officiellt den tjugofjärde

Nu är det julafton! Klockan ringer om åtta/nio timmar... upp för att grooma till sig och invänta skjuts till julfirandet. Blir inte förrän kring elva/tolv, men bäst att få ett par timmar på sig. Man måste ju ha tid över till grötfrukost! Känner verkligen att jag måste komma i sängs snart för nu är jag ordentligt trött. De senaste dagarna har varit lite väl intensiva och fyllda med både det ena och det andra. Uj, uj! Dags för i alla fall två dagar i slapphetens tecken... Hoppas jag på i alla fall!?

//D.D\\
... önskar alla sina läsare GOD JUL!

ändrade planer

Blir bara klappen till Lillstrumpa som följer med till huset ikväll... eller ja, snart. Måste skynda mig in i duschen också, men först lite bloggande - såklart!? De andra klapparna får följa med till huset på juldagen, då vi ska dit för att äta kalkonmiddag! Mumsigt! Julafton kommer vi spendera tillsammans med J.s sida av familjen och vi blir ett par stycken då också, då han och hans syskon är fyra med. Tror dock vi blir lite fler där eftersom de är äldre och hans tre bröder, respektive och barn kommer. Ska bli riktigt kul! Vilket påminner mig om att vi måste fixa samåkningen nu snart också, vilket vi inte alls haft någon framförhållning på. Hjälp vad det blir mycket att fixa med kring jul jämt... Men det är härligt när allt är fixat och donat och julaftonsmorgonen är här! Sexton/sjutton timmar kvar innan det är dags för grötfrukost...

//D.D\\
... försvinner på julgranspimpning snart

snickrar på sista klapparna

Vi sitter och leker tomtenissar just nu, dvs. fixar med det sista på klapparna. Är inte alls många klappar i år, men det räcker... HiHi. Varit så mycket om och kring med allt annat, så klapparna har kommit lite i skymundan. Nu är det dock fixat så att allt är nästan topp inför kvällen. Ja, jag ska ta med mina klappar till föräldrahuset ikväll eftersom jag inte kommer att närvara vid klapputdelning på självaste julafton. Vill inte dra ut på det till juldagen, trots att vi åker dit då. Mycket roligare med klappar på julafton, eller vad säger du? Nu är det finlir in i det sista, så att jag hinner klart!

//D.D\\
... börjar bli nervös över en liten detalj

nattligt frisserande
Slängde i lite ny färg i håret här ikväll... 
Resultatet rätt nära bilden på förpackningen - kanske lite mörkare!?

Bild - resultat från Google bildsök (sökord:ädelmahogny)

sömnbrist

Inatt tvärvaknade jag vid cirka halv två och somnade nog inte om förrän bortåt fyra på morgonen. Det kändes mindre kul! Jag låg och drog mig till nästan ett idag istället, som var mindre bra... Skulle kolla in en kurskamrats upplägg på en lektionsplanering, men hon hade ju suttit uppe länge igår natt och precis trillat in hon med. HiHi. Nu är det gjort och det är dags för eget skrivande. Nervous Conditions ska in om ett par timmar (as the latest!) har jag tänkt mig, så det är bara att sätta igång. Tror dock jag måste fixa en kopp kaffe till... eller om det får bli toabesök först och mer kaffe sedan!? HaHa. Första koppen måste ha runnit rakt igenom tror jag. 

//D.D\\
... kilar iväg till nödinrättningen här hemma  

lillkillen hade need for speed
Fastnade hos lillkillen uppe i huset. Han körde Need For Sped! :P

Bild - resultat från Googles bildsök (sökord: Need For Speed)

vad är det för dag idag?

Jo, det är Mamma Mus födelsedag -  Hurra, Hurra, Hurra... Blir hämtad av Lillstrumpa och hennes significant other snart. för att åka upp till föräldrahuset. Det blir inte något rejält firande dock eftersom nästan hela klanen ligger i feber. Vi tänkte bara kika in och säga grattis till mor och hej till lillebror (storebror för Lillstrumpan!) som kommit hem från andra sidan jordklotet nu! En riktig ordentlig kram ska jag ha minsann... och han få då såklart. HiHi. Annars börjar det lugna ner sig rejält på studieplanet och det känns riktigt underbart härligt! Fast jag tycker mig känna som att jag sagt det förut; säkert ett antal gånger... Satt mitt i natten och fixade keywords, så jag ska nog ta och kolla igenom dem en extra gång. Får kanske bli imorgon eller något. Sista filandet på andra uppgiften till SvA ska också fixas, men det tar jag "någon gång"... Fast efter imorgon är det helt klart bara softish som gäller ett par dagar!

