i brist på annat
... så dyker det upp en bild på villainetten D.D och en av hennes nya cossies. Så snyggt!?

may I?

Det finns nog ingen rastlösare människa än mig för tillfället har jag insett. Jag har högar med böcker som ligger och väntar på att bli lästa och ev. analyserade - eller inlärda. Ändå sitter jag här och har rensat mina bokmärken till Internet, vilket visserligen var behövligt men absolut inte någon viktig sak att lägga min tid på för tillfället. Lingvistik på både svenska och engelska väntar på mig kan man nog kalla det... Det är i alla fall språkvetenskap i båda fallen! Sedan ligger fortfarande den där engelska romanen och väntar på mig, men ärlig som jag är anser jag Roslund & Hellströms nya deckarroman Flickan under gatan lockar mer. Ska jag få sätta mig ned och nöjesläsa samtidigt som jag avnjuter en liten skål med vaniljglass nu tycker du?

//D.D\\
... spekulerar vidare i väntan på svar.


full rulle

Hann knappt ur sängen förrän det var full rulle på dagens aktiviteter, vilket dock nog beror på att jag kom upp senare än jag tänkt mig. Fast det var otroligt skönt att sova efter en sen natt! Fastnade i spelet som vanligt och då blir det lätt senare än man tänker sig. Gick upp i lagom tid för att knäppa på och se på/lyssna till föreläsningen som var idag dock och det är jag glad över. Det känns som om den här delkursen inte kommer att kännas lika ostrukturerad; toppen! Sedan har jag inte fått något svar från läraren som har ansvar för kompletteringen idag heller, så det fick bli att ta kontakt med Uni och någon som kanske kan sätta lite fart på läraren i fråga. Vi studenter kan det tydligen inte...

//D.D\\
... ska kolla in diverse plattformar efter nyheter.

bättre sent än aldrig svarat
Så här tyckte jag om de olika påståendena jag hade med i Människobilder... Fick du rätt?

dags igen...

... för ett inlägg tänkte jag. Efter lite god pasta med egna svampsåsen har energin kommit tillbaka, så jag antar att orklösheten och den totala bristen på engagemang för några timmar sedan bara berodde på någon form av energi/näringsbrist. haha Börjar bli otroligt effektiv vad gäller pluggande nu, så det har blivit inlämning gjord och det känns skönt. Första delkursen i svenska som andraspråk avklarad. Bara att invänta respons och betyg antar jag. Kan mycket väl hända att väntan blir lång, men hoppas på att den inte blir lika lång som väntan på kompletteringsbetyget. Fått veta att jag dock har en kurskamrat som sitter i samma båt, så vi får slå ihop våra kloka (?) flin huvuden och lösa det här. Vi måste ju fixa godkänt på allt för att få skriva ex.arbetet till våren!!

//D.D\\
... snart på krigsstigen!


sunday bloody sunday

Känns verkligen inte som en rolig dag idag, då jag upplever det som om jag har massor att göra och ingen som helst ork att ta tag i något av det. Suttit med sammanfattning till uppgiften som ska in senast ikväll 23:00, men det går inget vidare. Den får med andra ord vila någon timme eller två nu. Rensa svamp orkar jag inte sätta mig med nu heller, då jag har gårnattens rensning väl i minnet. Det är MYCKET svamp vi har fått! Kanske att jag ska sätta mig ned med lingvistiken till engelskan!? Har två uppgifter jag mer eller mindre lovat att bli färdig med till imorgon även fast det inte är speciellt bråttom med uppgiften (ska inte lämnas in förrän sjätte i nästa månad!)... Kan inte komma på något vettigt att surfa över till heller, så I'm stuck! Någon som kan komma med förslag?!

//D.D\\
... leker zombie.

svamprensare
Fick hem flera liter trattisar igår, så jag satt uppe till mitt i natten och rensade...

Äntligen!!
Ja, äntligen har jag fått hem den... och jag läser, läser och läser. Går inte att släppa!!


Ps. Lånat bilden från din sida Sandra - är det okej!?  Säg till mig annars! Ds.

nervositet och bo'boy

Mår bättre nu och örat har slutat värka. Känns lite grann som om det vänstra ska börja bråka istället, men jag vet inte... Har inte behövt ta någon alvedon idag i alla fall, så det tar jag för ett friskhetstecken! Skulle försöka fixa ansökan till vårens kurser, men det gick åt skogen. Mejlade studievägledare för hjälp med anm.koder, men har fortfarande inte fått något svar. Inte något från läraren som jag fixade komplettering till i slutet på vårterminen och nu börjar det kännas lite lagomt nervöst, då jag behöver få in betyget innan de börjar granska ansökan. Visserligen har jag inte fått in den än, men det känns som om jag kommer både få in den och börja bli granskad innan betyget trillar in... Inte alls bra! Sedan har jag fixat ordning på programvara, hörlurar och mic inför morgondagens seminarie. Har inte en aning om vart det kommer sluta, men det visar sig... om tolv timmar cirkus gurkus.

