kvällsrapport om dagen som var

Hade vikarietimmar på IVIK i förmiddags och det kunde inte ha gått bättre!! Trivdes som fisken i vattnet och fick fina kommentarer från mina elever. Rörd blev jag. Jag som satt och funderade stenhårt på om jag alls är en bra lärare för dem, men tydligen verkar jag vara det enligt dem. Blev helt varm i kroppen. Inte varje dag man får bekräftelse... i alla fall inte som lärare!? Eller finns det någon annan lärare där ute som säger emot mig?

Vidare från ena skolan till den andra och där träffade jag på mina härliga åttaklassare, som hade genrep inför deras redovisningar imorgon. Helt suveränt vad de har jobbat med sina företag och presentationer av desamma. Superimpad! Ska bli kul att se hur det blir imorgon på dagen med stort D. Blev ju bara en lektion där idag eftersom jag hoppade in och tog lektioner på IVIK på förmiddagen, men imorgon blir det desto fler. Kuligt!

Eftermiddagen och kvällen har jag ägnat åt research och mest har fokus legat på titlar/litteratur som har med datorspel och inlärning av engelska att göra. Det är nämligen vad mitt examensarbete ska behandla. Hur slitigt som helst att leta relevant material och få ihop intervjufrågor m.m. men åh så kul! Ser fram emot att få komma igång ordentligt... Vilket blir till nästa vecka, då det är påsklov här i stan (= inga viktimmar eller praktik, bara skrivtimmar!). Ja, och förhoppningsvis börjar mina beställda titlar dimpa ner i brevinkastet snart också... Antingen till Ex.en eller till C-uppsatsen (Engelskan), så att jag kan komma igång already.

//D.D\\
... who's eager to start!


min dag i bilder
Sökord på Google bildsök : skolbänkar, korv stroganoff och studier.

utmanande inlägg

Det här är svårare än du tror! Kopiera (ctrl+c) detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (men du får skriva ditt eget namn på fråga 1)! Lycka till!


1. Vad heter du? A***

2. Ett ord på 4 bokstäver: Aber

3. Flicknamn: Amanda

4. Pojknamn: Alfons

5. Yrke: Att undervisa ;) (hehe)

6. Färg: Azurblått

7. Klädesplagg: Accessoarer... räknas dem?

8. Mat: Aborre Piccata

9. Sak i badrummet: Avlopp

10. Plats/stad: Arvika

11. En orsak att vara sen: Allmän trafikstockning?

12. Något man skriker: A men va faan!!

13. Film: AI

14. Något man dricker: Absinth

15. Band: Anthrax

16. Djur: Apa

17. Gatunamn: Alvägen

18. Bil: Aston Martin

19. Sång: Appologize


Jag utmanar:
Lillstrumpa, Kinkykitten, Lilla Stora Jag, Leopardia och Heyli

* uppdaterad 5/4 - 2009 då jag upptäckte att jag missat maträtt :S

ett dygn senare

Ett par korta rader om dagen som varit... Segt och slappt som tusan! Me likey a lot. Det var länge sedan jag hade en helg där jag slapp stressa halvt ihjäl mig och det har jag tagit vara på. Nu måste jag dock inse fakta, dvs. att jag ska upp tidigt och jobba två timmar innan det är dags för praktik igen. Ska bli kul att se alla mina elever igen och speciellt de jag undervisar i svenska som andraspråk. Har ju inte sett dem på tre veckor nu på grund av sjukdom och studier. Hemskt! Men nu är det dags och vad jag har förstått har det kommit i alla fall två nya elever till min grupp. Kuligt!

//D.D\\
... som säkerligen vaknar upp med ett rivjärn till hals imorgon

remember me?

Ja, du ser rätt! Det har trillat in ett nytt inlägg här hos //D.D\\ , vilket inte har hört till vanligheterna den senaste månaden. En månad fylld med allt möjligt, som gjort att bloggarjaget fick läggas på hyllan för att inte hela mitt jag skulle brännas ut. Har haft fullt upp med studier på alla nivåer och av alla slag. Varit ute på en underbar praktikperiod igen och har som tur är en vecka att "jobba in" nästa vecka, så jag får träffa mina goa elever ytterligare ett par dagar. De har fått mig att inse än mer att det är just högstadielärare jag vill... Eller ja, lärare rent allmänt. Nu sitter jag och har bara ett examensarbete mellan mig och lärarexamen. Det känns helt otroligt att det snart är dags att komma ut i verkligheten på riktigt. Men vad jag har längtat. Dags att söka jobb också... Någon som vet om en tjänst inkl. svenska och engelska för grundskolan senare år månne? Har ju visserligen en tjänst på gång, men man vet aldrig så noga hur det blir med den saken. Det kanske kommer någon som har mer behörighet än mig för tjänsten ifråga... Skulle vara min vanliga tur. Ah well, det visar sig då... Nu är jag dock halvt om halvt tillbaka och bloggar i alla fall, men kommer nog ta det lite lugnt i starten. Bara så du vet kära läsare!

//D.D\\
... som känner att hon börjat leva igen


veckouppdateringen

Verkar som om jag inte kommer in här oftare än en gång i veckan för tillfället. Och oftast är det i samband med panikstudier, vilket även är fallet den här gången. Det är verkligen full rulle för min del just nu, men det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag förutom VFU har två stora uppgifter till kursen att göra. Sedan trillar ju kursen i engelska på också... Det blir en hög grad av sysselsättning de kommande veckorna eftersom jag praktiserar heltid, dvs. 100%. Samtidigt ska jag sköta studier på 150% och från och med drygt en vecka framåt i tiden så ska jag även undervisa i svenska som andraspråk två lektioner varje måndag förmiddag. Och i samma veva drar kursen för examensarbetet igång, så jag vet vad jag har att göra om dagarna. Men tro för all del inte att jag klagar för det är härligt att ha något att fylla dagarna med... så att man känner att man lever! Det gör att man uppskattar de små nöjena här i livet mer!!

//D.D\\
... ska njuta av lite örongodis samtidigt som hon filar på outline till sin C-Essay