//D.D\\
... känner sig mer och mer julig till humöret

pratglad dag

Dagen har gått mest åt till att prata med nära och kära, via skype eller telefon. Nu börjar det verkligen kännas som helg och ledigt, trots att jag har lite yttepytte kvar att göra på en del inlämningar. Hursom så känns det helg, helg, helg... Och tidig julklapp trillade in här nyss också. En vän till mig och J tyckte att vi skulle få varsin månad på spelet betald av honom, så att vi kunde ha lite roligt över jul. HiHi. Vilken gullig gest! Förmiddagen var det shopping som gällde också förresten, vilket resulterade i lite ny hårfärg till mig. Får bli till att fixa med det imorgon... Hrm, om jag vågar låta J att ha i färg imorgon. Vet inte riktigt om han är direkt stadig på hand då efter ölen de har druckit här ikväll. Den tidigare nämnda vännen kom på besök och ville umgås lite. Kuligt med sånt!

//D.D\\
... ska fortsätta vara lite social nu!

årets första glöggVi har tillägnat förmiddag med lite shopping... och årets första mugg med glögg!

bättre och bättre dag för dag

Idag har det gått riktigt bra och allt känns toppen. Inte alls mycket kvar på den där individuella uppgiften jag satt och slet med igår och slet i mitt hår över. Idag vet jag inte ens varför jag satt och slet mitt hår, då det inte alls var mycket kvar att göra. Fast det kanske är så att det är svårt att se skogen för alla trä'n!? Det tror jag i alla fall... Var iväg och fixade till mig ett par nya skor också... vet inte om jag ska kalla dem höst- , vinter- eller vårskor heller. Jag menar, de funkar ju till största delen av året, så en ganska alltiallosko. Mina underbara bruna mockakängor är ju trasiga, så jag blir helblöt om vänstra foten efter bara någon minut ute i blasket. Så kan jag inte ha det eftersom vi är ute på våra dagliga promenader jag och J... och nu här kring jul blir det extra promenering med Fader Vår också! Kuligt!

//D.D\\
... tar välförtjänt lunchrast på en timme (eller två!)

vart ska det här sluta?

Jag sitter och skriver, skriver, skriver och skriver. Nu är jag uppe i nästan tjugo sidor, visserligen med framsida och tre sidor bilagor, och det är nästan i stil med en C-uppsats. Vad problemet är!? Ja, jag är inte klar än! Det är den individuella lingvistiken jag sitter och skriver på, men den blir aldrig färdig... Jag förstår snart inte vad det är jag håller på med om jag ska vara ärlig. För jag har inte alls mycket information - tycker jag - men har ändå kommit upp i tjugo sidor. Ett under om den blir godkänd över huvud taget för jag tycker det mesta bara är svammel. Och ändå har jag gjort en intervju och två studier. Ordentligt också - inget slarv här inte! Men ändå känns det bara som svammel!? Är det tentastress eller vad är det för något det här...

//D.D\\
... kilar vidare till sitt maniska skrivande

nu igen...Ja, nu ligger böckerna högt och lågt här hemma igen... Jag blir tokig!

me wanted?

Ja, jag vet inte om jag nämnt det tidigare, men det kan mycket väl hända att jag redan nu har ett jobb på gång till efter examen. Me very happy! Det känns riktigt kul att känna sig wanted... faktiskt. Nu har det pratats med rektorn på skolan om mig också och det verkade inte helt illa ställt till att jag får jobbet. Gäller verkligen att fixa en bra ansökan och komma iväg på intervju nu. Känns så underbart bra... Tidig julklapp? Som jag dessutom inte får bli alltför exalterad över eftersom det lika gärna kan komma någon som är bättre kvalificerad än mig och sno jobbet mitt framför näsan på mig. Would be just my luck...

//D.D\\
... ska sluta drömma och ta tag i verkligheten (dvs. högvis med studier) nu.

ett par dagar senare

Och vilka dagar sedan... Både bra och dåligt har det varit. Suverän lucia hade vi i alla fall, då vi var iväg med Fader Vår till hans jobb. Han hade glömt nycklar på ett mindre bra ställe och vi (jag och J!) åkte med som sällskap. Sedan släpptes vi av hos svärföräldrarna och där fick vi god mat och så var vi ute i Winter Wonderland utanför husknuten. Vilken underbar och fridfull promenad det blev då! Alldeles vitt och tyst... Det var som att vara i himlen! Underbart! Blir nog att vi kommer vara där till jul, dvs. julafton, och förhoppningsvis är det lika fint och snöigt där då. Juldagen blir firad hos mina föräldrar med en kalkonmiddag, dvs. en typisk engelsk Christmas dinner. Ska blir riktigt spännande och jag längtar, längtar, längtar efter julledigheten nu. Och efter lillebror som varit ute på vift ett antal månader, men på lördag kommer han och tjejen hem! Yay!

