första advent till ände

Jaha, så var första advent snart slut och jag måste säga att nu börjar det ändå kännas som om det snart är jul. Men som många andra bloggare konstaterar så vore det absolut inte helt fel med lite snö! Fast samtidigt vill jag att det först och främst ska vara snö på jul och låt oss vara lite realistiska... Snön lär ju inte ligga kvar hela december om den kom nu eller imorgon. Fast skulle inte skada med lite snö då och då fram till jul, då den får ligga kvar över hela julhelgen! Tror du att vädergudarna lyssnar på mig/oss?

//D.D\\
... tar kvällen nu eller i alla fall snart


här vare stake!

Ja, bloggen har blivit lite julpyntad - kunde inte låta bli! Och när jag väl satt igång där fick jag blodad tand och J var med på noterna. Det är ju advent och passande nog hade vi precis fyra avlånga ljus kvar, men... Vi har ingen adventsstake... Vad göra? Jo, vi satte igång och snickrade ihop en adventsstake helt enkelt. HiHi. Vi har varit riktigt duktiga och det är bara sista lilla touchen kvar! Bilder kommer väl upp här imorgon förhoppningsvis. Åh, och adventsblomman jag fick har slagit ut nu också och är ännu finare. Härligt, härligt! Börjar komma i härlig julstämning nu, trots det trista och gråa vädret.

//D.D\\
... önskar alla läsare en Trevlig Advent!

adventsbukett




Är den inte fin?
Tusen tack till min goda vän som skickade dem!

inväntar bildbevis

Ja, jag utlovade ju - mer eller mindre - bilder på de fina blommorna jag fick igår... Bilderna är tagna, men saken är den att de inte kommit in i datorerna än. Det är sambon som kör in bilderna i sin dator först och så kommer de över till mig sedan. För tillfället sitter han helt uppslukad av ett par föreläsningar han måste kolla igenom. Personligen borde jag sitta med hemtentan, men jag har ju så många roliga bloggar att läsa igenom och kolla in. HiHi. En kurskamrat väntar nog på lite diskussion med mig också, då vi har en uppgift i engelska vi ska fixa till lite med idag med. Busy, busy. Hoppas dock att jag återkommer med en bild på blombuketten nästa gång, så håll lite span. HeHe.

//D.D\\
... måste leka syster duktig ett tag nu

guitar hero - aerosmith

Nu är det dags att krypa till sängs med min goding snart, men ville bara blogga lite först. HiHi. Han tog ju och besökte toaletten ändå, så jag blir ju helt ensamen i sängen om jag går in dit redan nu. Ja, kvällen har tillägnats The Aerosmith version of Guitar Hero, som rubriken antyder. Helt okej. Vi spelade igenom easy på cirka tre timmar och fick allt till ett par guldstjärnor på vägen. Tycker dock att Guitar Hero III - Legends of Rock är något bättre! Mer variation på låtar och så kommer lite mer battles i den versionen. Men tycker det är en kul idé att ett band ställer upp och gör en egen version... J pratade om att han hört att det skulle komma en Beatles version också; kan det stämma?

//D.D\\
... säger gosig natt till alla nattugglor där ute!

vilken överraskning!

Fick telefonsamtal tidigare idag från en av blomsterhandlarna här i stan... De ville bara försäkra sig om att jag skulle vara hemma kring tretiden för de hade blommor att leverera till mig. Huh?! J är det inte som har ordnat med någon överraskning, dels för att han inte är sådan, dels för att han inte skulle haft råd även om han skulle få för sig något. Vi spekulerade över vem som låg bakom det och jag tänkte att det nog var någon hemlig beundrare till min yngre namne här i stan och så kommer blommorna fel. HaHa, det vore något! Men... Nu visade det sig dock att det är från en kurskamrat tillika god vän! "Du är en klippa! Trevlig advent! Kram XXX" stod det på kortet. Och vilken bukett sedan!! Oj, oj. Kommer naturligtvis bli kort tagna och förhoppningsvis kommer det bli publicering här på bloggen snarast också!

