uppsats = klar !? !?

Det här känns otroligt overkligt, men jag tror att jag är klar nu. Ja, det är ju finlir kvar, men allt grovgöra är klart - tror jag. Har skickat iväg mejl till tre sköna tjejer som (förhoppningsvis) hjälper till med lite respons och påpekning om jag gjort något galet. Ska snart få iväg ett sista mejl till handledaren också. Oj, oj! Knappt så jag fattar det själv!

synrubbningar

... satte stopp för mitt arla morgonäventyr imorse vid sextiden. Jag såg inte någonting på skärmen, så runt klockan sju någon gång var det tillbaka till sängen som gällde. Nu är jag uppe igen, men synrubbningarna är kvar. Oavsett måste jag jobba vidare med min slutsats som det saknas två tredjedelar på. Typ! Sedan... så borde jag få iväg en article också, men jag har ingen aning om hur det ska gå till. Well, well.

//d.D\\
... still going strong

5:55

Knäpptes datorn på igen... Mer eller mindre ofrivilligt. Efter ett ofrivilligt forsande av näsblod, som hamnade både här och var i sängkläderna, på golvet och lite överallt i badrummet, var jag tvärvaken. J - som var den ofrivillige näsblodaren - kunde inte somna heller. Han som nyss kommit in i sängen.  Mmm, så nu sitter jag här igen... efter nästan fem timmars sömn. Yay!?

//D.D\\
... som sippar the och funderar över sitt nästa "move"


slutsats

Under dagen har jag skrivit om och utökat min diskussion, så att uppsatsen hamnar på minimum tillåtet antal sidor. Heja mig! Fast då har jag bara skrivit inledande raderna på min slutsats och till stycket om vidare forskning. Nu har ögonen börjat grusa och har svårt att hålla sig öppna. Kyyppen har kommit hem... Sedan någon timme eller ett par. Han drar tunga stockar här på soffan bredvid mig. Det blev en hel del stark dryck som slank ner i hans strupe borta hos polaren han åkte till nämligen. Hungrig var han också, så det står ris och stroganoff och väntar på honom. Fast... jag lär ju inte få "liv" i honom i första taget nu. Frågan jag ställer mig nu är; ska jag försöka väcka nog på honom så vi kan gå och lägga oss eller ska jag "vänta ut" honom och passa på att skriva klart det där arbetet som ska in om ett och ett halvt dygn (eller vad det nu är!) ??

//D.D\\
... är alldeles rådvill


bara sådär...

 

... så hittade jag ett klipp som fick mig på bra humör när jag behövde det som mest.

solo

Inget levnadstecken från min handledare än. Sambon lämnade hemmet för fyra/fem timmar sedan. Inga favoritbloggar uppdateras. Kontaktlistan på msn är mer grå än grön och ekar tyst efter att Lillstrumpa försvann för någon timme sedan. Det är att vara helt solo!


Fast för en kvart sedan fick jag en liten ljusning i tillvaron, då en av de bästa vännerna man kan tänka sig dyker upp som "grön gubbe". Yay! Hon har fått en kväll för sig själv och sitter med finliret på sin uppsats hon med. Ja, för henne har det gått lite bättre med skrivflytet, så hon ÄR så gott som klar. Ska ta och läsa igenom hennes uppsats här om en stund, men först har jag lovat mig själv att få ihop de två/tre sista styckena på diskussionen. Heja mig!

//D.D\\
... som fortfarande poppar Spotify på temat dark

kolla, kolla!!

Det här är det sista materialet jag har att sammanställa!

Gult = litteraturgenomgången
Grönt = resultat lärarintervjuer
Turkost = resultat elevintervjuer


Förutom detta är det lite slutsats och vidare forskning som ska till.
Minst tre sidor och jag är klar!?


Bild - skärmdump (vad annars!?)

det blev lite darkness också

Ja, när jag tröttnade på att höra Vanilla Ice var och varannan låt blev det till att byta tema. Det fick bli dark... as simple as that. Lite skön blandning på musikstilar tycker jag även fast majoriteten av låtar hittills har varit Nickelbacks.  Jag kan inte påstå att jag är deras största fan faktiskt, men det funkar väl... så länge det kommer lite annat mellan. Iron Maiden's Fear of the Dark till exempel och Dark Tranquility med Lost to Apathy, som spelas just nu!  Jag är då inne på den sjuttielfte omskrivningen av min diskussion, så de fem sidorna jag hade när jag gick och lade mig igår är ett minne blott. Fast till förmån för tre sidor med riktigt bra sammanställning av litteratur och intervjusvar som behandlar datorspelande. Lovely! I'm on the roll here guys!