//D.D\\
... sippar vidare på sin mjölkchokladsdrink

däckad

Var en otroligt uppbokad vecka förra veckan och det tar ut sin rätt nu, eller det började igår. Jag var helt groggy i stort sett hela dagen och hade ingen balans överhuvudtaget. Yrsel och jag vet inte vad till och med när jag låg och vilade på soffan. Värk i högra örat har jag som bara den och trots alvedon igår kväll/natt sov jag otroligt oroligt och känner av en bultande huvudvärk så fort jag sätter mig ner här vid datorn. Inte bra alls eftersom jag har en del att ordna med även denna vecka och då först och främst till engelskan. Är rädd för att jag kommer vara helt - som rubriken antyder - däckad om några timmar eller någon dag. Verkligen inte tid med sådant!

//D.D\\
... blir ofrivilligt frånvarande från cybervärlden ett tag till med andra ord.

hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt... runt, runt, runt...


 Min huvudsysselsättning idag!?


 


ändrade planer

Blev inget mer Taken ikväll... Vi fastnade vid andra dumburkarna istället - båda två! Riktigt typiskt faktiskt, då jag hade sett fram emot att stänga av och slänga ner mig i soffan med min goding igen. Ah well, vi får väl ta igen det någon annan dag. Kanske ta en av våra heldagar i sängen på söndag!? Vore inte fel alls efter två närträffsdagar på Uni, vilket är vad som ligger närmast i min planering nu. Känner som sagt som om det mesta är fixat och kirrat, så det enda för mig att göra nu är nog att försöka komma i säng. Ska se om jag kan locka med mig min andra hälft eller om han fastnat i hjältedåden!?

//D.D\\
... fortfarande hårstrålös på ena sidan!?

taken by Taken

Blivit helt fast i serien nu och det är bara tre avsnitt kvar! Ett till blir det nog ikväll, men de andra två sista spännande avslutningsavsnitten kommer få vänta till tidigast lördagkväll. För tillfället har vi en brejk från tittandet, då vi har lite försäljning av datagrejer att fixa med (har annons ute på en välkänd? sida) och jag har lite grupparbete att pyssla med. Det går verkligen framåt med saker och ting nu, så jag känner mig faktiskt ganska avslappnad. Riktigt skönt att verkligen känna hur stressen bara rinner av en! Vi köpte lite gott från ett av stadens konditorier idag också... Fick bara ett infall att kila iväg och köpa några bakelser. Måste ha haft känsla för feelinki som J säger att jag har... Ja, till att börja med ska jag kanske berätta att vi har skapat något av en tradition som innebär att alla VG ska firas med tårta. Fråga mig inte hur den har kommit till, men den har det. När jag nu - i efterhand - är inne och kollar på en av plattformarna står det att betygen för sommarkursen har trillat in, "rusar" in till studentportalen för att kolla och där står det... Ännu ett VG är inkasserat!  Vilken härlig trend!!

//D.D\\
... som ska sluta skryta nu, men kilar vidare i cybervärlden med ett leende på läpparna!


bok på bok på bok
Liknar mina bokhögar som ligger överallt och ingenstans här hemma...

övergående dålig form!?

Ja, det flyter inte riktigt på när det gäller bloggandet för tillfället, men desto bättre med pluggandet... Ska alltså inte klaga! Boken är toppenbra, inte en enda understrykning och så sålde hon den så billigt. Ja, jag kan inte göra annat än att tacka ... vem jag nu ska tacka. Henne såklart för att hon fick för sig att sälja boken, som tydligen legat i hennes bokhylla ett par år. Det är mycket som bara trillar på plats för tillfället och jag hoppas att det flyter vidare i samma anda. Tvådelade ex.uppgiften är inlämnad nu dock, så det är "bara" grupparbete och en individuell kvar. Inläsningen till den senare är kirrad eftersom jag läste på bussen in till Uni idag. Fick en del bra upplägg till texten också under tiden jag läste...

//D.D\\
... på återtåg?!

off and away

Idag ger jag mig iväg in till Uni för att skaffa mig den eftertraktade boken. Ska även luncha med Kusin Vitamin som bor/pluggar där sedan någon månad tillbaka. Bara rena turen att hon tittade ut på msn igår och jag nämnde att jag skulle in. Blir därför en tidigare buss, som går om mindre än en halvtimme och det känns att jag var uppe till bortåt ett igår natt. Skrev klart den andra av två examinationsuppgiftsdelar, så ikväll eller imorgon blir det att jag slänger in den. Check! Kommer kännas skönt att få en mindre inlämningspost inne på plattformen. Blir läsning av på bussen fram och tillbaka och under dötiden inne på Uni, vilket jag iofs ändå fått... Kanhända får jag tillräckligt läst och reflekterat att jag hinner påbörja den uppgiften också. Vore toppen, så att jag kan fokusera på Engelska nästa vecka.