//D.D\\
... glatt överraskad och något generad

liten T-paus





Använder såklart favoritmuggen... HiHi. Med Supa'fly!

mätt och belåten

Kom på nyss att vi inte ätit något, så det var bara att slänga ihop lite mat. Min mage hann till och med börja kurra och då mina vänner... då är det väldigt sent med maten! Jag brukar inte känna av hunger så värst, vilket gör att jag lite väl ofta kan sitta en hel dag utan en tanke på att äta något. Missade dock att prata med en kurskamrat över Skype... Hmm, fast hon kanske dyker upp senare under kvällen. Eller- vilket vore ännu bättre- har hon tagit en välförtjänt paus från tentaskrivandet. Hon har kommit en bra bit på väg med frågorna, så hon förtjänar en trevlig fredagkväll med sin familj. Vi kommer ju höras av under helgen också och diskutera lite, så det ordnar sig nog. Har fortfarande inte kommit fram till vad det blir för något på dumburken ikväll... Någon som har tips?

//D.D\\
... ska fixa klart första frågan på tentan innan filmtittandet

bankärende och gottis

Tog en sväng in till gråa centrum idag... Mest för att vi var tvungna! Det var någon som var lite nyfiken på hur min bankdosa såg ut inuti, så den blev blockerad och allt möjligt häromdagen. Hrm. Var inne och bytte ut den så att jag kunde fixa med lite pengabekymmer idag; innan det var försent. Sedan tvingade jag med J in på biblo igen. Lämnade in HP som jag läste ut häromdagen och hämtade hem de två sista delarna. Härligt, härligt. Jag menar, jag har ju absolut inte läsning så det räcker för den delen. HaHa. Vilket påminner mig om att jag har Flyga Drake och Tusen Strålande Solar av Khaled Hosseini på kö också. Fick låna av en kurskamrat, så jag kanske ska försöka läsa ut dem tills vi ses i slutet på nästa vecka. Hmm. Eller så får hon vänta till i januari eller när det nu blir närträff nästa gång. Ja, sedan hoppade vi in och såg till att vi fick hem lite gottis för en billig penning ... till ikväll. Vi planerar tv/film-kväll nämligen. Have to unwind!

//D.D\\
... ska allt annat än 'unwinda' nu.

"lyssna och lid"





Lyssnar på last.fm - Oohmp! radio - och skriver på hemtenta för tillfället...

vintern blev till höst

Ja, snön som vräkte ner i måndags fick inte ligga kvar många dagar inte... Det ligger bara några få små högar med grådassig snö kvar ute på gatorna nu. Jag och J var nämligen ute på vår dagliga tänkarpromenad för en stund sedan. Känns så dystert jämfört med hur det var på vår promenad i tisdags. Ja, våra humör var på topp idag dock! HiHi. Fast jag är rädd för att det kommer att kännas mindre positivt här framöver om det inte kommer mer härlig snö snart. I alla fall till jul vill jag ha snö... Åtminstone snö i år, så att det blir något som blir bra med julen. Ekonomin hänger som ett tungt grått moln och gör allt inför julen så dystert. Allt kostar ju... Men jag längtar i alla fall och jobbar på som en galning för tillfället så att jag verkligen kan slappna av och känna av julefriden i år. Det behövs!

//D.D\\
... som fortfarande läser in till tentan som kom ut idag.

hemtentadags

Idag klockan tolv trillade vår hemtenta ut då... Fyra frågor om språk och då kopplat till svenska som andraspråk; mer eller mindre. Sitter och plöjer sista läshänvisningen nu, vilket visserligen är till nästa vecka... Fast en hel del är även till tentan och jag vill komma igång med den asap. Det försvinner en hel del dagar nästa vecka iom telebild och närträffsdagar, så det gäller att ligga i. Helgerna blir det till att jobba på också för att hinna antar jag. Jag är ju sådan pedant när det gäller mina texter, så jag behöver extra dagar bara för att få ordning på själva upplägget av texten också.

Ja, igår avgjorde J det hela med att säga "Du har pluggat tillräckligt!". HeHe, så det blev bortåt 300 sidor i HP-boken igår och det börjar bli riktigt spännande nu! Harry har börjat se vad You-Know-Who gör och tänker osv. Spännande värre!

