idag är en Unidag

 


Om en dryg timme sitter jag på bussen in mot Uni-staden igen. Det är näst sista mötet för terminen/kursen och den här gången är det Endgame som ska stötas och blötas. Eller snarare; det är kritik kring Endgame och pjäsen i sig som ska diskuteras faktiskt. Ska bli riktigt intressant faktiskt! Är lite kluven då jag känner för att stanna hemma precis lika mycket som att jag vill åka. Världens bästa namne ska ju in till Uni också och jag misstänker att det kan vara sista gången på väldigt länge som vi träffas nu idag. Hemma vill jag stanna bara för att jag är så nere, men jag vet att det bästa för mig när jag är så här är att göra saker som jag egentligen inte känner för. Annars gräver jag bara ned mig alltför mycket, vilket bara slutar i katastrof.

//D.D\\
... har nått ett par insikter i sitt liv


biggest loser

 


Sitter och kollar dagens avsnitt av ovan nämnda program. Helt otroligt vad de rasar i vikt deltagarna, men kanske inte så konstigt med tanke på att de kämpar som galningar också. Önskar att jag hade sådan disciplin och även pengarna till att träna i alla fall hälften så mycket som de gör på det där stället. Har i alla fall börjat min kamp mot vikten en del och det har faktiskt gått sakta men säkert nedåt på vågen. Hoppas på att nå mitt mål jag satt upp kring jul, men måste vara lite realist också... Vilket betyder att jag inte når det fullt ut, men det går åt rätt håll. Enda jag begär just nu faktiskt! Heja mig!

//D.D\\
... kämpar även med/mot vikten


nya planer - igen!

Eftersom det nu *viskar* slutat regna... så ska vi försöka oss på ett besök till affären istället för tvättstugan. Där var det fullbokat fram till fredag någon gång. Ja, det finns en morgontid imorgon, men det hinns inte med då jag ska till Uni och J eventuellt ska leka snickare hos sin bror. Mmm, det är snabba bud som gäller när vädergudarna leker med oss. Ska rycka J i örat nu, så att vi kommer iväg här mucho pronto... Annars börjar det väl regna igen misstänker jag.

//D.D\\
... fortsätter sin kamp mot
vädergudarna


dagen i bilder
Det var tänkt att handlas idag, men det spöregnar ute.
Vi har ingen bil, så det skulle få bli promenad och det är inte så suget.
Plan B blir att tvätta och så kanske skriva på lite uppsatser!?


är det dags redan?

 


Till helgen är det tydligen första advent och vi måste se till att rota fram våran fina hemgjorda stake. Och sedan måste vi komma på något fint att dekorera den med. Tror vi har kvar förra årets dekoration, men vore lite trevligt att byta det lite smått faktiskt. Hursa om man ska fixa till så man har glögg och pepparkakor hemma också till helgen!? För lite extra mys... Hmm, det tåls att tänka på. Ska bli skönt med tända ljus så här i mörkret i alla fall. Ett par pepparkakor med ost till och så lite glögg skulle nog bara förhöja stämningen ännu mer, eller!?

//D.D\\
... vill få julstämning


nu, nu, nu!!!Nu SKA vi banne mig ut och röra på dököttet!!
Om jag så måste dra och släpa J från datorn och ut genom dörren.


tidsfördriv

 


Eftersom det har envisats med att regna så fort jag bara tänkt tanken att ge mig ut, så har jag fått hitta på något att fixa med inomhus. Något som gynnar mig på något annat vis än genom att gå ned i vikt och bli fit. Jaha, det fick helt enkelt bli att plugga lite, så nu ligger jag en artikel i förväg. Yay! Läste artikeln på bilden inför nästa veckas seminarie om Sylvia Plath och den var väl... Ganska intressant. Den står inte med på outlinen, så det kanske är lite extra bredvidläsning, men wtf. Jag känner att den måste läsas ändå, så varför inte nu. Jag gör allt för att jävlas tillbaka mot vädergudarna idag nämligen. Så... kanske att jag drar på mig den hemska regnjackan som inte "andas" och går ut i alla fall och NJUTER av regnet. Eller så bokar jag bara en tvätt-tid; det brukar ju fungera.