//D.D\\
... can see the light within the darkness now

dagens tema: ice

Jepp, vi kör tema på Spotify medan vi skriver på diverse studieuppgifter. Igår hann vi gå igenom fire, hearts och water. Idag slår J mig med häpnad och kommer på temat ice innan jag ens frågat klart. Nice!  Annars har jag vaknat på typ rätt sida idag och känner att det här kommer bli en bra skrivardag, vilket behövs. Mellan fem och tio sidor kvar att få fram under dagen. Imorgon - söndag - vill jag kunna sitta och finlira, dvs. kolla över alla punkter, kommatering och annan formalia. Fast jag är relativt confident när det gäller tiden...  Tidsoptimist som jag är!

//D.D\\
... tar sig i kragen och börjar kolla över det hon skrev igår

update from the keyboard

Det glöder! Jag har i alla fall fördubblat antalet sidor i min diskussion, men jag har fortfarande bortåt fyra/fem sidor kvar innan jag har nått minimumlängden för ett examensarbete.  Det har inte kommit någon respons/input från handledaren på det jag skickade in vid fyra, men det är lite för elakt att förvänta sig att han ska ha läst igenom det på sex timmar. Han är inte bara min handledare utan har ju x antal studenter till som han ska handleda... och så har han tydligen en bok att skriva fick jag veta idag.  Nu börjar det svänga till den där känslan som får mig att tro att jag nog faktiskt fixar det här... i alla fall!

//d.D\\
... som börjar bli otroligt trötter i nacke, handleder och r**

ny garderob


          


                   


Samtliga kläder går att hitta hos Ellos!

häxan surtant

Jag skäms... något fruktansvärt! Var alldeles nyss en riktig häxan surtant mot Mamma Mu som bara ringde och ville prata lite. Det gör ont i mig när jag får andra att må som min mamma mådde efter det där telesamtalet. Men vad ska jag göra!? Just nu är det verkligen inte läge att komma i vägen för mig. Ja, nu är det väl lite mer okej än vad det var när hon ringde dock. Stackars mor!  Jag måste se till att kunna gottgöra henne REJÄLT! på Mors Dag om en dryg vecka. uschi... Nu är jag inte bara sönderstressad utan full av ångest. Ännu mer INTE BRA! Det kommer ta mig evigheter att komma ur det här tillståndet; evigheter!!

//D.D\\
... har lite för mkt självinsikt för sitt eget bästa just nu

och nu då?

Sitter fortfarande och funderar på om jag vaknat idag eller inte...  Konstaterar att oavsett om jag är vaken eller sover, så blir det inte något gjort på min uppsats. Det vet jag dock är INTE BRA! Kanske att man skulle knäppa på lite kaffe eller något? Sambons förslag är att vi ska köpa bärs... "och skita i det här".  Något måste vi göra för att få ur mig ur detta zombieliknande tilltståndet, så att jag får igång en diskussion snart. Och två stycken litteraturgenomgång också. Min vårdepression startade någon gång i mars och håller fortfarande i sig för helskotta. Det är INTE BRA!!!

//D.d\\
... har tappat gnistan - igen!

näääää...
Så här upplevde jag (isbjörnen!) min sambo (pingvinen!) imorse...
Jag ville verkligen inte gå upp idag.

Bild - resultat Googles bildsök (sökord: wake up call)

less than an hour

Inte ens en timme kvar av torsdagen, vilket betyder att fredagen och inlämningsdagen snart är här. Hemska tanke! Fast jag har inte varit osmart och satt upp någon specifik tid för inlämningen, vilket betyder att jag kan få nästan hela dagen imorgon på mig att skriva. Vilket behövs! Jag har en och en halv sida diskussion och det är inte tillräckligt. Minst åtta sidor till eller något måste jag få ihop under morgondagen. Ikväll blir jag nog uppe ett par timmar till för att få till sista stycket i litteraturgenomgången.  Gissa om jag kommer att sova, sova, sova när jag väl är klar!? Mmm, det kommer jag! Fast... jag vet inte riktigt eftersom jag i ett svagt (?) ögonblick slängde iväg en ansökan till konferensen som är måndag den åttonde. Vad tänkte jag med då egentligen!? Varför skapa mer jobb, stress och nervositet när man redan har tillräckligt? Jag är knäpp... and that's a fact!