//D.D\\
... börjar få bråttom till bussen!

ett dagsjobb senare

upp och hoppa, äta frukost, plocka ur disk ur diskmaskinen, plocka in disk i diskmaskinen, knäppa på datorn, läsa artikel, markera i marignalen, sammanfatta anteckningar, skriva ihop tankar och reflektioner, mejla ett par stycken vänner, fixa ett inlägg på bloggen, läsa lite till, kolla in veckoschemat, kolla primära plattformen, kolla sekundära plattformen, läsa inlägg, ta hem artiklar, läsa lite mer litteratur, skriva inlägg i gruppdiskussionen, lägga in dokument, ladda ner dokument, koka pasta, stressa in i duschen, chatta på msn, äta lunch, springa ner till busshållplatsen, åka buss, sitta i väntrum, läsa artikeln igen, inkallad för att prata med barnmorska, undersökning, till apoteket, kappahl springs igenom, shopping på lindex, till bussen, hemma igen, skriva ned reflektioner, sammanställa dokument, ladda upp dokument, skriva inlägg i gruppdiskussionen, skriva meddelande/mejl, chatta på msn, skriva på examinationsuppgift, hjälpa sambo med kodning, skriva lite till, och lite till, fundera lite, diskutera instruktioner via msn, byta uppgift, skriva om, klippa och klistra, fundera lite, ändra om, stänger ned... ... ... skriver inlägg!

//D.D\\
... rabblar vidare i ett annat forum!

avslappning
Två avsnitt avklarade igår... Skön avslappning efter en heldag på LC

shoppingtur och migränvarning

Rubriken sammanfattar väl min dag rätt så bra, vilket nästan gör att ett inlägg känns onödigt. Fast sedan inser jag att det kanske finns någon som faktiskt visar lite intresser för mer detaljer angående dagen, så jag kör... En snabbgenomgång, då det börjar bra på tv snart... eller typ nu! Svärmor och svärfar kom och tog oss på shoppingtur idag, så att vi får lite inredningsdetaljer vi har längtat efter till vårt vardagsrum. Härligt! Sedan undrar svärmor om vi har mat och svaret på det är för tillfället nästan jämt; nej! Varpå hon fixar ut en viss summa pengar och ger till oss när vi kommit fram till affären. Precis som kära mor gjorde för nästan en månad sedan. Gissa om vi har de bästa mammorna ever!? Svar; ja!! Inne i affären börjar jag känna av de symtom som förvarnar om att jag är på gång att få migränattack, så det var bara att stressa på så att jag fick komma hem. Väl hemma bäddades jag ned i sängen av min kära sambo, så det fick bli en sängdate resten av dagen. Det behövde jag!!!
 
//D.D\\
... som kom på att hon skulle berätta att hon även fick nytt tangentbord och mus idag, eftersom de strejkade häromkvällen och jag MÅSTE ha det, så fick vi trolla fram ett nytt set... Skönt att det ordnade sig!

i brist på annat

Ja, jag syftar inte på bloggandet för det är skojsigt värre det! Jag syftar snarare på allt läsande av kurslitteratur jag ägnar mig åt... Visst finns det roligare saker att göra men för tillfället finns det inte något (som jag kan komma på i alla fall!) Tänkte att jag lika gärna kan passa på att utbilda mina små grå då istället. Måste ju förbereda inför kursstarten nästa vecka, som leder till att jag kommer upp i den där 150% - iga sysselsättningen. Hur ska det gå? Oj, oj, oj... Vet inte om jag ens orkar tänka på det för tillfället, då jag tycker jag har för mycket att göra som det är nu. Fast ikväll antar jag att godingen här hemma övertalar mig till att spela, men jag kräver kompensation. Sockerhaltig sådan dessutom! I'm craving som bara den just nu... Inte bra, inte bra, men åh va gott!

//D.D\\
... kilar till närmaste postlåda med ett paket, som passande nog ligger vid en mack... :S :P

ojsan hoppsan

Har inte blivit mycket sagt här inne på nästan ett dygn... Varken från min eller mina läsares sida! Fast jag förväntade mig inte det heller eftersom det är lördag och solen skiner (här i alla fall, så jag hoppas den gör det åt er andra där ute också!) Ringt och gratulerat Farmor, hon som jag var på Mamma Mia! med, på hennes 71-årsdag! Hon skulle få besök av några vänner senare på kvällen fick jag höra... Annars hade hon inga planer direkt vad jag förstod det som. Tur att hon fick en solig dag idag i alla fall.