//D.D\\
... smider planer


j*la vädergudarVarför är det så grått och regnigt idag!?
Jag vill ut, ut, ut... i solen!


endgame in legoWhat an awesome interpretation of Beckett's play Endgame!


muuuviii and poppers

                                 

Det fick bli svullardag idag, trots att jag inte borde. Fast popcorn är inte så farligt att äta. Fattigt kalorimässigt, men vad gör det när man svullat i sig en kebabtallrik innan. HaHa. Jag är helt stönig just nu, men jag orkar inte bry mig. Kommer dock tyvärr göra det på måndag när det är dags att ställa sig på vågen igen... Suck!

//D.D\\
... ska plugga lite nu (ja, plugga... en lördag)


ville...

... slänga in ett par rader här, men inser när jag sitter ned här och ska skriva. Jag har inget att skriva om just nu. Huvudet är fullt med tankar kring Endgame, som jag börjat läsa om för en andra gång efter att ha läst de två kritiska artiklarna. Mmm, jag är rätt inne i pluggandet med andra ord. Nästan lite för mycket!? Eller ja, det kanske jag ska se som något positivt.

//D.D\\
... är rådvill


triss i litteratur

 


Ja, nu har jag läst ut de tre sista litterära verken som hör till min D-kurs i engelska. Nightwood av Djuna Barnes hade jag seminar på nu i torsdags, kommande torsdag är det dags att diskutera Becketts enaktare Endgame och tillhörande kritiska artiklar. Första veckan i december står Sylvia Plaths roman The Bell Jar på tur. Oj, vilken bok det var! Fanns många tankar jag känner igen där i faktiskt, men jag är långt ifrån lika självmordbenägen som romanens huvudperson tillika författarinnan. Barnes roman var otroligt invecklad, men den kommer jag garanterat att läsa om flera gånger om. Enaktaren vette tusan dock... så intressant är det inte att läsa drama "för nöjes skull" faktiskt.

//D.D\\
... med lite litterära tips så här på nattkvisten

 


ny design

Ja, det fick ta och bli lite ändring här inne på bloggen kände jag. Det är inte längre sådan där mysig höst utan snarare bara ett mellanläge. Jag längtar efter vinter och snö nu! Tänk vad mysigt om det skulle kunna komma ordentligt med snö och landskapet skulle vara helt vitt och solen skulle skina och speglas i snön. Härligt! Ge mig snö NU!!!

//D.D\\
... längtar efter mysiga vinterpromenader nu


R.I.P Krull

 


Natten mellan den tjugonde och tjugoförsta november för fyra år sedan tog en ung god vän till mig och J sitt liv. Han hann inte ens bli myndig innan han ansåg att livet var för mycket att handskas med. Det känns fortfarande inte bra att tänka på att han faktiskt mådde så dåligt att han tog sitt eget liv vid sådan ung ålder, men minnena av honom är bara fyllda av skratt. Vi ska tänka på dig extra mycket idag Krull!

//D.D\\
... saknar och minns


datorkapare

Kapade J.s dator en stund för att kunna slänga in ett par rader här på bloggen. Passade på att slänga iväg en ansökan om ett jobb som klasslärare i årskurs sex också. OJ! Jag chockerade mig själv där faktiskt. Tog mig max en minut eftersom det är via en rekryteringssida eller vad man ska kalla det. Ska bli intressant om det är någon som kommer ringa mig därifrån. Vilken grej att komma igång och jobba hipp som happ sådär. Och i en årskurs sex dessutom. Lite har jag varit insnöad på högstadiet, men jag får ju undervisa från årskurs fyra upp till snart sista året på gymnasiet. HiHi. Ska skicka iväg en ansökan till en tjänst som sv/eng-lärare i grannkommunen också, men det är på högstadienivå det. Har även kommit upp en tjänst som lärare i asyl/förberedelsklass, fast där är det yngre barn. Det har inte jag någon utbildning för dessvärre. Nej, nu ska jag ge mig... tänkte bara det skulle bli ett par tre rader som handlade om att jag kapat datorn. Antar jag hade mer att bubbla ur mig!

//D.D\\
... som leker tvättgumma samtidigt


nu kan jag åka utomlands igen!