//D.D\\
... filar vidare in på småtimmarna antagligen

*****
Fem minuter senare:
... går och lägger sig med klockan ställd på 06:30 nu

powernap

Fick bli en två timmar lång powernap, vilket är så motsägelsefullt uttryckt... fast helt sant! Den hjälpte dock - i alla fall mig. För J.s del var det inte till någon hjälp, då han sitter och har grusiga ögon. Superseg är han, men kämpar på med sina XHTML-sidor till Webdesignen. Heja honom - igen! och Heja mig - äntligen!  Nu har litteraturgenomgången ökat med nästan tre sidor, fast då är det en del citat som bara är inklistrade och måste putsas till lite. Fast det känns otroligt bra att jag kommit så pass långt och klockan är bara barnet; typ. Oj, nej!  Jag har glömt att kolla en kurskamrats Abstract för tusan...

//D.D\\
... kilar iväg för att reparera skadan som redan är gjord


statistik

  • 200 ord nedskrivna
  • 230 sidor genomlästa
  • 38 låtar hörda
  • 2 koppar kaffe druckna
  • 1 äpple uppätet

Det är vad som hänt på studiefronten de senaste tre timmarna. Ja, det går ju - typ - framåt i alla fall, men det skulle sitta fint om det var lite större antal nedskrivna ord. Något jag får se till att jobba lite hårdare på antar jag... J är iväg och tar ut Pärlan just nu också, så för hans del går det inte alls. Fast han har fått bra mycket gjort här på morgonen innan han gav sig iväg med sin bror. Heja honom!

//D.D\\
... ska förbättra studiestatistiken lite nu


nyy dä ä allvaajj

Sista dygnet kvar innan inlämning...
så detta är vad som utspelar sig hemma hos mig.

uppdatering från skolbänken

Här går det framåt minsann!  Både för mig och min kära sambo går det undan och jag känner att vi båda får saker och ting gjorda som vi ska och bör. Tror att han har lyckats fixa till i alla fall två av sina uppgifter. Ja, han har en drös uppgifter att ta itu med eftersom han har ignorerat mitt tjat om att ha lite framförhållning... Men, nu sitter han här och sliter som en galning. Vilket jag försökte hjälpa honom att undvika, men varför lyssna på någon som har erfarenhet!?  Själv har jag lycktas gå igenom min gedigna litteraturlista och rensat undan en del nätbaserade källor, som inte berör det jag fått fram i mitt resultat. Det börjar reda ut sig det där hemska nystanet jag hade skapat åt mig själv. Fast hela morgondagen måste vikas åt skrivandet med matintag och toabesök som enda avbrotten; that's just the way it is!

//D.D\\
... återuppstånden från de levande döda (passande nog på Kristi Flygare!)


underverk för själen

Tänk vad mycket ett par timmar i trevligt sällskap och god mat kan göra för själen... och psyket. Vi satt bänkade i mors och fars trädgård här på kvällstimmarna och grillade. Underbart!  De fick läsa igenom den tredjedel av arbetet jag har mer eller mindre helt klart och som Lillstrumpa var snäll och skrev ut på LC när hon ändå var där. Behövde få se mina ord på papper märkte jag och det har gett mig lite blodad tand. Vilket förhoppningsvis leder till att jag kommer någon vart de tre/fyra timmarna vi sitter uppe. För imorgon ringer klockan strax innan sju igen (har jag bestämt!) så att vi kommer upp och kan skriva lite innan yngsta svågern ringer för att hjälpa till att få ut och skjutsa iväg Pärlan. Det är dags att hon kommer ut ur garaget och blir ompysslad nu, då vi har tänkt att sälja henne.