//D.D\\
...  måste återgå till läsningen om språk, identitet och makt.

i valet och kvalet - igen


        eller        


Befinner mig i en sådan situation där jag vill slå mig ner i mitt myshörn i vår härliga soffa och läsa. Frågan är bara om jag ska vara seriös och läsa boken jag måste ordna keywords till pronto... Eller ska jag ta och bara njuta av äventyr i sann Harry Potter - anda? In the Skin of a Lion är faktiskt bra, men just nu känns den jobbig av den enkla anledningen att jag måste analysera den inför en uppgift till litteraturen. Jag anser dock som sagt att den verkar mycket bättre nu andra gången jag läser den, så... Funderar på att ge den en chans ikväll, trots att jag lovat mig själv att inte att göra något som har med studier att göra efter åtta. Ska jag behöva ta och låta J avgöra det hela åt mig!?

ingen struktur på tillvaron

Skrev förut att jag skulle plugga lingvistik, så blev det inte. Jag hoppade på litteraturen istället och nu går den - tack vare en underbar vän och kurskamrat - hur bra som helst att analysera. Blev mer än timmes läsning och diskuterande, så jag och J har inte kommit iväg på promenad förrän... Snart. Så blir inte några fler rader än det här just nu, så att vi verkligen kommer ut på vår dagliga promenad. Skämigt vore det annars!

//D.D\\
... ska ut i slasket nu!

pidgin, creole och lingua franca

Det är dags att fokusera på de tre olika slags slags språken jag nämnt i rubriken idag. Nya studiegruppen har kommit överens om att jobba med en fråga som har med det att göra till den sista lingvistikuppgiften och det är riktigt intressant. Har fortfarande fyra kapitel att läsa igenom, men det ska nog gå på en pisskvart. Det är ju så himla intressant som sagt och då rinner det bara på. Visserligen borde jag fokusera på inläsningen till hemtentan i svenska som andraspråk, men det känns inte riktigt lika lockande just nu. Vet inte varför riktigt, men lingvistiken har fått ett litet uppsving och då gäller det att passa på. Tog precis en paus för att mumsa på svärmors underbara köttfärspiroger, som fortfarande var varma. Behöver jag påminna om hur bortskämda vi är jag och J!? Underbaraste mammorna (och papporna) i världen...

//D.D\\
... ska sträckläsa en timme så hon kommer ut på promenad snart!

just nu...





Är det dags för den här talande bilden igen... HaHa.

fever

Funderar över om det är feberkänningar jag har just nu eller vad det är. Känns som om mitt ansikte brinner upp samtidigt som det befinner sig i en kokong av bomull. Inte kul alls! I det här tillståndet ska jag försöka plöja igenom all den där litteraturen jag nämnde tidigare och dessutom förstå något. Vet inte hur det ska gå till, men de tre första kapitlen lingvistik (Eng.) har gått bra. Lite långsamt, men helt okej... Borde det ha gått i alla fall eftersom jag faktiskt tycker mig ha förstått det mesta. Ska ta och sammanställa mina anteckningar och se om jag kommer fram till något vettigt att slänga in till (nya) gruppens assignment. Skulle inte vara helt fel att komma igång med den tycker jag, då vi har hur mycket som helst inbokat de närmaste veckorna. Varav tre dagar försvinner nästa vecka, då det är föreläsning på måndagen (som vanligt!) och innedagar (igen!) på torsdag och fredag.

//D.D\\
... don't wanna.

maratonläsning

Idag blir det en hel del läsning för min del, då jag har en fem böcker hög trave att gå igenom idag; mer eller mindre. In the Skin of a Lion är väl den som känns mest bråttom med, då den ska in om ett par veckor. Ja, jag vet... veckor, men jag måste ju analysera den utan och innan för att hitta något vettigt keyword och det är inte det lättaste. Känner inte av boken på samma sätt som jag gjort med de andra. Vilket inte är konstigt, då man inte kan gilla alla böcker man läser. Måste dock sätta mig ned med full fokus på läsning... Fast känner jag mig själv rätt är chansen för extra många inlägg stor idag. Blir så tråkig att sitta med bok efter bok efter... You get the picture!

