jag drunknar i pappersarbete
Den här veckan har jag inte gjort något studiemässigt och det märks...
Allt bara hopar sig för tillfället och det känns - inte bra alls!

Bild - länk via bilden

"Njut av lovet också kvinna! ;)"

Står det i en kommentar från Ellie och jag har faktiskt följt hennes råd... Det skulle vara ett lov fyllt med studier och planering, men jag har bara inte orkat. Blir en hel del mer för mig att ta hand om här framöver, men jag tror nog att jag har råd med att ha den  här veckan ledig. Eller ja, ledig och ledig. Vi har tagit hand om stortvätten som hopat ihop sig och så har vi äntligen börjat se slutet på hallrenoveringen. Tapeter kommer upp under helgen och ingen är väl gladare än oss just nu! Var tänkt att vi skulle upp tidigt idag och fixa sista målkluddandet, men det blev inte så... Vi log och drog oss och mös en extra timme istället. Nu blir det onlinegameing för hela slanten ett par timmar tills jag ska ringa vikförmedlingen vid två... Får aboslut inte glömmas!!

//D.D\\
... som har många järn i elden just nu

today I'm off

Blev en låång dag igår... och därför unnar jag mig en dag ledigt idag. Tänker ägna största delen åt spelande och nöjesläsning. Spelandet kommer till största delen att göras på en onlineserver till spelet City of Heroes/Villains, men även lite Bookworm kan nog slinka in mellan varven. Lästimmarna går till In Cold Blood av Truman Capote, som jag kommit en bit i. Har ju sett den fiktiva filmen om hur boken skrevs, så det är otroligt intressant att läsa den. Ja, det är väl min dag i korta drag... Hur ser din måndag ut!?

//D.D\\
... nyfniken i en strut!

prestationsångest

Nu känns det som om jag har extrema koncentrationssvårigheter och jag inser mer och mer att det beror på någon form av prestationsångest. För fy fasiken! vad det känns svårt att få ner mina tankar kring The Handmaid's Tale just nu... Jag älskar den boken verkligen, men frågan är om jag inte älskar den för mycket till och med. För det bara går inte att få ned orden jag har i huvudet, som cirkulerar och låter så otroligt bra i mitt huvud. Fast när jag ska få ned dem i dokumentet som innehåller min WP så går det inte. Det låser sig och jag sitter här och kan inte fokusera. Sitter med hörlurarna på mig och musiken på hög volym för att dränka ute alla ljud runt omkring mig, men det går inte ändå...

//D.D\\
... ska softa lite till örongodiset - i form av Reminder - nu!
 
 


spelbiten!
Min villainette D.D har blivit 50 (maxlvl) sedan ett tag tillbaka...
men nu är hon ute och gör Grandville igen!

Bild - (c) //D.D\\

god morg... förmiddag

HeHe. Har tagit mig en sådan där sovmorgon igen, men idag var den inte ofrivillig.  Bestämde oss för att sova tills vi vaknade och som vanligt har J varit uppe flera timmar längre än mig. Varför blir det alltid så? Ja, förutom när klockan ringer tidigt, tidigt för att jag ska någonstans vill säga eftersom det får J att sova riktigt djupt. HaHa. Ja, nej... jag har tagit mig ett par skivor av Mamma Mus Alla Hjärtans Dag - limpa till frukost  och nu måste jag nog sätta igång och skriva på allvar. Det är deadline på workshop paper idag och jag som haft det nästan i stort sett färdigt sedan nästan en månad tillbaka skäms lite över att behöva sitta här hela dagen och skriva som en galning på det. Nåja, better start now, so it'll get done some time today.

//D.D\\
... ger sig ut på deadlinejakt fram till 23:59 (eller tidigare om jag har tur!)

vadan göra?

Suttit och lyssnat på lastfm.se (favorit!)... Responsat på en kurskamrats WP... i alla fall tittat på dokumentet med min egen WP... dock inte skrivit något, vilket jag borde... Ätit mammas goda Alla Hjärtans bröd! (TACK!)... Läst några sidor i In Cold Blood (av Truman Capote)... Nu då?  

