglass och Chopin. Vet inte hur vi ska hinna med allt, men på något vis lär vi nog göra det. Den senares roman var något av det bästa jag läst till den här litteraturkursen... och nästan annars också faktiskt. En litteraturuppsats, av två, kommer helt klart att ha fokus på den... och en text till, vilken jag har en liten aning om redan nu faktiskt. Håller på och kollar av lite om det är en genomförbar jämförelse eller inte. Vill ju att det ska bli något att skriva annat än att de är olika punkt slut. Vilket det dock får vara för den här gången nu...

//D.D\\
... som sätter punkt här --> .Ignored eller blockerad

Känns nästan som det då inte en endaste en är ute på msn... Eller jo, det är det. Mina fellow students som sitter och pluggar ihjäl sig! Usch, det är verkligen fullt upp med allt och det även om jag känner det som att jag ligger före i planeringen nu. Jag har garanterat glömt att göra, läsa eller skriva något! Garanterat!! Skulle det vara som så att jag faktiskt - mot all förmodan - ligger lite före så skadar inte det heller. Fortfarande en ett år gammal komplettering som ligger och väntar på att bli gjord, vilket också måste göras innan sommaruppehållet. Blev ju lite uppskjutet - som tur är - eftersom läraren bestämde sig för att vara kvar på Uni en termin till. Phew! för min del i alla fall. Den har jag tänkt att roa mig med under eftermiddagarna/kvällarna under vfu-perioden - sex veckor på skolan med mina elever! Yay! Ska försöka hinna med att fixa en superplanering till de veckorna också, så att eleverna får lite skojsigt att göra i engelskan. Hihi!

//D.D\\
... back to business until it's time for bed (which is soon!)


A little bit of everything

Det blev en mix av både business och pleasure igår kväll - för min del alltså. Inget svar från någon läsare ännu om deras lördagkväll, men... Det gör inget. Alla har inte tid att svara på mina frågor heller och jag tolkar frånvaron av kommentarer som att mina läsare hade något roligare och vettigare för sig igår kväll än att sitta och läsa bloggar. Kuligt! Ja, idag har det också blivit en liten mix av allt möjligt... Fått in lite uppgifter, förberett för morgondagens föreläsningar, spelat upp Nameless några "pluttar" så hon har en halv level till osv. Inget bloggskrivande förrän nu lite senare på kvällen, då jag kände att jag inte hade något vettigt att skriva tidigare. Lite negativ inställning hade jag också, så det hade inte blivit någon trevlig ton på inlägget heller. Visst är det både bra och skönt att skriva av sig irritation och så, men jag tycker inte att jag behöver slänga ut all min irritation och alla mina aggressioner här. Lite roligare läsning är ni allt värda mina goda läsare... Åh, tips på läsning förresten! De hängda rävarnas skog (Paasilinna) för de som har lite skum och svart humor sådär. Amandas bröllop (Colgan) för de som diggar Bridget Jones dagbok och Notting Hill - står det på baksidan i alla fall. Och ja, det kan jag allt hålla med om! *flin* Enough said...

//D.D\\
... som ska avsluta sistnämnda roman nu.


Veckans bild - version 2.008 - nummer 9


image72


Förälskelse i paint - eller!?

Ja, jag har mer och mer gått över till att skapa egna bilder till veckans bild, då jag känner mig skurkaktig när jag lånar andras bilder utan att fråga. Mmm, det är visserligen inte så svårt att fråga faktiskt, men jag är ju alltid så ivrig och vill få upp bilden... så då har jag kommit på att det går lättare att ta en skärmdump och använda paint / bara använda mig av paint för att fixa till bilderna jag vill ha upp som veckans bild. Min konstnärliga talang går väl helt klart att diskutera och får gärna göras också om du verkligen måste, men bara så du vet... Jag VET att jag är allt annat än duktig på att rita, måla och så. Det enda jag känner mig lite bra på inom det området är färgkombinationer... men det är en helt annan historia som jag inte ens börjar på. För din skull min käre läsare! *flin*

//D.D\\
... som ska ställa sig i duschen för att kanske piggna till för en timme eller två.


