frusen

 


Nu har jag stått ute i regnet och blåsten i flera timmar. Det resulterade i två stag till vårt lilla presenningstält till pärlan. Inte något vidare resultat efter alla de timmarna egentligen, men... What to do!? Allt gick emot oss idag. Förutom! Målarkludden kom hit precis innan vi drog iväg (som tur var!) och har fixat upp tapet i alla fall i halva hallen. Yay! Och snyggt som fasiken blev det - i alla fall!  Vi var riktigt uruliga över resultatet eftersom den förra tapeten var helt klockren, men det är den här nya med. Skönt. Nu blir det lite tantsnusk och en kopp te tror jag.

//D.D\\
... läser bara tantsnusk i research-anda  *hihi*


*********
Klicka på bilden för länk till sidan där jag hittade den!


till sängs med paasilinna


    ---->   ?????


Mmm, eftersom min egen lilla finnpajsare inte är hemma, så blir det att jag går till sängs med Paasilinna. Ja, en av hans ljudböcker i alla fall. Blir slutet på Adam och Eva, så att jag kan gå vidare i mitt lilla Paasilinna-maraton. Hursa vilken det är som är på tur tro!?

//D.D\\
... kollar kronologin 


HP, översättning och jobbraggning

Want to Get Sorted?


                                                    
I'm a Gryffindor!

Ja, jag tillhörde ju faktiskt Gryffindor även under sommarkursen. Den där som jag hade sådana problem att få ihop en uppsats om Hogwarts till. Har fått besked om att den blev godkänd nu. Kunde inte få mer än G heller eftersom jag lämnade in på den sena deadlinen, så jag är nöjd. Helt hemskt kan jag inte ha varit dock eftersom läraren önskade mig välkommen tillbaka till nästa sommar. Fast en annan kurs då... Och de har faktiskt en hel del roliga kurser under sommaren, både när det gäller litteratur och datorspel. HeHe. Så vi får se... Har nog inga studiemedel att söka, så det blir ju fattigt om jag inte hittar något sommarjobb. Kanske översättare!? Någon som behöver en suveränt duktig översättare!? Till/från engelska och/eller svenska!?

//D.D\\
... raggar översättarjobb för fullt


bojkott?

 


Mamma Mu svarar inte när jag ringer henne. Veckan är snart slut och vi har inte varit ute och gått på vår promenad än. Hmm, tänkte ju att vi skulle ta oss en sväng runt barkbanan imorgon förmiddag innan jag ska leka tvättgumma och så. Men hon, eller någon annan i Huset, svarar inte när jag ringer. Ja, den allra yngsta - Bill -sover nog och den näst yngsta - Bull - lär väl också vara på gång snart. Katterna har nog inte lärt sig att svara i telefon tyvärr, men jag skulle inte bli förvånad om de skulle göra det någon gång. HaHa.  De är ju som andra tonåringar och knackar på fönstren mitt i natten och vill komma in och grejer. Nej, nu ska jag prova och ringa en sista gång för dagen. Sedan är det stänga av luren och gå till sängs...

//D.D\\
... being a busy lady these days


sörjer jackan jag aldrig fick äga

 


Mmm, hittade den här snygga skidjackan på ellos, som jag (genom Mamma Mu och hennes rabattkod) tänkte beställa. Hur snygg som helst och att jag faller för en jacka så snabbt som jag gjorde för den hör till ovanligheterna. Men, som brukligt just nu så sket det sig i starten. Jackan var slut i min storlek, så det var bara att låta bli. Så... jag sörjer lite - men bara lite - grann den jacka jag aldrig fick chansen att äga idag.

//D.D\\
... repar sig nog rätt snabbt ändå


kvällspromenad med DaddyDJ

Sitter och sippar på lite Varma Koppen Kantarell och en kopp te. Var ute och gick med DaddyDJ för en stund sedan och blev lite frusen. Det är faktiskt minusgrader ute nu, så jag hade frost i mössan efter att vi gått vår lilla runda. Nu är det faktiskt två/tre år sedan vi var ute och gick tillsammans... Eller nej, vi lyckades komma ut på i alla fall en eller två av de promenaderna som han fick klippkort på förra Fars Dag. Men innan dess handlar det nog om tre år. Fy skäms på oss! Det är trevligt att komma ut ensam med far och prata lite då och då faktiskt. Och här under någon förmiddag ska jag göra om det, fast med Mamma Mu. Yay!

//D.D\\
... working off some pounds.


bokpaket; uppdatering
Böcker jag kommer att läsa här framöver!
 
Första raden från vänster till höger:
William Shakespeare - The Tempest (läst!)
Mary Shelley - Frankenstein (läst!)
Charles Dickens - Great Expectations (läst!)
E.M Forster - A Room With A View (läst!)

Andra raden från vänster till höger:
Virgina Woolf - To the Lighthouse (läst!)
Djuna Barnes - Nightwood
Sylvia Plath - The Bell Jar
Samuel Beckett - Endgame

Hittade alla böcker för knappt 900kr på adlibris!