//D.D\\
... försvinner in i litteraturens värld en stund.

blev inte potter och nudlar

Fick sällskap av J under lunchen, vilket gjorde att det blev smaskig (älg)köttsoppa till lunch istället för nudlar och HP. Det och lite soft lunchmys gjorde att jag fick energi nog till att ordna med en del keywords, så det känns bra att jag har fått det gjort. Imorgon är det ytterligare ett set of keywords som är på tapeten, men det tar jag och skjuter upp till just imorgon. Även om klockan inte är så mycket så lägger jag ner studier och stress för idag. Börjar känna av eventuella stressvarningar som inte är att leka med... Tror jag i alla fall! Nu blir det till att planera dagen ordentligt och verkligen hålla sig till det också om jag ska orka med allt här framöver. Morgonpromenad i vinterlandskap blir det första jag och J tar oss för imorgon! Härligt!

//D.D\\
... som SKA slå sig ned i soffan med HP nu.

observation




Bloggen får återkommande besök från Bangkok...
Kan det vara lillebror med tjej som är inne och hälsar på!? HiHi. 

rusning...

Har det inte varit vare sig från min eller mina läsares sida här i bloggosfären nu i helgen. Tvärdäckade till filmen enligt J. Vaknade med ett ryck efter jag vet inte hur länge och ropade ut "Nej, jag vet inte!" Och jag vet fortfarande inte... Inte vad jag drömt om, inte något... HaHa. Jag befinner mig lite smått i en dvala full med ny information och ny kunskap, så jag borde ta en liten avkoppling här nu och sätta igång med nästa HP-bok. Var iväg på en långpromenad igår och gick förbi biblioteket och lånade den plus ett par böcker som jag kanske kommer skriva C-uppsats på/om. Beror helt på vad jag kommer fram till... Måste bestämma mig för en... eller två... och sedan får jag ta och köpa den/m. Måste nog läsa en och samma bok bortåt ett tiotal/tjugotal gånger för att få fram bra saker till uppsatsen. Jag måste mao kunna hela boken utan och innan. Gäller att ta en bok jag inte tröttnar på fort alltså!

//D.D\\
... tar lunch med nudlar och Potter på menyn!


närträffen slut för denna gång

Kom precis hem från innedagarna, som varit suveräna som vanligt, och är helt slutkörd. Fysiskt, men mest psykiskt. Måste låta all ny information falla på plats i rätt minnesfack nu, vilket jag tänkte åstadkomma genom att softa resten av dagen. God mat, som J har på gång redan. Typ söndagsmiddag fast på en lördag. Sedan får det bli film och popcorn lite senare. Kanhända blir det en liten tur ut (det är snöigt vitt ute!) så att vi kan proviantera lite mer mysgott innan/mellan filmtittandet. Hursomhelst har det planerats för en lugn, mysig hemmakväll... Finns det något bättre efter två supermaxade dagar?

//D.D\\
... redo för en ny formatering snart

dagens





Ett collage på vad min dag kommer innehålla...

separationsångest

Hela veckan har jag och J gått och haft separationsångest, men vi turas om när så att inte båda har det samtidigt. HiHi. Idag har det varit min tur! Det blir så här varje innedagar på Uni och det trots att jag har lyxigt nog att jag kan åka hem och sova. Inte alla distansare som har den turen, då de bor för långt borta eller att det blir för dyrt för dem att åka hem. Jag kommer hem till ett överkomligt pris... Även om det känns av speciellt så här några dagar innan "löning". Idiotiskt att lägga dagarna så här, men jag antar (och hoppas!) att de verkligen inte haft något val. Trodde inte jag skulle bli uppe så här länge idag faktiskt, men eftersom jag ändå är vaken blir det nog Hell's Kitchen om en timme. Dock blir det att kolla den i ryggläge, dvs. i sovrummet.