//D.D\\
... befinner sig mellan tillstånden stressad och rastlös

åsa linderborg - mig äger ingen

Tack Åsa för ditt suveräna framträdande idag! Hörsalen på den här lilla stadens bibliotek var tvärfylld och det hör väl kanske inte till vanligheterna... Eller!? Nja, vi var väl nästan lika många under Jonas Hassen Khemiris besök, men bara nästan.  Underbart att få höra tankarna bakom en bok, som väckte till en hel del tankar och reflektioner inom mig. Intressantast för mig som blivande lärare var att höra ditt svar angående skolan och dess reaktion, eller kanske snarare brist på reaktion eftersom du var en snäll och skötsam tjej. Som blivande högstadielärare anser jag att detta är en mycket viktig fråga för hur ska man upptäcka de elever som mår dåligt och kanske lider i tysthet, dvs. de som utåt sett "mår bra" eftersom de uppträder skötsamt! Inuti kan dessa elever må hur dåligt som helst och jag tycker att vi lärare kanske glömmer bort just dessa tysta elever... som kanske lider i tysthet!? Tecknen finns där i alla fall tror jag, men det gäller att se efter tillräckligt noga! 

//D.D\\
... som uppmanar fler att ta chansen att lyssna på Åsa! 

valentine's day
Found this neat pic at
www.gif.com... Thought it was great for today's entry!?
Happy Valentine to you all from //D.D\\

officiell ursäkt

Detta inlägg är en ursäkt till alla goa läsare som varit inne och läst de senaste dagarna i väntan på en uppdatering. Ber om ursäkt, men skolvardagen är fylld med överraskningar och det har betytt otroligt sena dagar för min del den här veckan. Har dock haft en suverän vecka och den har fått mig att leva upp igen. För ska jag vara helt ärlig så är jag grymt besviken på den kurs jag går för tillfället. Lärarna har fått inte bara mig att känna total aversion för en kurs som behandlar ett sådant viktigt ämne som elever i behov av särskilt stöd. Förstår du detta!? Nåja, hursomhelst så kommer ämnet som sådant och eleverna i behov av särskilt stöd alltid ligga mig varmt om hjärtat...

Nej, nu måste jag återgå till allt skrivande som väntar på mig. Uppsats som ska vara klar senast söndag och en massa sammanställningar av observationer jag gjort på skolan denna vecka. Allt för att underlätta inför slutuppgiften... HeHe.

//D.D\\
... återkommer så fort hon vill, vågar och kan

nu hejar jag

... på Tomas Wassberg, min idol när jag själv var aktiv som längdskidåkare. Vilket är nästan två decennier sedan, men han var ändå en av idolerna! Hoppas han blir kvar till nästa veckas Mästarnas Mästare. Vad tycker du?

//D.D\\
... kilar tillbaka till tv-soffan

Uppdaterat: TJOHO!!!

vardagsmatSå här ser mina dagar ut nu... I eftermiddags satt jag själv i skolbänken också. Tillsammans med andra undervisande lärare runt om i kommunen. Fick nämligen äran att vara med på kompetensutveckling och det var verkligen givande. En hel del intressant material att ta sig en titt i, men nu är det dock skriva WP som gäller för någon timme. Sedan dyker det upp skjuts, så att jag kommer iväg och handlar... Busy, busy!

Bild - återanvänd Veckans Bild från jan-07 eller jan-08

snabblunch

Hem... Kolla in en sak på nätet...  Slänga i mig pastasalladen J slängde ihop åt mig (underbar man jag har!)... Microblogga om min snabblunch... In i spelet en snabb sväng... Iväg tillbaka till skolan igen!

//D.D\\
... vet hur man bloggar effektivt


en skål müsli i mörkret

Sitter och försöker få i mig frukost, dvs. den där skålen med müsli jag nämner i rubriken, så fort jag kan utan att för den sakens skull stressa. Vore lite dumt att inleda dagens första lektion med magknip eftersom det är nervöst nog som det är redan. Oförberedd känner jag mig och det känns inte bra. En bra förberedelse till varje lektion minskar risken för misstag... så jag är i alla fall förberedd på att göra ett par misstag idag.  Det blev till att snussa (ja, snooza alltså!) ungefär en timme, för jag bara orkade inte gå upp där kring sex... så nu har jag lite mindre tid än tänkt. Men ska nog hinna med allt ändå på något vis. Det mesta var ju framlagt och ihoppackat redan, så det är bara att tuta och köra (läs gå!) iväg till skolan snart. Inte riktigt nere kring tio minus idag i alla fall och det är jag glad för!

//D.D\\
... som fick ett lite trist besked nyss på mobilen, men, men... that's life!

helt utslagen in five... four... three...
... NU!