Annars har jag läst klart litteraturen till andra examinationsuppgiften och ska väl försöka få ihop lite tankar. Måste ju välja två aspekter ur boken och då jag inte är speciellt imponerad av bokens innehåll, upplägg eller ... ja, ingenting känns bra med boken, så kommer det nog inte bli superlätt. Ska dock ta ett frest här... Innan jag måste växla om till engelskan, som fått ligga åt sidan ett tag... Åh, jag har fått tag på boken (kanske jag har sagt redan?) och den fanns kvar, så den får jag två dagar innan kursstart! Tack åh tack Maria i Molkom!

//D.D\\
... smurfar vidare till diverse blogghotell...

ursäktar min frånvaro

Har inte kommit upp med något nytt inlägg på hela dagen ... förrän nu! Anledningen är att jag suttit som inslukad i en av de många examinationsuppgifterna vi har fått till första delkursen. Nu är den klar, ska få vila till sig en dag (eller två!) och sedan proofreadas innan den skickas in. Ska påbörja, eller har redan påbörjat, nästa examinationsuppgift som ska in till samma lärare. Eller ja, det är en snubbe som ligger bakom uppgiften och en annan som rättar. Låter konstigt, känns konstigt, men sån är det...

Fick träffa två supergosiga doggysar idag då min vän Blondie och hennes fästman kom förbi med sina bordercollies. Söta och skällande lufsar var dem, men rätt söta faktiskt. Jättekul att få träffa henne igen, min kompis alltså! Har inte sett henne på jag vet inte hur länge och pratade med henne senast för ett par månader sedan. Och vi bor ändå i samma lilla(!) stad... Fy skäms! Nåja, det blir lätt så när man vuxnar upp och får partners, hushåll, jobb/studier och annat att tänka på. Fast det borde inte bli så egentligen... Inte alls braigt eller kuligt heller för den delen...

//D.D\\
... tar datorpaus nu, inte studiepaus dock, då kurslitteraturen följer med under täcket :-0

suverän inhoppareDammade av Skypekontot, så jag kan prata, chatta osv. med några där ute i alla fall...

min livlina är död!

Jag vet inte varför, men msn har krånglat med mig ända sedan igår. Misstänker att vårt pulande med hemnätverket har strulat till det på något vis, så min DatorDoktor (sambon!) får kolla upp läget. Eftersom jag läser på distans har msn på sätt och vis, skolplattformarna till trots, blivit min livlina. Min kontakt med omvärlden på något vis, vilket beror på att  jag har både kollegor, vänner och familjen där. Känns skönt att kunna ta en liten paus i skrivandet och slänga ett par ord med någon av dem. Sedan känns det bra att kunna vara kontaktbar för ens kurskamrater om de vill diskutera och vice versa... men nu har jag inte haft den möjligheten på snart ett dygn! Inte bra alls. Måste fixas... Usch, vilket I-landsproblem... Me no likey att klaga över en sådan sak egentligen, men just nu är jag för stressad för att hinna lyssna på mitt samvete. Kommer slå tillbaka som satan senare antar jag...

//D.D\\
... som rusar till köket för att inte bränna vid lasagnesåsen!

nu är det överstökat

Satt och slet med det sista, men nu är det klart! Uppgiften om människobilder pratar jag om nu alltså... Och det känns så skönt att jag med glädje kastade mig över nästa uppgiften, vilket blev en examinationsuppgift om språkinlärning, formaliserad kontra funktionaliserad undervisning och sådär... Har skrivit klart halva den uppgiften nu på en halvtimme/timme redan! Förstå vad det känns liberating (kommer inte på det svenska ordet) nu när jag äntligen lyckats få ihop de där efterfrågade fyra sidorna om människosynen. Den ska lämnas in nu på stört, eller ja... jag var klar med den för säkert en timme sedan och skickade över för lite respons från ett par kurskamrater. Fast det känns som jag vill bocka av ytterligare en uppgift... Ja, det får nog bli så tror jag!

//D.D\\
... loggar ut, loggar in, lämnar in, loggar ut.


domedagsprofetior

Ja, de har existerat i stort lika länge som människan och än har inte jorden gått under. Personligen är jag övertygad om att jorden kommer att gå under, men jag personligen kommer nog inte att uppleva det. Vad jag dock får uppleva är början på slutet i alla fall om mänskligheten ska fortsätta att ha ihjäl varandra, utveckla fler fördummande hjälpmedel och totalt glömma bort att vara medmänniskor. Mina tankar kring detta har verkligen varit i fokus de senaste dagarna i och med uppgiften som går ut på att ta ställning till vissa påståenden. De fyra som jag valde att fokusera på är:

* DEN CIVILISERADE MÄNNISKAN STÅR HÖGRE ÄN NATURFOLKEN
* ALLA MÄNNISKOR HAR I GRUNDEN LIKA VÄRDE
* MÄNNISKAN ÄR KLUVEN MELLAN GOTT OCH ONT
* MÄNNISKAN ÄR BRA OM HON UPPFOSTRAS PÅ RÄTT SÄTT.


