sex

HaHa. Vilken missvisande rubrik det blev, men jag kunde helt enkelt inte låta bli. Har ju påbörjat en sådan härlig nummersvit i rubrikerna hittills så jag kan ju inte förstöra den nu. Fast ja... jag skulle kunna ha fått till en riktigt fin rubrik igår, men då hade jag inte tid att blogga. Det var underbar mysmorgon här och sedan var det bara att göra sig i ordning och iväg till Farmor på påskmiddag. Och det lilla som blev kvar av svampomeletten följde med mig hem!! Lovely! Den tog slut ganska så snart, men har fortfarande lite av Janssons kvar. Vi har inte behövt laga mat på tre-fyra dagar och kommer inte behöva det på ett par till. Ja, imorgon blir det ju lite tillagning i form av grillning dock, då det är dags för årliga utflykten... till Paradiset!

//D.D\\
... sitter och skriver article samtidigt som hon längtar till morgondagen


klockan ringer om sju timmar
Ja, klockan är inte ställd på sju... men dessvärre ringer den om snart sju timmar.

Bild - från Googles bildsök (sökord: väckarklocka)

lillkillen åtta år

Mmm, världens bästa lillkille blir hela åtta år idag... och så kan jag inte vara med och fira ordentligt. Känns supertrist, men jag får träffa och kramas med honom imorgon. Idag får han prusent av mig och Lillstrumpa (tack för att du fixar!) i form av något att läsa - tidning eller bok - och så lite godis. Fast det är lite svårt att inse att tiden gått så fort och lillisen är hela åtta år och kommer att börja andra klass till hösten. Oj, oj. De växer upp så fort de små, men de är fortfarande hur söta och goa som helst. Som min bästaste lillstrumpa... och B1 och B2 också såklart! HiHi. Vilka underbara småsyskon de är!

//D.D\\
... blir nostalgisk så här mitt på da'n.


cirka nio sidor

Jodå minsann... Hon har lyckats få ihop give or take nio sidor med text i sitt examensarbete!? Och är lite i chocktillstånd eller något sådant. Eftersom jag då inte har kommit så långt som till hela litteraturgenomgången än heller. Saknas en del text till det om datorspel och spelandet av dessa och sedan har vi ju allt om språkinlärning. Uj, uj, uj. Men hon är på gång!!

//d.D\\
... som bara ville uppdatera sin(a) läsare lite på läget.

två inlästa böcker
Kollage av bilder från Googles bildsök (sökord: titlarna)

Johansson, Barbro. Kom och ät! - Jag ska bara dö först... (2000) 
Brun, Mats. När livet blir ett spel. (2005)

det går sakta men framåt

Bokhögarna bara växer och växer, vilket gör att jag har hur mycket som helst att läsa in. Eftersom det är fjärrlån och ganska korta lånetider så har jag bråttom. Blir inte att jag gör speciellt mycket annat än sitter med inläsning och anteckningar förutom idag, då andra metodföreläsningen har kommit ut på plattformen. Det handlar om uppsatsens delar och är verkligen av intresse eftersom jag gärna vill komma igång och ha i alla fall första utkastet på de inledande bitarna klart till nästa vecka när jag träffar handledaren. Sedan har jag inte många dagar på mig att fixa klart min article om The Handmaid's Tale heller, då första utkastet ska in på söndag. Busy, busy, but me likey!

//D.D\\
... ska fokuseras på föreläsaren igen!

vin och mörk choklad

Såg till att unna mig lite vitt vin och mörk choklad igår kväll när jag satt med inläsningen igår. Var riktigt trevligt! Sedan kändes det lite kul att jag satt och läste in mig på datorspelande omgiven av två stycken zombiejägare. HiHi. Riktigt mood-förhöjning faktiskt. Blev än mer taggad till att komma igång på riktigt med uppsatsen och iväg till skolan och intervjua lärare och elever om dataspelande. Sedan måste jag skriva klart artikeln till Engelska C under veckan som kommer också... Det är deadline om en vecka och jag har knappt börjat, men inläsning till den och C-uppsatsen har jag dock kommit en bit med. Känns ganska bra för tillfället, men återkommer om ett par dagar så får vi se hur det känns då.

//D.D\\
... ska läsa vidare om kvalitativa intervjuer nu.

inläsning till två uppsatserIdag blir det näsan över böckerna... hela dagen!

aprilskämt någon?

Ja, själv var jag utsatt för ett försök till aprilskämt av en elev idag... Vilket dock mest var för att kompisen skulle öva upp sin förmåga att hålla sig för skratt. HaHa. Vilka härliga tjejer alltså! Annars har jag suttit med och lyssnat på riktigt proffsiga redovisningar hållna av elever i årskurs åtta. De har ett temaarbete istället för prao i årskurs åtta och det är ett samarbete mellan skolan och företag på orten, vilket har fungerat hur bra som helst. Och vilka proffsiga elever! För övrigt skiner solen och det är otroligt varmt och skönt (i jämförelse med förra veckan!), så det får bli lite snabbt energiintag och så ut på promenad i vårsolen.

//D.D\\
... som sedan måste ägna eftermiddagen åt litteraturgenomgång.