Skulle packa väskan för att åka till Uni. Valde min fina lilla combatbag och där hittar jag mitt pass. Som jag trodde låg i väskan som står i någon skogsdunge i en stadsdel här i håla där jag bor. Så nu kan jag åka utomlands igen om jag vill. Eller vill och vill. Klart man vill iväg till värmen just nu. Fast ditt jag åkte idag behövdes inget pass. Det var en tur och retur till Uni. Dags för seminarie och det gick okej. Nu är jag trötter och ska slänga mig på sofflocket. Eller kanske inte slänga mig. Det kan göra ganska ont på mig om jag slänger mig. Så jag kommer luta mig tillbaka och softa. Biggest Loser eventuellt nu vid sju. Om det kanske inte var bara igår. Kanske något kvällsfika här snart också. Trött. Hungrig. --->

//D.d\\
... som är trött och mätt, men kommer bli sugen på te och tillbehör om en stund


sökljus

 Analyserar en artikel om To the Lighthouse... och ironiskt(?) nog är jag i stort behov av ett guidande ljus själv. Det känns verkligen som jag slängt mig i själv i en båt på ett stort oövervinnerligt hav. Uj, uj. Kommer bli en otroligt intressant presenation de andra får lyssna på under morgondagens seminarie säger jag bara. HaHa. Nåväl, jag ska försöka hitta rätt i texten, så att jag hinner slänga ihop manus och även det sista på den skriftliga uppgiften som fortfarande inte kommit in.

//D.D\\
... in need of search light

 


"e du vaken lars?"

 

Thumbnail


Hmm... Nja, skulle inte kalla mig själv pigg och alert, men vaken är jag väl. Klockan ringde för två timmar sedan, men jag kan inte påstå att jag fått något vettigt gjort än. Ja, jag har fixat med matdagbok och grejjer inför mitt "renoveringsprojekt" av mig själv då. Fast det borde vara prio på studierna. Sedan är jag lite väl duktig på att stressa upp mig över allt just nu också och det här med studierna konstaterade jag för en stund sedan att jag nog fixar. Det löser sig och nu har jag ju på gång den där artikeln som är viktigast inför morgondagen, så... Här ska fixas morgongröt med äppelmos och sedan rycker jag mig i kragen och börjar läsa artikeln för andra gången.

//D.D\\
... has to find the flow soon


godnatt
Nu orkar jag inte hålla uppe ögonen längre!
Gosig natt på alla bloggare out there.


jagad

 Nu känner jag mig som lilla Pip här ovanför. Fast jag har inte någon tecknad katt efter mig utan snarare en lärare eller flera. Uppgifterna känns lite övermäktiga och hela dagen har det känts som om jag stått och stampat i kvicksand. Jag anar dock att det snart kommer ett genombrott, då jag läst en och samma text tre gånger eller om det är fyra. Nu börjar jag få grepp om den, så att jag nog kan sammanfatta den på en dryg sida. Hoppas på att jag kan skriva lika mycket och samlat om den andra också. Imorgon är det presentationen det blir fokus på hela tiden, så det blir nog nattuggletajm för min del.

//D.D\\
... förberett nattuggleriet med två sköna promenader


 


learn to teachMmm... jag försöker sitta och learn för att kunna teach, men det går sådär just nu. Börjar förstå texten efter att ha läst den för femte gången, men vet inte hur jag ska få ihop texten till det. Sedan blir det samma sak för presentationen på onsdag. Jag har läst hälften en första gång bara för att känna på texten och ja...  Känner inte av något av den heller. Blir låååånga dagar nu fram till onsdag eftermiddag känner jag. Torsdag och fredag skulle jag ju kunna slappa, men tror inte det är någon idé eftersom jag måste fixa läsning och analys av kommande veckans roman och analysartiklar. Tror ni jag har mycket plugg nu eller vad!?