*********
Har lyckats ta mig in på andra raden nu!
Vilket betyder att jag är inne på andra delkursen,
så snart är det dags för D-uppsats.  


bra kombination


                          

Nu har jag laddat upp med örongodis, en flaska vatten och en massa anteckningar i marginalen på Frankenstein. Det ska skrivas för fullt i nästan eller drygt en timme, dvs. den speltid ovan album tar att spela. Jag har satt den deadlinen på mig själv för att jag ska få något gjort. Känner att jag måste sätta sådana små korta deadlines åt mig själv idag för annars får jag inget gjort överhuvudtaget.

//D.D\\
... "försvinner" i sin egen lilla värld med Staind och Frankenstein nu


good morning sunshine

 

Sedan att det inte skiner någon sol där ute är en annan sak. HaHa. Det känns som en hyfsat bra dag idag ändå. Även om det hänger en del måsten över mig just nu, så känner jag mig inte riktigt så stressad som jag brukar. Allt är under kontroll för tillfället och jag hoppas att det fortsätter så. Annars kan det lätt bli lite väl jobbigt. Tog en sovmorgon idag och det behövdes kände jag, men nu är jag taggad till tusen och håller på att bli tokig på sambon som bara sitter och pillar. Va fasiken, han väckte på mig för snart en halvtimme sedan... I'm on the run here!!

//D.D\\
... speedat kontrollfreak idag!?


ner och upp

Nu blir det till att lägga sig, så att man orkar upp kring åtta... eller kanske till och med lite tidigare. Känner att jag måste försöka komma upp lite tidigare imorgon för att jag ska hinna med allt. Fixa med lönerapporten, så att jag verkligen får mina pengar nästa månad. Eller ja, i slutet på denna blir det ju nu. Skriva klart uppgiften innan fyra (har jag tänkt mig!) och en massa annat. Motionen måste fixas in också och handling. Phew! Det kommer bli en busy day tomorrow.

//D.D\\
... needs her beautysleep now


input

Suttit med min egen uppgift en stund idag och fixade till cirka en sida på en timme ungefär. Sedan orkade jag inte fixa med den något mer. Tittade till hur det gick med Lillstrumpas uppgift och hjälpte henne med lite upplägg och input. Tror att det kommer flyta på som bara den för henne resten av veckan, så att hon till och med hinner låta texten "vila" under torsdagen. Det är vad jag tror i alla fall, men jag vet inte hur hon ser på det. Fast I've got faith! Kanske att jag lyckas fila till lite mer på min egen uppgift här nu också om en stund, men först blir det lite spela av... HeHe.

//D.D\\
... i avslappningens tecken


misslyckad date
Usch, vilken besvikelse det var att ställa sig på vågen. Nu inträffade inte samma sak som för herren på bilden jag har med, men det kändes nästan som det. Ändå handlar det faktiskt bara om ett halvt ynka kilo. Dessutom är det nog mest vatten som kroppen bundit, då jag snart kommer att få den där trevliga veckan som alla kvinnor älskar att hata! Därför hoppas jag på nästa vecka och att det visar en mindre siffra och allra helst så att differensen blir strax över ett kilo; minst. Men, men... jag har inte bråttom med min viktnedgång då jag har ett helt år på mig mer eller mindre. Första delmålet är tio kilo innan jul! Det går ju nästan bra med det. HaHa. Nej, men det tror jag nog att jag ska fixa och finns det någon frivillig mullig bloggläsare som vill haka på på den utmaningen, så vassego!

//D.D\\
... får fortsätta vara tjockis ett tag till


date med våg

 


Nej, inte någon som är född i stjärntecknet vågen utan en faktisk våg, som man väger sig på. Ska bli intressant att se om den där pizzan inverkat på vikten något. Annars hoppas jag såklart på att båda mina skogspromenader har gjort sitt till och förbrännt en hel del överflöd som finns på min kropp. Ah well, om någon timme vet jag resultatet, då jag och sambon ska trampa upp till Mamma Mu och hälsa på. Det är hon som äger vågen, då jag vägrar att ha en hemma. Blir så lätt hänt att man får en ful ovana av att gå och väga sig stup i kvarten annars.

//D.D\\
... hoppas på nedgång/medgång och inte motgång


har du sett herr kantarell?

 


Precis när jag satt och kekade lunch så ringde mor och undrade om vi ville följa med och plocka svamp. Självklart att jag var på. J hade ju fått sällskap av en polare, så jag tänkte att de säkert skulle gamea eller något annat med datorerna. Tar jag ju hellre en (till) skogspromenad än sitta och gocka i sängen eller något. Okej att jag har saker jag hade kunnat och bör göra, men skogen med MammaMu, DaddyDJ, samt Bill och Bull lockade mer faktiskt. Hur skönt som helst var det.  Fick med mig ett gäng trattar också, vilket nog räcker lagom till ett par smörgåsar eller något imorgon. Mumsigt värre. Nu ska jag dock unna mig lite pizza, då jag varit duktig och motionerat så bra idag. Och så film med sambon... Yay!