//D.D\\
... som fått upp ångan lite, trots att det var lite småkyligt ute

svårt att stava till disciplin

Det är verkligen jättesvårt att hålla sig till studierna just nu... trots att det är riktigt bråttom med inlämningar och så. Nu är det planerad grillning uppe vid "slottet" och självklart tackar vi ja; båda studenterna som egentligen borde sitta och skriva så det glöder i tangentbordet. Mycket trevligare att bege sig ut i vårvädret och umgås med trevligt sällskap istället.

//D.D\\
... som lever i förnekelse

sticka huvudet i sanden
... så här skulle jag vilja göra (gör jag!) just nu.
Om två dagar ska slutversionen in för respons.
Om två veckor är slutseminariet överstökat.
Gissa om jag är stressad !? !?

Bild - resultat från Googles bildsök (sökord: se inläggets rubrik)

jämställdhet

Nog är det väl jämställt i hushållet när man delar på sysslorna? Eller var läget idag kanske så pass att det inte fanns något annat val än att dela upp allt som skulle göras. Vad vet jag!? Hursomhelst fick vi handlat (tillsammans), tvättat (jag) och massor med mat lagad (J!). Vilket betyder att vi inte behöver laga mat på ett par dagar utan bara sitta ned vid datorerna och plugga halvt ihjäl oss istället. Det får bli skriva, läsa, forska och sammanställa twentyfour seven denna Kristi Flygare. För det har ni väl inte missat där ute i stugorna va!? Att det är röd dag på torsdag... Kan nästan garantera er fint väder eftersom vi är förpassade till insidan av hemmets fyra väggar hela helgen.

//D.D\\
... som nästan glömt bort mattorna som hänger på tork!


avslutat konto
Inte världens vackraste bild (skapad i paint!), men den ska illustrera mitt farväl till last.fm. Sedan tjugoandra april i år fick samtliga medlemmar utom de boende i USA, Storbritannien och Tyskland börja betala för att lyssna på deras radiostationer. Nej tack för min del. Av principskäl snarare än snålhet... I've made my point! 

en dagens
Förrätt: handla
Huvudrätt: tvätta
Efterrätt: plugga

Bild - kollage utifrån Google bildsökresultat
(sökord: se dagens rätter )

soft weekend

Förra veckans sista dag blev hur soft som helst... istället för panikskrivande vid datorn. Vi unnade oss lite svullkebab och en massa tv-serier istället. En sådan dag behövde jag verkligen, så TACK! till min underbaraste sambo som övertalade mig till att ta det lugnt igår. Jag hade ju inte lyckats med något annat än att stressa upp mig ännu mer ... och det i onödan dessutom. Det här fixar jag... Examensarbetet alltså! Det är jag övertygad om.

//D.D\\
... som ska kolla om anmälan kommit in än


syttende maj

Grattis Norge... dubbelt grattis till och med. Nasionaldag och vinst i eurovisionen. Det är en glad dag i grannlandet idag misstänker jag. Ja, jag tittade på slutet av programmet som alla utom jag brukar sitta klistrade vid. Men, jag måste hålla med en annan bloggare om att kommentatorerna var av det sämre slaget. Inte imponerad alls! Annars kan ju faktiskt kommentatorerna komma in och göra ett mindre bra program okej. Inte här inte... Nej, hela cirkusen som blivit kring Eurovisionen har förstört nöjet med det hela.

//D.D\\
... som ska bita tag i dagens uppgifter nu

dags igen...Ja, det är dags att sova igen!
Känns alldeles... alldeles... underbart!

Bild - resultat från Google bildsök (sökord: sova)

sova sova säng säng säng

Halva dagen försvann idag... till sömn! Välbehövlig sådan! Känner mig som en ny människa, men har fortfarande en ovilja att sätta mig och skriva ihop ex.arbetet. Kontakten med handledaren hålls fortfarande vid liv i alla fall och det känns otroligt bra i jämförelse med hur första delen av kursen var. Ja, vi hörde inte ett ord och fick inga svar (eller respons) från vår handledare under kursens fem första veckor. Inte bra! Nu har det dock rättat till sig - i sista minuten ska väl tilläggas! - så det gäller att jobba febrilt. Men jag orkar inte just nu. Ikväll kanske jag måste göra något vettigt i alla fall, så att jag har lite nytt att skicka till honom imorgon. Måste ju visa att jag utan problem blir klar till det är dags att gå upp med arbetet.