//D.D\\
... som pluggar 100%, men reggad på 75%

 


uppdatering: helgen

Hur bra som helst! Ute med ett stort gäng med helt galet underbara brudar. Tack! Bästa på kvällen var chocken vissa fick över att jag var så gammal, då de trodde jag var yngre. Värmde gott i en gammal gummas själ! HiHi.  Söndagen blev det bakismys med sambon och en vän, som blivit "utkastad" från sin och polarens lägenhet för ett par timmar. Thaimat (mumsigt!) och film var det och sedan en hel drös med sådana där program på tv som man glyser på bara för att man inte har något bättre för sig. Vilket jag visserligen hade egentligen, men det får jag ta igen idag och imorgon istället. Panik med analysen som skulle in förra veckan, samt med presentationsanalysen jag ska ha klar till på onsdag. Ser ut som två heldygn för min del, så att jag kommer vara slutkörd på onsdag; som vanligt!

//D.D\\
... keepin' to her trend.


affären med starka drycker

 


Nu är det dags för en liten utflykt. Det ska inhandlas alkoholhaltiga drycker inför kvällen. Jag tar och satsar på säkra kort, dvs. Gravendals cider. Blir inte alls någon hög halt med alkohol för min del; är det tänkt. Tänkte att jag skulle hitta hem utan problem den här gången. HaHa. Innan dess ska jag ta och fixa Lillstrumpas hår, så att hon blir fin. (har jag skrivit det förut kanske!?).

//D.D\\
... har fortfarande inte provat Björnbär; någon som har det!?

 


roligare att blogga
A Room with a View

 


Har spenderat de senaste två och en halv timmarna framför tv:n och sett filmatiseringen av A Room with a View, som passande nog gick på åttan ikväll. Ja, det är ju den romanen som vi har veckans uppgift till. Läsa romanen, två analyser av densamma och sedan göra en egen analys/kritisk läsning av de analyserna. Själv tyckte jag att det var trevligare att se filmen än att skriva klart min egen text, så det får bli skolarbete på en lördag imorgon. Det var det helt klart värt känner jag. Fast imorgon måste (som för övrigt är det fulaste svenska ordet enligt mig!) jag få ihop minst två, helst tre, sidor text.

//D.D\\
... ska försöka analysera någon timme till dock


det går (väl) framåt

 


Jag har i alla fall kommit så långt att jag snart kan påbörja läsningen av nästa roman i studieserien. Att det sedan tillkommer analys av analyser på romanerna är en annan femma och det är den femman som ställer till det. Ja, för jag sitter och jobbar på denna veckas analys fortfarande och borde ha kommit igång med presentationen av den analys som jag ska göra nästa onsdag. Hur stavas det!? P-A-N-I-K.

//D.D\\
... vars vänstra öga dansar jitterbugg

 


nu är hon hemma!

 Min lillstrumpa har varit borta i Thailand i två veckor och gissa om jag har varit saknig på henne!? JA!! det har jag. Fast nu är hon hemma igen och jag ska träffa henne och ett gäng galet härliga brudar imorgon kväll. Blir eventuellt utgång också, vilket blir tidigt eftersom det är gratis inträde innan elva. Och det får jag sikta på om jag ska med ut för jag har inte så mkt pengar. Det får bli inget inträde och något att dricka eller inträde och inget att dricka inne på stället. Jag väljer det första alternativet helt klart! Men jag tänker se till att ha kontanter också för jag orkar inte hålla på med sådant strul det blev förra gången. Mamma Mia. Nog om det... nu ska jag prata med Lillstrumpan på msn och berättar för henne hur mycket jag älskar henne!

//D.D\\
... sååå glad att hon och sambon är hemma!


vart tog jag vägen?

Ja, det frågade jag mig själv en sväng för ett par veckor sedan. Usch. Det var riktigt hemskt och jag tänker inte skriva något ingående om vad som hänt heller. Bara att ibland är man lite för full och därmed också otroligt dum och gör klantiga saker. Hursomhelst så är jag back on track med det mesta och livet känns underbart. Det kvittar hur mycket det blåser (läs stormar) och mulnar på ute, så har jag sol i hjärta och sinne. Nu känns det nästan som jag är helt oslagbar och livet leker. Visst händer det att saker går emot en, men sånt är ju livet och jag är bara nöjd över att vara en del av det. Måhända har jag fått lite perspektiv på livet och lärt mig en läxa!?

//D.D\\
... som återuppstått!?