Nu mina kärare läsare är det er tur; vilka två har jag en positiv inställning till och vilka två är jag negativt inställd till? Kommer att försöka publicera ett svar här inom ett par dagar, men råkar jag ha glömt bort det och nästa vecka redan har påbörjats så får ni påminna mig om svaret! Om det nu är av något intresse vill säga... Kan inte veta vad ni tycker om ni inte kommenterar det (hint, hint!)

//D.D\\
... skriver sluttampen på uppgiften nu.

kontakt med omvärlden

Underbaraste och bästaste mammsen ringde till exempel!

ny dag, nya tag

Vill börja med att säga att vattenbristen inte blev så påtaglig idag ändå... Ja, kanske ska börja med att förklara att det kom upp meddelande om att vattnet skulle vara avstängt idag mellan 7.30 och 16.00 idag. Det är lång tid utan något vatten, men... Vi hade förhoppningar om att det som stod sedan "kallvattnet är bara avstängt en liten stund" skulle stämma, vilket det också gjorde. Eftersom vi tog en välförtjänt (satt uppe till två i natt med Människobilder) sovmorgon till tio behövde vi bara sakna vattnet i en halvtimme/fyrtio minuter. Det är bra jobbat av Bravida-gubbarna tycker jag!! Färdiga innan lunch... med det värsta arbetet alltså. En eloge till dem!

Nåja, nu är det bara för mig att sätta mig ned och få ihop de två sista sidorna på uppgiften, då det tydligt och klart (tyvärr!) stod att uppgiften ska vara fyra sidor lång; varken mer eller mindre. Fast eftersom jag har fått ihop två sidor till de första två påståendena borde det inte vara några problem att få ihop nästan på pricken två till de kvarvarande två... eller!?

//D.D\\
... förvånas och glädjer sig ett tag till över rörnissarnas snabba insats!

tack underbara badanka!!

Vilka underbara vänner jag har! Just avslutat en timmeslångt samtal med en god vän tillika kurskamrat, som fick mig att rycka upp mig lite angående den där uppgiften om människobilder. Jag verkar inte vara ute och cykla så  mycket som jag tycker mig vara. Hon är suverän som ställer upp på mig då jag fastnar så här. Underbara människa! Det har nämligen inte blivit speciellt mycket gjort på den uppgiften idag nämligen, eller någon annan heller för den delen. Fick nog och stängde ner allt... förutom spelet då, vilket gjorde att min lilla villainette fick ytterligare en ny outfit. Kommer bilder senare när jag hunnit fixa till dem lite. Nu ska jag skriva i alla fall en halv sida på uppgiften innan jag får gå och lägga mig...

//D.D\\
... som måste komma ihåg och bunkra vatten inför morgondagen.

hade rätt om insomningen

Blev att jag låg och snurrade i många timmar innan det blev sova av för min del, vilket betydde att det tog ett par extra timmar för mig att komma ur sängen för min del också. Suck. Fast idag känns det inte riktigt lika stressigt som det gjorde igår. Mycket konstigt att det varierar sådär från dag till dag, men that's life i och för sig. Nu ska jag sätta igång och läsa om Jordbro, då doktorsavhandlingen tar upp det området i kombination med begreppen integration och segregation. Ja, sedan är även Rinkeby, Tensta och - var det Husby!? - som är med i författarens studier. Kommer läsa kapitlen om de områdena också, men mitt fokus ska ligga på Jordbro inför gruppuppgiften. Är rätt stolt över mig själv som faktiskt kommit så pass långt i den där avhandlingen... Men människobilderna måste prias idag - tyvärr!

//D.D\\
... känner av sitt stressöga mest hela tiden.

villainetten D.D har fått ny outfit

Nu syns bara hennes nya fina (?) vingar, men lovar komma med helfigursbild senare!


tiden bara går och går

Och själv står jag helt still... upplever jag det som i alla fall! Begrepp som integration, segregation, mångkultur, interkultur och mångfald inklusive teorier som humanism, marxism, existentialism och ekosofi cirkulerar runt i huvudet på mig mest hela tiden. Tänk om mina tankar kunde hålla tyst bara för en liten stund, så att jag hinner återhämta mig!? Gissningsvis kommer dem att trilskas och fortsätta bubbla trots att det snart är dags för sömn, vilket betyder att jag inte kommer lyckas somna på en gång. Utan blir liggandes - ytterligare en natt - med alla funderingar, reflektioner, tankar... För att vakna upp i panik ännu en morgon, som jag gjorde imorse och så är den onda cirkeln igång igen. Nej! Får ta och sätta stopp för det på något vis, men vet inte riktigt hur än...