//D.D\\
... har fjärilar i magen inför alla redovisningar m.m.

ett par rader

Från mitt hem där röken ligger tät... J lagar mat och eftersom det vi saknar efter renoveringen av köket är en fläkt, så kan du ju tänka dig!? Kanske. Hursomhelst så kommer det bli supersmaskig mat idag eftersom det är hans underbara köttfärssås som står på menyn. Det var länge, länge sedan vi åt det och jag längtar. Magen knurrar medhållande också, så bara att konstatera att det är smaskigt! Läsningen av romanen har inte gått alls, då jag hittat på en massa annat roligare... Studier för det mesta, men även en liten frest på översättningstestet jag beställde hem för flera månader sedan. Gissningsvis har det gått ut, men jag kör på ändå.

//D.D\\
... ska söka rätt på sin goding någonstans i röken.

dagens läsning


 



Jag kommer dock läsa den själv... För andra gången... I jakt på keywords...

Bild från Googles bildsök; sökord "in the skin of a lion"

mitten på veckan snart

Imorgon är det mittersta dagen i veckan och det känns redan som om det vore söndag. Hur trött och sleten kommer inte jag att vara på söndag då? Usch, det har verkligen varit en otroligt studiefylld vecka nu och mer verkar det bli. Måste verkligen komma igång både med C-uppsats och examensarbete, vilket jag redan hade tänkt ha en inledning osv. på. Eller åtminstone läst in mig en massa på, men den hög med böcker jag lånade hem redan i augusti har inte kommit fram förrän nu helgen som var. Inte bra, inte bra! Litteratur till både litt.delkursen och till C-uppsatsen borde jag ha kommit igång med också, men det har heller inte hunnits med... Suck. Det är stressigt värre nu, som du märker!

//D.D\\
... vill ha julefrid!

ja, se det snöar - igen!

Nu är det dags för snö där jag och J bor... Det har dock varit plusgrader mest hela dagen, så det slaskar bort rätt snabbt. Trist och tråkigt! Vill att snön får ligga kvar ett par dagar så att man kan få hämta hem lite energi från ljuset det reflekterar. Underbart med snö, men slask är bara blä! Vi tog oss i alla fall ut en sväng här efter vår långa, långa sovmorgon och det var skönt. Blev en brunch och nu är det dags att ta tag i allt och ingenting som måste bli klart innan innedagarna nu i veckoslutet. Ja, det blir en fredag eftermiddag och en hel lördag inne på Uni igen, fast det ska bli kul. Hrm, att träffa alla kursare i alla fall... Vissa lektioner känns väl mindre roliga och efterlängtade dock.

//D.D\\
... läser vidare om hemspråksundervisning nu.


nästa på tur




Ska iväg och låna på biblan någon dag snart! :)

full rulle

Det har trillat in extra uppgifter att fixa innan lördagens innedag på Uni, så nu har jag fullt upp med annat utanför bloggosfären. Vidare har jag egentligen inte tid att sitta och skriva in de här små raderna. Jag håller på att laga mat *kors i taket* och vill inte bränna vid det. Får återkomma när det lugnat ner sig, både bildligt och bokstavligt talat.

//D.D\\
... som tycker att det börjar lukta bränt!?

min eftermiddag

Eftermiddagen spenderade jag i mystillstånd tillsammans med J. Vi ordnade till lite mat och tittade på film, vilken jag höll på att somna till säkert ett tiotal gånger. Inte att den var dålig, men för att jag var såå trötter. När vi lyckats kolla klart på filmen (för det måste man ju göra!) gick vi in och lade oss och gosade ihop oss under täcket. Underbart med kylan tycker jag eftersom man får större anledning till att gosa ihop sig under täcket för att hålla sig varm! HeHe. Kvällen kommer helt att gå i Harry Potter - tecken, då jag inte kommit mer än ett hundratal sidor in i The Goblet of Fire... Halvvägs minst är målet för ikväll!

//D.D\\
... tar kvällen nu

min förmiddag



Så här har min förmiddag sett ut... Förutom att jag bara hade en fjärris då...