Jag kommer inom en mycket kort stund vara lika utslagen som kissen på bilden!


Bild - från ett av de otaliga kedjemejlen som cirkulerar

vart tar tiden vägen?

Nu sitter jag och funderar över vart all tid tar vägen för nu har tre timmar bara försvunnit... Jag kom hem från skolan och tänkte att jag har hur mycket tid som möjligt på mig här på eftermiddagen/kvällen för att skriva lite på en uppsats. Eller hur!?  Klockan börjar bli dags för sängen om jag ska orka upp vid kvart i sex imorgon för att hinna göra mig i ordning och komma iväg i tid. Tidsoptimistiska jag igen!? Suck! Nåja, har i alla fall hunnit öva lite inför kommande voc.en, så nu ligger jag i alla fall i närheten av att lyckas fixa ett VG  på det testet. Trettonde mars smäller det, så jag har en dryga månad på mig att träna vidare... HeHe.

//D.D\\
... ska skriva ett stycke (typ 150 ord!) innan sänggående

tillståndsrapport


   

Det har varit en otroligt trevlig dag på skolan... Kul att se eleverna igen!
Blev att jag stannade kvar och deltog på ett utvecklingssamtal också...
Nu blir det till att försöka hinna med alla andra måsten för dagen; inte kul!!

2 koppar kaffe senare

Nu är jag på gång så det skriker om det! Efter två koppar kaffe (inte bra för min stackars mage egentligen!) och med InFlames i högtalarna; så har jag fixat till respons åt kurskamraten, hjälpt J att hitta rätt på sin kursblogg och även påbörjat mitt eget skrivande på mitt halvfärdiga Workshop Paper. Duschen har jag dock inte kommit in i än  och nu börjar det bli lite bråttom om allt mitt hår ska hinna torka. Mmm, jag har ganska tjockt och nästan midjelångt hår, som kan ta bortåt tre timmar på sig att torka. Vill inte hålla på med hårtork då mitt hår ändå blir så attans statiskt i den torra vinterluften... så jag ska kila in i det konstgjorda vattenfallet när som helst tänkte jag. Var bara tvungen att slänga in en liten rapport här först, samt kolla in om någon av favoritbloggarna uppdaterats.

//D.D\\
... kilar vidare till bl.a.
Lillstrumpan, Leopardia, Kinkykitten, Heyli... och alla andra favoriter

minus tio och alldeles vitt

Vaknar upp till ett tiotal minusgrader, vilket inte alls förvånar mig eftersom jag antagligen kommer behöva rusa ut senare under dagen med nytvättat hår. Om jag inte är så smartig som jag alltid försöker att vara, dvs. jag försöker att komma in i duschen i god tid!! När man är tidsoptimist är detta dock lite svårt... Fast idag måste jag verkligen se till att vara på hugget för vill inte komma till skolan med fruset hår. Blir ju lätt så om man tvättar håret innan man ska ut i massa minusgrader  Ja, så för att jag ska hinna med allt som ska göras både före och efter de två lektionerna i engelska jag ska ha/vara med på idag, så gäller det att jag sätter igång. Pronto! (Har fått för mig att det ska betyda snabbt på spanska och/eller italienska; stämmer det?)

//D.D\\
... har ingen rolig underline just nu; det är för tidigt!

bones ikvällSitter och softar med J framför ett nytt spännande avsnitt av Bones!!

hos Mamma Mu och Daddy DJ
Nu har jag varit hos Mamma Mu och Daddy DJ och tvättat.
Dags för hemgång och det blir att hämta med kinamat på vägen.


Bild - Google bildsök (sökord: Mamma Mu)

nygammal design

Tog tillbaka min nygamla design med molnen igår kväll, då jag äntligen kommit på hur man gör en snygg banner och lägga upp som titel på bloggen. Ville ju ha det som det är nu redan förra gången jag hade den här designen, men då var jag lite för grön. HiHi. Man lär sig mycket av att snurra runt på alla underbara tipssidor, vilka jag kommer att länka till här framöver. Nu har jag dock lite för bråttom för att hinna med att leta upp alla...  Det har varit lite kaos på tvättsidan just nu, då det satt uppe lappar om att det skulle renoveras där nu under vecka 6. Inte då! Nu har de ändrat till vecka 7, så jag hade kunnat tvättat i veckan. Mamma Mu och Daddy DJ ställer dock upp och lånar ut sin tvättmaskin, så att jag kan få en del kläder rena inför kommande praktikveckan. TACK!