//D.D\\
... fightas vidare!

tyykig blir jag

Idag går det inte alls... med någonting, så jag funderar halvt om halvt på att ge upp för idag. Men finska sisun tillåter mig inte att göra det, trots att den också börjar känna av hur illa det går. Tankeverksamheten verkar nästan ha tagit långvarig semester, då den antagligen trodde att den fick det pga. helgens vila. Sitter med uppgiften kring människobilder och har otroligt svårt för att förstå mina egna tankar och reflektioner för tillfället, vilket känns otroligt jobbigt. Jag ska även koppla till litteraturen, som brukar höra till de lättaste uppgifterna men så är inte fallet idag. Allt bara snurrar, men jag tror det har att göra med att jag vaknade upp och kände mig stressad. Var inte uppe förrän tio idag eftersom min goa *hrm* sambo inte ställde någon klocka, trots att jag bad honom. Jag var alltså förberedd på att dagen skulle bli en "vilse i pannkakan" - dag, men det hjälpte inte att vara förberedd idag. Och vädret är så deprimerande det bara kan bli...

//D.D\\
... sneglar efter det där gamla täcket man drar över sig.


who is who in the zoo!?
Ja, det är inte lätt att se vem som är vem när man träffar på stenbumlingarna... HaHa.


har sedan sist...

... fått ordning och reda på första individuella uppgiften. Det flöt på riktigt bra, så nu har jag bara lite finslipning och en snygg avslutning kvar. Vilket får vänta till någon annan dag, typ tisdag. Har tänkt att få in båda individuella uppgifterna redan då, så att jag känner mig lite före även på den kursen. HeHe. Annars har jag väl tänkt komma igång med lite grund för gruppens nästa gemensamma uppgift, då jag ska hämta hem doktorsavhandlingen imorgon. Ja, vi ska läsa någon avhandling, som jag redan blivit varnad för. Inte för innehållet, men för det otroligt torra språket den är skriven på. Suck. Verkligen inte något jag ser fram emot, men jag hoppas att den kan väcka tankar och komma med värdefull kunskap sitt torra upplägg och språk till trots. Nej, bort med de negativa tankarna nu så att jag inte blir för påverkad av dem inför läsningen... För då kan det inte sluta annat än i kaos.

//D.D\\
... kilar vidare till nästa individuella uppgift i kön.

and she's back!

Ja, nu är jag inne igen efter ett uppehåll med både studier och datorer. Blivit en hel del nöjesläsning, film- och tv-tittande, och så självklart en massa mys med sambon! Inser nu i efterhand att det var otroligt smart drag av honom att ge mig ett studieförbud den här helgen, då jag börjar få lite perspektiv på saker och ting. Samt att mitt högra öga (som ryckt i över två veckor) inte rycker och irriterar mig längre. Hmm, inte alls symtom på stress eller!? Ja, annars har jag även fått tillbaka respons på mina första sets of keywords, vilket bara fått klartecken och positiva tillrop. Känns otroligt bra inför hösten och den studietakt jag har. Att jag faktiskt pallar med trycket och även klarar av att ta "ledigt" under en helg utan att tappa bort mig och så. Nu är jag dock tillbaka och tror att jag ska fila lite på den tvådelade uppgiften om jaget och människan... Fått lite ordning och reda på de reflektionerna och intrycken jag fått av litteraturen, så det kanske flyter på som bara den nu! Hoppas...

//D.D\\
... känner sig som en ny människa.

da dreamteam
The villainette D.D and her partner Lord SatanaZ

slö och slapp, men allt annat än likgiltig

Kom inte ut i cybervärlden förrän nyligen... Var först inne på den mest välbesökta sidan - såklart! - och kollade läget. Det såg okej ut och andra anhalten var inloggningen till msn. And now I'm here! Vad har jag då "slösat" bort halva dagen på!? Jo, en sovmorgon och de sista drygt hundra sidorna i boken om Sunny Jacobs tid som oskyldigt dömd i en dödscell. Hon satt oskyldigt inspärrad i sjutton år!!! Otroligt svårt för mig att förstå, men jag vet ju att sådant händer - lite för ofta!? Ja, saker som jag anser vara otroliga att förstå alltså... Har du inte läst boken, så se till att gör det! Det är väl vad jag har åstadkommit hittills idag, som sagt. Blir till att lämna in gruppens uppgift senare idag - om den får klartecken från resten av gruppen vill säga - och även tre dokument med keywords ska jag skicka iväg. Känns så pass bra att jag, tillsammans med min kära sambo, bestämt att jag imorgon inte ska göra annat än nöjesläsa. Ingen dator på... HaHa, säger jag nu ja! Men då vet ni kära läsare att jag kanske, men troligtvis INTE, kommer att vara frånvarande imorgon. Snacka om att vara svensk* va!?