Bild: Resultat från Googles bildsök; sökord - telebild

roligt vs. mindre roligt

Gårkvällens tv-inslag var samtliga otroligt roliga! Intressant att den sista stand up showen (från 1991!) och dess ämnen fortfarande var något sånär aktuella. Har inte samhället kommit längre på sjutton år!? Hursomhelst bjöd gårkvällen på otroligt mycket skratt och det var skönt att få något att skratta åt. Kan inte påstå att det har funnits så väldigt mycket att skratta till i vår tillvaro den senaste tiden nämligen... Ja, vilket gör att jag direkt kommer in på det mindre roliga. Idag ligger jag däckad med migrän (igen!) och det kan jag troligtvis tacka min energiska - på gränsen till maniska - vecka, antar jag. Skulle egentligen ha kommit ut på promenad med far, men huvudet kräver omsorg. Blir ryggläge på soffan och istället för att läsa (Harry Potter-boken) för egen maskin blir det att lyssna på ljudbok med GW.s Faller fritt som i en dröm ... Fungerar det med - förutom att jag somnar ifrån den när jag slappnar av tillräckligt. HaHa. Uppläsaren Peter Andersson har en sådan lugnande röst att jag sövs...

//D.D\\
... återgår till ryggläge och återkommer med nya blogginlägg imorgon!

stå upp ikväll!

Snart dags att bänka sig i tv-soffan med sambon för tvåans temakväll; Stand Up! Blir två shower inspelad på Raw i Stockholm till att börja med. Sedan kommer det en show som heter The Axis of Evil Comedy Tour, som är med en amerikansk-arabisk komedigrupp och fokus på världens (hrm, kanske främst USA.s?) bild av araber sedan elfte september. Ja, Chris Rock's nya (?) show Kill the Messenger kommer senare ikväll också och det är väl först och främst den som lockade till en början! Vi får se om de andra inslagen också håller måttet eller om jag är tvungen att dissa något/någon imorgon...

//D.D\\
... har inget vettigare än "hej så länge" att komma med 


the Harry Potter Saga




Gonna read'em all in a row;  in English!

mellan burk och burk

Nu har jag slutat pendla mellan dator och tvättstuga; eftersom tvätten är upphängd och slängd i tumlare. Där kan den sköta sig själv ett par timmar, vilket den också har gjort redan... Nej, nu pendlar jag mellan min egen burk och passagerarsätet vid J.s burk. Den här gången är det programmering som är på tapeten och inte Excel - som tur är! Vi minns väl alla de förbannelser som hävdes ur mig här på bloggen för någon månad sedan!? Burr... Nu är det dock lite roligare att sitta och spåna, men krångligt lik förbaskat. Med andra ord agerar jag bollplank idag istället för att syssla med mina egna studier. Rätt skönt med lite omväxling, som ändå håller hjärnkontoret i trim.

//D.D\\
... som kallas på för bollplankning!

den allvetande tvätthögen

Har get mig rådet att ta en dag ledigt från studier i förmån för dess egna välmående... HaHa. Ja, med andra ord är det verkligen dags att tvätta idag, då tvätthögen snart tar upp halva sovrummet (känns det som!). Verkligen inte bra att bomma veckans tvätt-tid har jag upptäckt nu! Finns ingen lust alls till att hålla på och springa fram och tillbaka mellan datorn och tvättstugan. Bra med motion visserligen, men orka då!? Jag har verkligen inte tillräckligt med energi - egentligen! - men måste på något vis uppbringa den. Hur göra?

//D.D\\
... är rådvill.

min vardag... nästan



Finn ett fel med bilden?

Bild: resultat från Google's bildsökning (studier) 

manic panic

Vet inte varför jag stressar nu egentligen för jag ligger före med de flesta uppgifterna, både i svenskan och engelskan. Ändå stressar jag på som jag vet inte vad jag ska likna det vid. Kanske att det är min vetskap om att det kommer komma en setback-vecka här snart igen, vilket hör till vanligheterna när det gäller mig. För nu rinner smartigheterna bara ur mig och jag blir helt förvånad över att jag bara gör saker... och det blir rätt också!? Chockad! Har gjort förarbetet på den fjärde lingvistikuppgiften nu, så att mina gruppkamrater inte behöver göra annat än reflektera kring mina svar, ändra eventuella misstag jag gjort, fylla på med lite egna reflektioner osv. I'm manic!