//D.D\\
... som har svårt att förstå att hon om tre veckor har tagit examen!!!

a night off

Blev gräsänka kring halv sex idag och vet att jag skulle ha fastnat som en robot vid mitt examensarbete utan att få något vettigt uträttat, så... jag tog mig ut på en liten utflykt. Styrde kosan - med lite hjälp av Taxi Daddy Dj - till föräldraboningen. Varit riktigt gemytligt och sitta med mor och far som på den "gamla goda tiden" när man bodde hemma. Invigde lillkillen i spelet Dynomite också när jag ändå hade det med på stickan, som åkte med ifall att jag skulle få lite lust till att sätta mig med skrivandet. HaHa. Som om... säger jag bara! Nej, sitter mycket heller och bara pratar med mor och far just nu. Jag är otroligt trött på datorspel och språkinlärning nu, så jag var tvungen att ta ett brejk. I alla fall från den teoretiska approachen till de båda ämnena.

//D.D\\
... som funderar på att bege sig hemåt och nanna snart

sommarkurs = check!
Jepp, reggad och klar på sommarkursen...
Det ska studeras Harry Potter i sommar nämligen!

Bild - kollage (c) //D.D\\

"land of confusion" tonight

Min kväll kommer att fyllas med Disturbed i öronen, datorspelande på skärmen och lösgodis i en skål bredvid datorn. Dessvärre handlar det inte om något aktivt spelande för min del... Jag ska få till en presentation av den forskning som finns kring datorspelande och dess inverkan på språkinlärning. Eftersom det är vad mitt examensarbete handlar om. Imorgon vid lunch ska en version som visar att jag utan problem kan gå upp i början på juni in till handledaren. Uj, uj. Det brinner i knutarna och för att få till rätta stämningen när jag skriver har jag laddat upp med 3.3 timmar Disturbed (fyller på med 97 minuter Volbeat också för säkerhets skull!)... Nu är det bara införskaffning av sockerhaltsförhöjande medel som är kvar. Then I'm going all in!

//D.D\\
... cya on the other side - hopefully alive!


tysk technopop a la nittiotal och språkinlärning

Ja, sitter och poppar Blümchen än en gång medan jag läser in mig på alla möjliga (och omöjliga!?) teorier när det gäller språkinlärning och allt vad det kan innebära. Jepp, jag sitter och försöker få ihop i alla fall en tredjedel av litteraturdelen på mitt examensarbete. Vad passar bättre än ett sådant upbeat tempo som den lilla tyska blomman? Det går undan om inte annat. Gav Lillstrumpa en helt makaber bild på hur jag satt och knattrade i ett makabert tempo i takt med Blaue Augen. HaHa. Och jag måste faktiskt erkänna att nästan i takt med låten var det... HaHa. Nåväl... nu har jag roat mig tillräckligt för nu.

//D.D\\
... återkommer med uppdatering så fort hon får tid över

sköna maj

Halva maj har snart gått... och det har verkligen varit sköna maj.
Fast jag är otroligt stressad och hinner inte njuta.

Bild - från Googles bildsök (sökord: maj)

det sket sig i starten

Fick tillbaka ett Mail Delivery Failure idag, så min anmälan kom inte fram... Ska skicka iväg det till en person som tog emot frågor och liknande för att se om det är okej att det kommer in nu. Jag skickade ju faktiskt iväg det med en halvtimme till godo, men tydligen är mejlens time stamp framskjuten en timme. Inte kul. Blir att mejla iväg det igen idag då, så får vi se om man ska vara med och prata om datorspel och språkinlärning i början på juni.

//D.D\\
... som fått sova ut i lugn och ro för första gången på länge!


anmälan är iväg

Ja, efter lite påpushning av ett par kurskamrater har jag skickat iväg ett abstrakt till en konferens som universitetet arrangerar i början på juni. Helt galet om ni frågar mig!! För fyra/fem timmar sedan hade jag bestämt mig för att strunta i det, men se vad lite påtryckning gör. Vadå falla för grupptrycket!? HaHa. Fast jag tycker ju det vore lite kul att få berätta om vad jag kommit fram till och allra roligast vore om man skulle lyckas få komma med i publiceringen. HiHi. Fast det är såå långt borta, så det "tappar jag bort" så länge. Nu är det fokus på att få allt klart i tid... Sitter ju fortfarande med finliret på resultatdelen för tusan. Suck.