//D.D\\
... som måste umgås med Gandalf en del också här i eftermiddag

lite måsten också

Ja, det är inte bara slappish den här helgen eftersom det är en del planering som måste fixas till inför kommande veckan. Vill ju inte komma helt oförberedd till mina goa elever heller!?  Sedan har jag lyckats slänga ihop den där recensionen jag skulle fixa in redan igår... HaHa. Spelet lockade dock lite för mycket, så jag sköt upp skrivandet till idag. Faktiskt ett bra tag sedan jag verkligen kände för att spela, så jag tyckte att det bara var att passa på när andan väl föll på. Mmm, nu blev duschen ledig också, så då försvinner jag in där för att duscha av mig the filth som lagrats under disk och städ - stunden vi haft här. Sedan är det bara att invänta samtal från P...

//D.D\\
... ska grooma sig ordentligt nu!

spelkväll --> lång sovmorgon

Vi satt uppe till bortåt två inatt med vårat spelande, så vi sov bort hela förmiddagen. Någon mer som spenderat lördag förmiddag i sängen?  Ringde min vän och kollade läget när vi hade vaknat och han var iväg och shoppade lite. Gytt! Blir att han tar sig hit lite senare i eftermiddag/kväll, så tar vi och sitter och snackar lite skit. Vet inte om det blir över ett glas vin eftersom vi nog inte hinner fixa fram det, men en kopp the eller något duger bra det med. Huvudsaken är ju att träffas!

//D.D\\
... som ska se om hon får låna Mamma Mu.s tvättmaskin

läsupplevelse
Har precis läst ut denna bok, vilket hörde till en uppgift i kursen.
En mycket intressant bok där berättarperspektivet ligger hos en pojke som har en form av beteendestörning. Han berättar om hur det går till när han löser mysteriet med grannens dödade/mördade hund, samt hur han upplever världen omkring sig... Helt klart läsvärd!
 

uppskjuten vänträff

Mmm, min gode vän skulle spendera denna kväll med sina föräldrar, vilket jag tycker är en god idé. Speciellt eftersom han nog väldigt sällan är här "hemma" och därmed också träffar dem nästan lika sällan. Det blir att vi ses imorgon och hittar på något istället och det kanske lutar åt att sitta hemma hos mig och J och softa med en film och lite gott.  Ikväll blir det istället att spela lite onlinespel med J och våra nya "bad guys", så att de kommer upp lite i level. Fixade till en ny alldeles innan min prenumeration gick ut och vi hann väl upp till åttonde eller om det är nionde leveln på en kväll. Rätt bra jobbat faktiskt

//D.D\\
... som dock måste ta och läsa lite först

god vän på besök
Ska snart kontakta min gode vän som är i stan för helgen!
Vet inte vad vi ska hitta på för skoj, så måste ju ringa honom...

oplanerad konferens

Tog mig en rejäl sovmorgon och åt en härlig brunch med J!  Sedan hoppade jag in på mina olika plattformar och såg att en kurskamrat ville ha kontakt, så jag loggade in på Skype och tog mig en konferens. Sitter just nu och pratar också faktiskt! Vi har fixat till vår gruppuppgift som tydligen skulle vara cirka en sida och vi var uppe i tre... Inte så lyckat! Nu är det dock fixat och jag har "bara" en bokrecension att fixa till nu i helgen. Nästa vecka ska jag ut på praktik och träffa mina goa högstadieelever igen!

//D.D\\
... who's on fire today


ett stort tack till Hulda

Hoppade precis in på bloggen och såg att jag hade fått en del besökare, samt kommentarer. Tack till er alla, men framförallt - som rubriken redan avslöjat - ett stort tack till Hulda för hennes underbara kommentar. Den värmde otroligt mycket och är värt så mycket mer än vilket unikrekord som helst!!  Lite förtydliganden kring mina studier verkar behövas och jag kan meddela att jag är inne på min sista termin på lärarutbildningen mot grundskolans senare år, dvs. jag blir utbildad högstadielärare i juni!!  Jag har inriktat mig mot ämnena Svenska och Engelska, samt även läst till kursen som inriktar sig mot undervisning i Svenska som Andraspråk. Detta mitt sista år har jag även gett mig in på att läsa en extra kurs engelska (C-nivå), vilket gör att jag endast behöver läsa in en till termin svenska för att även kunna ta ut gymnasielärarexamen.  Vi får dock se hur det blir med den saken eftersom jag redan nu har ett jobberbjudande/tips inför hösten, vilket känns riktigt spännande. Hoppas verkligen på att jag lyckas få den tjänsten, då jag på mina studiebesök har kännt mig precis hemma hos eleverna.