It took its toll on me

Uppe i 24 timmar = sova i 24 timmar = sant!

Mmm, det kom besök i onsdags kväll och senare drog J vidare med sällskapet till en av deras gemensamma vänner, som han redan bokat med. Skulle dricka lite öl och umgås for old times sake typ. Själv spenderade jag tiden ensam hemma vid datorn, men blev inte långvarig... Gick och lade mig och det blev väl bortåt tjugofyra timmars sömn i ett svep. Behövdes verkligen! Sedan fortsatte jag med stilen up all night, sleep all day till idag, då vi satte larm... Inte för att det hade behövts,då jag tvärvaknade efter en mardröm i natt och inte klarade av att somna om. Ja, jag vet... blir en hel del diskussioner om mina sömnvanor nu igen. Nästan så att jag borde döpa om bloggen efter en film jag såg för ett tag sedan; Science of sleep. Riktigt skum film, men me liked!

Nej, nu ska jag se om jag ska välja Business or Pleasure for the rest of my evening...

//D.D\\
... undrar vad läsarna valde för något för sin lördag kväll - Business vs. Pleasure!?


Den nittonde timman

Ja, den tjugonde timmen i vaket tillstånd påbörjas till och med om tio minuter (hon är 11:45 nu)... Det börjar helt klart kännas i mind and body kan jag tala om för dig. Blir nog helt klart ett par timmars tupplur snart tror jag om jag ska orka med resten av dagen. Har precis varit och hämtat upp tvätten och jag är ännu mer förälskad i de nya gardinerna, trots att de är alldeles skrynkliga och så. De kommer inte komma upp idag (läs den här veckan - eller månaden) fast jag mår bra av bara vetskapen att de finns att hänga upp när tid, lust och ork infinner sig. Just nu börjar energinivån sjunka hastigt, så... Fast det är också dags för något att äta också och det kanske kan få mig att orka fixa lite mer med den jag har tänkt mig. Badrummet har jag bara förgjort i, men själva skurandet har inte påbörjats. Attans rackarns! Det är faktiskt ett av mina få MÅSTEN som är kvar för idag, så det blir påfyllning av energi i form av något ätbart och sedan kör jag på. Lite i alla fall... det nödvändigaste... och kanske lite till... eller inte. Beslutsångest kallas det va!?

//D.D\\
... fortsätter dividera med sig själv över en skål med fil och flingor... tror jag!? *flin*

Ironi eller komik?image71Off the 'todo'-list

... med litteraturhistoria, språkhistoria, lingvistik och halvt om halvt språkfärdigheten. Morgonpromenad, frukost och tvättning är också kirrat. Vad härnäst? Jo, tro det eller ej, men det ska bli vårstädning av badrummet! Ialla fall någon gång under förmiddagen. Just för tillfället sitter jag ju och skriver här *hihi* Mmm, disken är fixad ur maskinen också, vilken sedan blev påfylld av ny smutsig disk. Vill försöka hinna med att få undanstökat i köket också idag, så att de nya gardinerna (som för tillfället ligger i tvättmaskinen) kan komma upp. Så fina och våriga att man blir alldeles vårprillig!

Annars? Ja! *stort flin* Jag fick söla med B1 också, som befann sig i Bankok nu. Han ska röra på sig snart igen fattade jag det som, men han utlovade ett mejl till storasyster någon gång under veckan... så jag får hoppas på att det kommer. Men skulle det komma först nästa vecka så gör ju inte det något heller *flin* Det går ju inte att spendera varma och soliga dagar inomhus vid en dator! *blink, blink*

Nehe, nu ska jag slå ihjäl en halvtimme med lite stolthet och fördomar... och en kopp kaffe till det!

//D.D\\
... who most certainly will be back shortly!


Haha, hehe, hihi...

Blev inte alls något soffhörn! Jag har varit riktigt produktiv sedan sist och läst på till en modul i litteraturhistoria, skrivit keyword till densamma, skissat ihop struktur på en liten uppsats och gett respons på en sådan uppsats också. Ja, jag skryter och anser att jag får göra det för tillfället... Vilken upphämtning! Mest förundrad över det hela är nog jag själv, då jag inte har någon aning om var energin kom ifrån. Fast lika mycket struntar jag i det också eftersom jag fick saker gjorda. Nej, dags att bocka av lite saker från min 'to-do'-lista nu då...