//D.D\\
... kilar iväg till köket och det kokande riset...

* läs tvetydig

imorgon blir det sovmorgon

En timme i alla fall, då vi har bestämt promenaddate vid åtta imorgon. Siktar på att vara ute minst en timme och jag ser verkligen fram emot det. Promenaden vi tog idag hade en positiv effekt både på studierna och tröttheten. Nu känner jag av en riktig trötthet och inte sådan där falsk seghet som man kan få. Kommer bli jätteskönt att gå och lägga sig här om en liten stund när Hell's Kitchen slutar... För det måste jag se klart på eftersom det är nästsista avsnittet och är otroligt spännande! Jag hejar frenetiskt på Rock, då jag upplever att Bonnie är falsk. Fast vad vet jag... Man ska inte döma folk efter vad som visas på tv,  men det går faktiskt inte att låta bli ibland. Ja, hursomhelst blir det sängen så fort eftertexterna börjar rulla, men inte sömn direkt heller. Jag ska läsa ut Sunny Jacobs bok ikväll innan jag somnar; bara ett par hundra sidor kvar. Hehe.

//D.D\\
... försvinner till tv-soffan igen! *vink*

effektiv dag idag... !?

Nja, ja0... kanske känns som det för att jag blev klar med sammanställningen av gruppens inlämning redan idag istället för i helgen? Fast det beror ju också till stor del att gruppen jobbat på utav bara den och kommit med inlägg i diskussionen och så i tid. Hursomhelst känns det otroligt bra just nu, men som J påpekade... "Kommer du ha en down-period nästa vecka nu för det?!" Jag är faktiskt lite orolig för det, men det är ju inte som om jag blir utan saker och göra direkt heller. Finns något mest hela tiden att göra, så jag behöver nog inte oroa mig alltför mycket för att hamna i en svacka. Två stycken mariga individuella uppgifter ska in om en vecka och de kommer nog hålla mig vaken om nätterna. Det gäller att få fram sin ställning när det gäller frågan Vem är jag? och sedan ska jag ta positiv respektive negativ ställning till fyra av mig valda påståenden om människans karaktär. Min motivation ska jag sedan koppla till en tjommes presentation av människobilder. Tja... piece of baggis va!? Phiu... Not!

//D.D\\
... som grubblar vidare på och om jaget.

jag gråter av glädje!


Betyget för mitt slavande med uppsatserna i engelsk/amerikansk litteratur har kommit...


halvvägs

Kom halvvägs genom Sunny Jacobs bok igår innan ögonen började segna ihop. Samma gäller de flesta uppgifterna jag håller på med också, men det är inte dags för någon inlämning än på en vecka så det känns bra. Ja, gruppens uppgift ska in på måndag, men den är på gång mer än halvvägs. Halvt och halvt klar med att fixa nya pillz också, då jag i alla fall har fått en undersökningstid inbokad. Snudd på omöjligt, men hon hittade till slut en eftermiddagstid till mig. Jag föredrar tidiga tider egentligen, men... På sätt och vis kvittar det mig i och för sig, men det känns skönt att få saker och ting överstökat innan lunch. Lite "ska det göras, så ska det göras" - mentalitet från min sidan med andra ord.

//D.D\\
... tittar vidare på Människobilder...


//D.D\\ har allt annat än tid

HaHa, vilken lustigkurre jag är då... Not! Ville bara spinna vidare på förra rubriken, då jag trots att boken är hur gripande och spännande som helst inte fick tid att läsa ut den i ett sträck. Varit iväg och hämtat det andra av två bokpaket från Götlaborg. (Tack åter igen Lotta!) Det var tänkt att jag och J skulle ta vår dagliga promenad då också, men då det bestämde sig för att börja regna och blåsa just precis då fick vi åka med pappsen. Tack så hemskt mycket. Meningen med att han skulle åka förbi oss på hemvägen från att ha släppt av Lillasyster vid badhuset var mest att han skulle få lite nytt att lyssna på. HeHe. Kolla in klippet här nedan så får ni höra vad han fick... Två skivor, så han har lite ny fräsch musik att lyssna på när han pendlar långa vägen till och från jobbet varje dag. Annars!? Det blev att jag satte mig ned med studier när jag kom hem igen, så nu har jag jobbat undan lite mer läsning till kommande gruppuppgiften. Känns otroligt bra! Men nu... nu ska jag ta en kopp the och njuta av boken jag tipsade om i förra inlägget.

//D.D\\
... som är rädd för att hon blir uppe hela natten igen, då boken är såå bra!