//D.D\\
... som gärna återkommer med mer förtydliganden om någon undrar något

nu är det helg

I alla fall enligt mig och J!  Vi gick förbi macken och inhandlade helg-gott, dvs. folkisar, dricka, chips och godis. Så nu är det helg; långhelg dessutom. Känner verkligen att vi båda är i behov av en sådan där längre helg där dagarna bara rinner iväg och man inte har en massa måsten hängande över sig. Uppgifter som ska tas om hand går väl att göra lite pö om pö, men kan lika gärna skjutas upp till söndag. Jag har en liten recension att slänga ihop, men det är snabbt gjort när jag väl känner för att sätta mig med den. Sedan är det lite planering inför kommande vecka på praktiken, men det är nästan klart. Måste bara få ned det på papper (för min egen skull!)...

//D.D\\
... kilar iväg för att "fläta till" J

ut på promenad
Jag och J ska ut på en uppfriskande promenad i snön! 
Förhoppningsvis bjuder den på lite energiintag också, så vi orkar med dagen.

Bild - Googles Bildsök (sökord: fotsteg)

ojsan!

Såg att Leopardia varit och hälsat på efter förra inlägget och ett par till med henne, så jag hamnade faktiskt på hela arton unika besökare igår! Kul  Vi får väl se vad det blir för någon siffra idag med tanke på att jag är seg i starten idag. Ska dock försöka hålla mig ifrån statiskrapporter i varje inlägg, som det blivit nu senaste halvdygnet. Sorry! Idag är det segt som tusan och hur mycket som helst att göra. Kommer nog många inlägg idag, då jag känner att jag inte orkar med något direkt seriöst idag. Blir en hel del slappish och mindre seriöst idag; i alla fall känns det så nu. Vet ju inte vad som händer efter morgonduschen, som jag fortfarande vid lunchtid inte hunnit ta...  Skärpning på den fronten!

//D.D\\
... ska leka frisör och harva runt i J.s hår ett tag först

sjätte för da'n

Idag blir det tydligen flitigt skrivet här på t4nk3bubbl0r och samma har det blivit när det gäller kommentering av andra bloggares inlägg. Att jag varit flitig och kommenterat andras (antar jag!) är väl anledningen till att jag då lyckats med att få det där nya unikrekordet redan idag... HiHi. Hela fjorton unika är jag uppe i och då är inte dagen slut än. Sitter ju och bloggsurfar, samt bloggar själv under tiden som jag lyssnar klart på första skivan av Vem älskar Yngve Frej. Vilken härlig berättelse! 

                             


Ja, sedan har jag fått sms från en gammal klasskamrat tillika god vän som bor i Stockholm nu. Han ska trilla hem över en långhelg med början imorgon och ville hitta på något. Självklart! Det var evigheter sedan han var här senast, eller ja... I alla fall sedan han var här och vi hann med att träffas sist. Får se vad vi kan ta och hitta på då. HiHi. Har oftast blivit något med starka drycker inblandat, men vette fasiken om det inte får bli lugna gatan den här gången!? Hmm, men it ain't over 'til it's over, så jag tänker ju inte säga något om det förrän i slutet på helgen; when it is really over.

//D.D\\
... ska smurfa vidare och kommentera vidare

lyssnar på böcker


             

Lyssnar klart på GW.s Faller fritt som i en dröm (inläst av Peter Andersson) just nu. Efter det ligger Stig Claessons Vem älskar Yngve Frej (inläst av Loffe Carlsson) på kö. Kommer säkerligen även att läsa dessa i bokform eftersom jag älskar böcker, men är härligt att kunna luta sig tillbaka och bara lyssna ibland också!! 

åh, jag har ju missat

Bloggen fyllde ju för tusan två år den sista januari!