//D.D\\
... tutar vidare!


smulan har fått adoptivmatte och husse

Nu har jag och Lillstrumpa ordna det för min kompis (som är down under!) kissekatt. Smulan har fått flytta hem till Lillstrumpa och hennes kille, så att hon har någon som vill gosa med henne medans matte är borta. Tog väl bara ett par timmar så hade hon accepterat lillstrumpan och hennes lägenhet. Känns bra... Tycker både syrran och min kompis! HiHi. All well that ends well!

//D.D\\
... känner också nöjd över att det gick så bra!

böckerna travas igen!




Läsningen av kurslitteratur har lagts på hög... igen!

Nu är den inne!

Ja, tentan är klar och inlämnad med en halvtimme/ tjugo minuter till godo. Det här tog bra mycket mer än sex timmar att göra ordentligt... och ändå har jag nog inte gjort den helt ordentligt. Jag är halvnöjd med min insats, men det var ändå stressigt. Vi har i genomsnitt lagt ner säkert tjugo timmar var på den här tentan, så det kommer nog inte dimpa ner några resultat än på ett par veckor. Hmm... Nu ska jag prata katt!

//D.D\\
... blinkar åt Lillstrumpa och säger "Jag hör av mig imorgon!"

comeback för bryggar'n

Ja, nu har vår kaffebryggare fått göra comeback efter x antal månader i vila. Vi blev tokigt sugna på kaffe och snabbkaffet var slut på macken (där vi inhandlar sådan där paniknödvändigheter och onödigheter!)... så det fick bli bryggkaffe igen. Du vet vad vi har kämpat för en enda halv kopp kaffe var! Mmm, för mindre roligt var det att upptäcka det gamla filtret som suttit i bryggaren sedan... sedan... ja, Franco dog eller nåt! uäk Annars sitter jag med tentan och börjar faktiskt se slutet på den och det känns skönt! Jobbar faktiskt på VG-delen nu, vilket jag inte trodde att jag skulle komma in på. Kunde dock inte hålla mig ifrån den eftersom frågorna kändes lättare än de som var på G-delen av någon anledning. Nåja...

//D.D\\
... sörplar vidare på sitt efterlängtade kaffe och tentar på!


Jonas Hassen Khemiri




Jag var och lyssnade på "den arabiske prinsen" igår istället för att skriva på hemtenta... Helt klart värt det!

Ps. Bilden är lånad från
Jonas hemsida (hoppas det är okej Jonas - om du hittar hit!?) Ds.

Helvetisk tenta!

Jag gjorde allt annat än skrattade när jag såg tentan vi skulle skriva igår mellan nio och tre. Usch! Det handlar inte om frågorna som sådana, då jag mycket väl hade kunnat svara på alla - om jag bara hunnit! Inte en enda av oss har hunnit skriva klart ens på G-delen, vilket helt klart ger missvisande resultat eftersom vi är en hel drös som skrivit VG på grammatiken i både svenska och engelska förut. Nu har vi dock fått ansvariga lärare att inse att vi behöver mer tid på oss, så jag får en tentahelg... Kul!? Nja, men det känns bra att få tid till att visa vad jag faktiskt kan.

//D.D\\
... vill ha tentagodis i massor!


"gömma sig under täcket" - dag idag

Jag vill inte vara med idag... Inte göra något, men måste fokusera på lite litteraturstudier till engelskan idag. Fast jag pluggar ju bäst om nätterna och det passar bra idag. Det är ju valvaka inför valet i USA inatt, så det blir till att vi nattugglor i det här hushållet sitter uppe i natt. Pluggar och har lite koll på valet, så att man får se hur det går. Nej, nu ska jag återgå till Housekeeping och Skin of a Lion... och så litterär teori på det också.

//D.D\\
... längtar efter täcket!

halloween - weekend soon over...




Bjuder på en bild från Halloweenfirandet i CoH förra året...

R.I.P

Igår kväll fick jag ett oerhört ledsamt besked!! En vän till mig hade ramlat ihop på badrummet klockan nio samma morgon och han vaknade aldrig upp igen. Han dog! Dryga 34 år gammal och nygift sedan 080808, samt efterlämnar två barn. Det är inte roligt någonstans!!

//D.D\\
... är lessen i ögat!