//D.d\\
... börjar känna sig lite trötter

lite helggodis till skrivstugan
Endast två av smakerna fick följa med hem...
Hallon och Päron, men skulle gärna prova Björnbär!!

Bild - resultat från Googles bildsök (sökord: Gravendal)

ett dygn

Har suttit över ett dygn och väntat på svar på en simpel, men ack så viktig fråga. Börjar kännas lite gammalt det här, så jag vet inte... Ska meddela kursansvarig om hur gruppen tänker i handledarfrågan om en stund. För min del känns det nästan bäst att få en ny handledare, vilket även är fallet för två andra tjejer. Andra hälften av gruppen är dock nöjda över att handledaren tagit sig i kragen en dag... så ja... Det är läget nu och vi får väl se vad som händer därifrån.

Skrivandet går dock rätt bra nu och jag känner att det börjar bli lite flyt på det. Inledning, metod och resultat är så pass klara att jag mest har finlir kvar där. Litteraturgenomgången har jag lite mer att göra på, men känner mig rätt säker på den biten också. Sedan är det "bara" diskussionen kvar som knyter ihop säcken åt mig. Spännande, spännande. Ja, och så har vi den där konferensen, som det är deadline på idag. Ska jag eller ska jag inte!?

//D.D\\
... står inför en hel del avgörande beslut


två uppsatser på samma gång

Ja, jag sitter faktiskt och skriver Examensarbete och C-uppsats i engelska samtidigt och det tar på ens krafter. En av anledningarna till att det inte kommit så många inlägg här på den senaste månaden bland annat. Det faktum att jag är otroligt energilös på grund av stress har nog också med saken att göra. Men, men... nu är det inte långt kvar och jag känner att det måste ta och fixa sig snart. Nu fick jag dock en helt galen respons från min handledare igår kväll, så det fick bli lite "börja om från början" på mitt examensarbete. Vilket är varför jag hade önskat mig den responsen för tre veckor sedan när kursen bara hade börjat... Inte nu när halva kursen har gått och det är dags att skicka in anmälan till opponering. Antar att sånt är livet!?

//D.D\\
... stressar vidare med sin omarbetning av ex.en

tre veckors väntan

Ja, jag har väntat på respons i tre veckor från och med nu ikväll. Imorgon blir det att jag skickar in en ny version trots bristen på respons på den första versionen. Det blir mer för min handledare att läsa och gå igenom, men det är inte min sorg. Han får ta den smällen eftersom det inte kommit någon respons på första biten. Nu har det inte blivit så mycket skrivet än eftersom jag varit ute och jagat intervjuer, tider för desamma och sedan sammanställt intervjusvaren. Fast det får bli eftermiddagens och kvällens jobb att fixa till lite mer skrift i min uppsats. Förhoppningsvis har jag en ny fräsch version värd att lämna in för respons imorgon. Hoppas kan man ju alltid.

//D.D\\
... tappade tålamodet igår ska väl tilläggas

bild på fyra
Fyra ess... i brist på annat! HaHa.

Bild - resultat från Googles bildsök (sökord: fyra)

nedräkningen fortsätter med fem

Ja, urusel rubrik jag vet... men inspirationen och kreativiteten är verkligen inte på topp. Har haft otroligt mycket att göra de senaste veckorna, men det har inte bara varit en massa tråk!! Kalasande hos bror med flickvän (ja, sambo är de juh!) var extra trevligt faktiskt. Tårtan vill jag ha recept på helt klart! Fast bara om det kommer med en vispande bror. HaHa. Nej, men allvarligt så bjöd de på en suveränt vårig tårta som smakade lime. Mumsigt värre. Har varit mycket annat, men känner att kalasandet och tårtan får fungera som enda uppdatering denna gång... För resten har inte varit ens hälften så trevligt; tyvärr. Hmm, om jag inte glömt något, vilket också hört till vanligheterna de senaste veckorna. Suck.

//D.D\\
... hoppas på att göra en ordentlig comeback här i bloggosfären snart igen!