//D.D\\
... ta ta!

Segare än kola...

Allt går verkligen så otroligt segt just nu... och ändå känner jag mig rastlös, vilket jag nämnde i tidigare inlägg också. Vet inte vad jag ska ta tag i riktigt, men måste göra något hela tiden. Ändå blir det för det mesta halvt tillbakalutad i soffhörnet som gäller. Haha, ungefär i den här stilen med den enda skillnaden att individen på bilden nedanför är så otroligt gulligare än mig.


image70


Själv är jag nog inte lika gullig när jag halvligger i mysisar och glyser på tv. Sådant lodismode det är över mig för tillfället. Suck! Fast jag skylller det hela på den frånvarande solen... Blev överlycklig av att få chansen att vara ute när solen behagade visa sig här igår, men det var ju inte ens värt en piss i mississippi eftersom det snöade och hade sig tidigare idag. Personligen hade jag nöjet av att slippa se det hela eftersom jag sov - djupt! Vi tänkte vara duktiga och seriösa idag och ställde klockan för att komma upp... hahaha, det var lönlöst! Vi kom inte alls upp något tidigare för den sakens skull utan snarare senare. Blir nog en vaken natt till, men det gör nog inget. Imorgon måste vi dock upp när det larmar för då är det tvätt som väntar... Blä! Roligare kan man ha, men vore ju trevligt att ha kläder att sätta på sig ifall det blir att man hittar på något här framöver.

//D.D\\
... återgår till sitt soffhörn ett tag nu.

What's in a headline?

Haha... vadå skadad från litteraturen? Det är länge sedan vi var inne på Romeo and Juliet nu, men ändå har jag kvar språket och dess form i huvudet. Och en del repliker också dessutom. Hahaha. Börjar känna mig lite smågalen, men det är väl så det blir ibland. Kanske att jag har det lite för lugnt nu och blir rastlös? Inte vet jag, men känns rätt skönt att ha möjlighet att göra annat än plugga nu om dagarna också. Det är visserligen lite för mycket fokus på sömn för tillfället, men... Sova är skönt och har man tillfälle att sova då ser man till att göra det!? Skulle inte du göra det om du fick chansen?

Nej, nu ska jag slå på en inspelad föreläsning... eller inte! *flin* Vi ska ge oss ut på kvällspromenad!! Yay!

//D.D\\
... kilar iväg och fixar på sig mössa och vantar för kylan där ute...

Nattsuddare

Har nog sovit ut ordentligt de senaste dagarna, då jag känner att jag kommer sitta uppe minst hela natten och nästas dag dessutom. Gissningsvis blir det inte någon sömn alls mellan detta ögonblick och telebilden jag har imorgon (start åtta och trettio). J sitter och slavar med uppgifter som ska in och blir nog också uppe hela natten, så jag får ju i alla fall sällskap. Och tankeverksamhet, då jag försöker att vara med och diskutera så gott jag kan. Fast just för tillfället sitter han fast riktigt ordentligt och jag vet inte heller hur det ska kunna lösas. Han har inte ens börjat med uppgiften som ska in imorgon heller, vilket tydligen är en riktigt tuff en... Inte kul när sådant händer. Själv ska jag läsa på lite lingvistik och språkhistoria inför telebilden. Fast måste fixa i ordning något att slänga i kurrande magarna först. Hmm!? Igår blev det thai-mat från stadens enda thaiställe... Men jag tror B1 och BigMac äter godare thai-thai än vad vi får nöja oss med här hemma i svedala. Varit inne och kollat inlägg och bilder nu! Töpp! Även varit inne och kikat på kusinens resedagbok, som endast innehöll ett inlägg från innan själva resan. Ser fram emot uppdateringen där! Ja, det är väl vad jag sysselsätter och roar mig med om dagarna nuförtiden. Min maniska period har ju gjort att jag ligger något före i schemat över inlämningar, så...

//D.D\\
... signin' out!


Veckans bild - version 2.008 - nummer 8image69

Ryggläge