//D.D\\
... is getting it on *haha*


Bild: http://www.hittabilden.se/visa_gratisbilder-665.html


lilla lunchrapporten

 


Promenaden blev av och det med råge. Skönt att känna att flåset börjar komma tillbaka, dvs. man tappar inte andan av minsta lilla backe längre. Gytt det! Tog ett speciellt ställe och sprang uppför, men orkade bara med en tredjedel idag. Fast jag klagar verkligen inte på den bedriften för det är brant där! Ska bli intressant att se hur jag fixar det här om säg en månad och med bättre skor! Nu är det dock dags för lite välbehövlig lunch i form av köttsoppa, ciabatta och bacon. Mums!

//D.D\\
... är på sån jättartråkigt pra humör

 


full med energi!?

 Idag ska det baske mig bli Kullen och en rejält lång promenad. Minst en timme; helst mer! Vädret är väl inte det allra bästa, men det gör mig inte ett dugg. Vi har varit ute i diverse olika stormoväder (regn, snö och endast vind) utan att gnälla, så lite gråa moln ska inte göra något. Humöret är på uppgång till topp faktiskt, men nja... Vet inte om min goa sambo känner likadant idag!? Fast en lång promenad ute i "skogen" mår alla bättre av, eller hur!

//D.D\\
... är uppladdad igen efter gårdagens slashaseri

 


sova, sova, sova

 Idag har jag bara vaknat, varit på toa, ätit, somnat, vaknat, varit på toa... osv. osv. Precis i likhet med ett spädbarn nästan. Hoppar verkligen på att det bara är kroppen som säger att den behöver en vilodag. Vill absolut inte att det ska vara en infektion eller bassilusk som ligger och lurar i systemet någonstans. För det betyder att jag blir sjuk snart och det får jag bara inte bli. Måste kunna komma ut och röra på mig ordentligt nu och ett bra tag framöver, men främst nu... så här i starten.

//D.D\\
... ligger på latsidan idag

 


vilken skön inställning!!

 


Smurfat runt och kollat upp favoriterna jag har lagt in och hamnade bland annat på tjuvlyssnat.se! Och vilket underbart inlägg jag hittade där. En sådan skön attityd vill jag också ha när jag är kring de sjuttio! Klicka på bilden för att komma till originalinlägget som finns på redan nämnda sida. Som för övrigt är hur suverän som helst då man behöver sig ett gott skratt.
//D.D\\
... som gör ett gästspel i blogosfären innan sängdags

 


dåliga kläder

För det var verkligen inte dåligt väder imorse, men eftersom vi var för dåligt klädda (tack för det felvisande termometern!) blev det ingen morgonpromenad på Kullen.  Jag hoppas verkligen att jag får komma ut senare när solen värmt upp en del här senare. Annars kommer jag få kli i benen juh! Ah well, jag ska ta och kila iväg från datorn snart och den kommer åter igen bli kapad av J.s polare. Han har nämligen blivit "utkastad" av sin roommate, då han i sin tur får dambesök. HaHa. Kanhända blir detta dagens enda inlägg med andra ord... Bara så du/ni vet.

//D.D\\
... ska googla lite nu


lämna tråkigt besked

Usch, fick kontakta min goa kurskamrat nyss och säga att jag inte dyker upp på Uni imorgon. Jag har helt enkelt inte råd att åka in en "extra" gång just nu. Hur mycket jag än vill, så känner jag ändå att det är fel att åka in när vi har så mycket annat som måste betalas på ett eller annat sätt. Vi får hoppas att hon inte blir alldeles för lessen på mig när hon läser meddelandet. Nu innebär visserligen detta att jag får extra mycket arbete för helgen, men det får jag ta. Två sidor om Frankenstein i kombination med Paradise Lost ska jag nog fixa. Känner mig lite mer pepp på studier nu när största "klumpen över bröstet" (läs: HP - uppsatsen) är fixad och klar. Nyss satt jag till och med och tog tag i det sista på mattekursen för bövelen!!

//D.D\\
... has got the flow!

 


sömntutor

Idag sov vi till tio... och frankly I just don't give a damn! Det var så otroligt skönt att inte ha en klocka som ringer i örat på en. Och så att sova sådär på morgonen med sambon bredvid sig. Det är då jag sover som bäst! Jag vaknade dock redan innan sex (som vi faktiskt hade klockan ställd på imorse, men ignorerade) imorse - av KRAMP!! Hur dum får jag bli som missar att stretcha två dagar i rad!? Jag vet så himla väl att mina vader krampar till sig om de inte stretchas ut ordentligt efter minsta motionsbetonad aktivitet. Suck. Speciellt nu när det är omslag i vädret och är ömsom varmt, ömsom kallt. Ah well, idag blir det tjockare byxor och ett par andra skor på promenaden också - och STRETCH efteråt!! HaHa.

//D.D\\
... kör på stenhårt med sin privata utmaning