Jag har haft alldeles för mycket att tänka på för att jag skulle komma ihåg det då, men det slog mig här för en liten stund sedan när jag surfade runt på andra intressanta bloggar. Är alltså inne på mitt tredje år som bloggare och kan väl stoltsera med att mitt rekord vad gäller unika besökare är 13 stycken, vilket inträffade någon gång i slutet på november 2008. Sedan har siffrorna dalat en del för att åter igen smälla till med hela nio unika besökare, men jag vet varför. Jag nämnde dagens avsnitt av Mästarnas mästare och jag antar att många var ute och sökte kommentarer, information osv. efter programmets slut. Hoppas att någon av de som hamnade här av en slump då kommer tillbaka (lämna gärna kommentar i så fall *hihi*). Annars!? Ja, antalet kommentarer kan jag ju nämna lite, men dessvärre har jag ingen möjlighet att tala om för er hur många det är totalt... Tanken var ju för ett år sedan vid ettårsdagen att göra en liten jämförelse, men eftersom blogg.se bestämde sig för att ta bort en del av statistiken när det gjorde om sidan... så ja. I'm sorry, men finns inget underlag att göra en jämförelse med. Annars hade det varit riktigt roligt! Vad jag vet är dock att jag nu är uppe i totalt 777 antal inlägg, vilket gör att jag faktiskt varit lite lat på inläggsfronten. Första året med bloggen genererade hela 341 inlägg... Eller nej!! jag har ju jobbat på och lyckats producera cirka 150 inlägg extra det här året. Wow, det var inte illa! Nu får jag se till att skriva på och öka den kvoten! Eller vad säger du läsaren!?

//D.D\\
... ska börja ragga läsare på allvar igen, så hon kan fixa ytterligare ett nytt unikrekord ;)

två välskrivna böcker


 

Två riktigt bra böcker, som man kan läsa som de är...
Eller ur ett specialpedagogiskt perspektiv,
vilket varit min uppgift för kursen jag går för tillfället.

now what?

Fixat i ordning min del av sammanställningen och sitter med The Corrs i hörlurarna medan jag funderar över vad jag ska tag i nu. Håller ju på att lyssna igenom alla gamla skivor jag fixat in på hårddisken, då det var evigheter sedan jag faktiskt lyssnade på dem. De har ju legat i föräldrarnas källare och även överlevt skyfallet som svämmade över redan nämnda källare. Hälften av samlingen måste jag dock diska innan jag kan slänga in dem. Foldrarna är dock bortom all räddning tror jag och det är riktigt synd då jag älskar att sitta och bläddra bland texterna och fundilera över den djupare meningen med texterna. Antar man får ge sig ut på alla möjliga text-sidor som finns ute på nätet och kolla in texterna nuförtiden, men där finns ju fortfarande risken att det är felciterat... Ah well!

//D.D\\
... tar sig i kragen och letar upp boken som ska recenseras

morgonkonferens


Suttit i Skypekonferens med min studiegrupp hela morgonen!
Nu är det örongodis i form av ett gammalt Suede-album och
sammanställning av morgonens möte som gäller...

mästarnas mästare

Har fastnat på programmet Mästarnas Mästare och blev lessen i ögat nu när Ara åkte ut i dagens program. Redan under OS blev han lite av en favorit, då när han lämnade ifrån sig medaljen. Förra veckans avsnitt av showen så visade han upp hur en riktig sportsman ska vara. Gav sina medtävlande råd osv. helt i ren sportsmannaanda!! Ja, annars har jag varit iväg på det där utvecklingssamtalet, vilket blev en flopp redan från start. Eleven och hennes föräldrar dök aldrig upp. Vi får väl se om jag kan följa med någon annan gång istället... Sedan tog jag mig hemåt och satte igång och målade dörrkarmarna, vilket jag är i stort sett färdig med. Bara några ställen kvar på sovrumsdörren kvar, så är jag klar med första strykningen. Toppen! Ska ta och torka av den karmen efter slipningen nu, så ska jag väl vara klar inom en halvtimme/trekvart. Till det blir det inte Disturbed denna gång utan det jag har kvar på tolfte skivan med GW.s ljudbok Faller fritt som i en dröm...