Tid är allt jag har - Sunny Jacobs

Inte kommit längre än 77 sidor, men kommer inte kunna lägga den ifrån mig!


bus och q-time

Lite bus på CoV med min villainette och så lite quality-time med min goding här på morgonen idag har fått upp min energinivå en hel del. Redan fått ordning på näst sista set of keywords som jag skulle ha fixat (enligt mitt egna veckoschema) senast idag. Sitter nu och går igenom veckans kurslitteratur för att kunna koppla ihop teorin med de begrepp vi "hittat" i den skönlitterära boken som skulle läsas till vår gruppuppgift. Den ska för övrigt in senast måndag och jag har ställt upp som frivillig sammanställare, då jag nog är den som har mest erfarenhet av att sammanställa uppgifter som gjorts helt på distans; dvs. över nätet. Igår fick jag också igång läsningen av artiklar till nästa uppgiften gruppen har, vilket känns skönt då boken tydligen är den torftigaste på länge. Fick höra det från en kurskamrat som redan börjat ströläsa lite i den... Jag har inte fått den än, men den kommer nog på fredag och ju tidigare den kommer detso bättre. Är tydligen en mycket torr och humorbefriad avhandling, så den kommer inte kännas lättläst eller lättsmält antar jag.

//D.D\\
... som ska återgå till begreppsteorin.


mitt i natten, eller?

Känns inte som det för min del dock... Trots att jag varit uppe sedan ganska tidigt! Tiden räcker inte till när man läser 150% på Uni (distans, men ändå!) så därför får jag nog vänja mig vid att vara uppe med, eller före, tuppen... Och helst gå och lägga sig bara några timmar innan tuppen är uppe. Ja, försök och lös den ekvationen du! (och gör du det får du gärna berätta lösningen för mig!) Nu här på kvällen har jag i alla fall fått känslan av att jag ligger mer än i fas med det mesta, men jag vågar inte slappa till för mycket. En enda miss och jag kommer ligga efter som bara den. På sätt och vis gör jag väl det redan eftersom jag inte fått tag på en jäkla bok till engelska C - kursen. Varför lyckas de alltid använda böcker som är omöjliga att få tag på hos en "vanlig" nätbokhandel; läs adlibris, bokus etc. Eller du!? En av mina kurskamrater pratade om att hon fått tag på den hos bokus juh!? Har glömt fråga henne om hur hon hittade den, för jag gör det inte...

Nåja, alla böcker till svenska som andraspråk har jag koll på nu. Tack till LottaPotta i Göteborg (närmare bestämt Mölndal) som hade sånt tålamod med mina mejl där jag lade till bok efter bok. Inte för att jag vet om hon ever kommer att läsa detta, men ändå vill jag förklara min tacksamhet! Ja, det är alltså bara att invänta postavier på alla paket jag har att vänta mig här framöver... och alltför mycket pengar har det inte gått åt heller. Tror jag!? ´

//D.D\\
... som ska ut och busa på CoV nu!

mest välbesökta sidan just nu

Sidan som är distansstudenten //D.D\\.s livlina... öhh, klassrum.


morgonpromenad

Idag kom vi i alla fall ut på en liten promenad på morgon... eller förmiddagen kanske vi ska kalla det!? För klockan var efter nio, men vi var nyvakna när vi gick upp. J var helt klart mer utvilad än mig, då han trallade så muntert. Jag var allt annat än munter och det känns som om jag inte vaknat än! Vi styrde kosan mot pakethämtarstället, då jag fått en avi på ett stort brev. Det var en av böckerna jag köpte via blocket. Toppen! Mindre bra var att andra avin (hon skickade två paket, blev billigare) kom med posten EFTER att vi redan varit iväg och hämtat första paketet. Suck! Samtidigt kan det vara bra att ha ett mål med morgondagens promenad också... Annars kan det bli lätt hänt att man bommar bara för att det inte finns något givet mål... men, men...

//D.D\\
... tar en intelligent promenad över till studierna igen!


kändisar

HaHa. Ja, jag och en av mina nya gruppkamrater blev tydligen filmade i början av telebildsändningen... och inte redigerades det bort heller. Så vi utför en nästan kvart lång "stumfilm" inledningsvis på sändningen som ligger arkiverad nu och vem vet hur länge. Oj, oj. Hoppas att alla som kollar den i efterhand får en trevlig första kvart. Fast det går ju att spola fram och det rekommenderar jag varmt. Annars gick det riktigt bra idag, trots att vi bara var 2/4 på telebilden. De andra var hemma och var krassliga; stackarna. Det går ju dock att kolla i efterhand, samt hemma via streaming... Vårt arbete med gruppuppgiften till Wellros går riktigt bra också. Känner mig trygg med nya gruppen och tror att vårt samarbete kommer att fungera toppen! Riktigt kul och inspirerande inför näst sista terminen och dess intressanta ämne.

//D.D\\
... som ska övergå till dagens engelska-studier nu!


i högtalarna just nu