//D.D\\
... signar off för dagen men återkommer imorgon

segast i stan idag

Idag är det jag som tar titeln segast i stan i alla fall! Och det trots att det var min goding som var borta och var social (dvs. även drack starka drycker!) igår kväll/natt. Förstår inte varför, men han lyckas alltid med konststycket att få mig att känna mig bakis dagen efter att han druckit och jag inte druckit en droppe. Helt otroligt! Nu har det dock varit massor med strul med det mesta den senaste veckan och inte nog med det så har det varit uppgifter att skriva och hålla reda på. Och så inläsning av kurslitteratur toppas det med. A bit too much really! Fick bli att tacka nej till vikarietimmar imorgon förmiddag också... Dels för att studierna tar lite för mycket av min tid, dels för att jag känner mig lite halvdålig. Vill absolut inte bli dålig till min första vfu (läs praktik) - vecka, som börjar nu på måndag. Back to my wonderful students again! Ska bli så himla kul... Nej, nu ska jag gör mig i ordning och komma iväg på utvecklingssamtal jag ska sitta med på.

//D.D\\
... ska kludda och lyssna på GW när hon kommer hem

inte världens bästa val direkt
...men det får bli donkanmat idag!
Har inte blivit något näringsintag alls idag efter "frukost" vid tolv,
så nu är det lite krisigt/slarvigt på matfronten!

Bild - resultat från Googles bildsök (sökord:McDonalds)

men va f*n!?

Nu blir jag tokig på administrationstanterna på Uni, men dock inte alla... Tänker inte hänga ut någon speciell heller utan snarare rutinerna - som är helt åt helskotta! När man ska skriva ett examensarbete ska det skickas in en ansökan om ämnesinriktning osv. ett år i förväg, vilket jag gjorde! Med en vecka tillgodo dessutom. Om den kom fram eller inte visste jag inte eftersom det inte kom något slags bekräftelse, vilket jag kanske skulle anta betydde att det inte kommit fram. Vet jag nu i och med jag är lite efterklok, men ... De av mina kurskamrater som inte haft några som helst problem med ex.arb.kursen fick heller ingen bekräftelse. Dålig stil! När jag var i kontakt med folket uppe på Uni förra veckan, så "ska vi fixa det så fort som möjligt" vilket dock inte blivit gjort eftersom jag inte fått något introduktionsbrev som de andra fått. Var i kontakt med kursansvariga läraren idag och det fanns ingen information om mig där inte! Tack!! Hursomhelst så tog hon nu tag i saken och vi får väl hoppas att det dimper ner ett brev till mig längre fram i veckan... vilket betyder att det i alla fall finns lite hopp för Uni.

//D.D\\
... funderar över hur en del människor definierar sina arbetssysslor


ofrivillig sovmorgon

Det fick bli en mer eller mindre ofrivillig sovmorgon idag, vilket känns dumt. Skäms lite, då jag tänkt sitta med "live" i LC-studion idag. Anade att det skulle bli en riktigt bra föreläsning idag, vilket jag hörde att det var, så det hade varit kul att vara med och kunna göra inlägg. Men, men... Den kommer upp här senare som inspelad, så då får jag kika på den då istället. Gräsänka blir jag nu på eftermiddag/kvällen också eftersom J drog iväg för att vara social med sin kusin nu, så då kanske jag får lite mer gjort. Matintag kommer det nog dock bli något sämre med eftersom jag oftast inte äter när jag är själv. Ja, jag vet att det är idiotiskt, men det blir bara så... Och speciellt nu när vi inte har så mycket råvaror hemma för jag är urdålig vad gäller att komma på maträtter om jag inte har "alla ingredienser". Vi får se om jag lyckas fixa en kopp te eller något i alla fall här framöver... HeHe.

//D.D\\
... ska försvinna in i studiedimman nu

kvällen i bilder
Det här är vad kvällen har att bjuda på... Hittat en del favoriter i utbudet;
Amazing Race, Time Team och så Bones (såklart!).
Godisskålen har jag också fixat fram på vardagsrumsbordet!

Bild - kollage av Googles bildsök (sökord: programmen och godis)

end of hell's week

Vilken vecka det har varit!! Allt har bara trillat på och det har varit möten överallt och ingenstans, så det känns som det enda jag gjort är att flänga runt överallt. Inte en lugn stund, men trots detta har humöret varit på topp. Och är fortfarande dessutom, så det känns riktigt kanonbra. Nu de senaste dygnen har det varit otroligt lite sömn pga grubblerier och dagarna har varit fyllda med intelligens... Så, jag är totalt slutkörd nu! Sov länge idag (i jämförelse med resten av veckan!) och har inte tänkt göra mycket mer än slappa i soffan med en massa härliga böcker och slögloende på söndagstv. Sedan vid åtta blir det - som alltid en söndagkväll - Bones!!

//D.D\\
... återkommer fräsch och uppvilad imorgon!