//D.D\\
... längtar, längtar och längtar istället för att plugga.

sankta lucia
Har haft en underbar Luciadag! Önskar mina läsare detsamma...

Bild: resultat från Goggles bildsök (sökord: lucia)

dagen bara rullar på

Just nu känner jag mig otroligt stressad, trots att jag faktiskt kommit en bra bit på väg vad gäller det mesta. Ändå känns det inte som om jag får nog gjort! Blir dock ingen GH-World Tour imorgon, då vi snackat med J.s vän... Han hade inte hunnit fixa med något och skulle eventuellt ha sin son över helgen. Vi tar det någon gång kring jul istället är det tänkt. Känns lite skönt faktiskt eftersom jag blivit så uppstressad idag. Det hade garanterat satt i till imorgon, vilket gjort att jag inte kunnat slappna av ordentligt. Sån är jag!

//D.D\\
... ska lägga ner en liten stund till på studier innan filmkväll

fullt upp mest hela tiden

Det kvittar vad det är för dag, tid på dygnet eller så... Jag bara hinner inte slänga iväg de där bubblorna jag har och tänker skriva in här på bloggen. Det är lite för mycket om mig och kring mig för tillfället. Men, men... förhoppningsvis (eller jag vet inte!?) så blir det lite lugnt imorgon. Eller ja, hrm, det beror på hur man definierar det. Vi ska eventuellt iväg och köra till GH - World Tour hemma hos en av J.s kompisar, men det återstår att se. Han kan ha kommit på andra tankar... HiHi. Hursomhelst så ska jag försöka få en relativt lugn helg oavsett. Hur det nu ska gå till!?

//D.D\\
... äter sen frukost nu

busy schedule
Suttit och intervjuat Mamma Mu nu på förmiddagen...

Bild: resultat från Googles bildsök (sökord: busy)

välbehövlig brejk

Toppen det är att ha lite tv-serier att slå på och verkligen koppla av till mellan varven. Det får en att ladda upp batterierna ordentligt och sedan flyger det bara på när man väl sätter sig med studierna igen. Har fått en uppgift till individuella ganska klar... Ja, måste fylla på en del information, men ganska klar är bra i alla fall. Keywordsen är äntligen inskickade och det är bara att invänta respons, vilket nog kommer om ett par dagar om inte redan imorgon kväll. Vår lärare är otroligt rastlös för tillfället verkar det som; eller bara otroligt effektiv. HiHi. Själv ska jag sätta mig och läsa igenom ett par kapitel i veckans inläsning... Ja, inför seminariet nästa måndag. Går toppen det med och kanske att jag hinner läsa ut hela innan min tidsgräns slår in. Inga studier efter 20.00 är det ju sagt!

//D.D\\
... som kanske överskrider den gränsen bara ytte-pytte idag - bara för att...

Anna-dagen

Slänger ut ett litet grattis till alla andra Annor idag! Själv har jag fått en hel del gratulationer från alla möjliga håll och på alla möjliga olika sätt. HiHi. Ja, annars går dagen på som alla andra dagar hittills, dvs. full med studier. Det går dock nästan oförskämt bra med min individuella lingvistikuppgift idag, men jag tänker inte klaga. Nästa vecka - då den ska in - kanske det går supertrögt. Tänker jobba på så gott jag bara kan medan jag har energi och flyt, men just nu blir det datorfri lunch och tillhörande avsnitt av House M.D. Blir en bra längd på rasten då... Annars skulle jag stressa i mig maten och slänga mig tillbaka till datorn och det är inte bra! 

//D.D\\
... stänger ner för en timme eller två nu 

nöjesläsning here I come!
Blir sjätte boken i HP-serien ikväll... och se till att försöka koppla av!

inte somnat än i alla fall

Det fick bli en liten paus i samband med lunchen, då vi slöglodde på ett par avsnitt av House M.D. jag och J. Superskönt att kura ihop sig tillsammans i vårt mys-soffhörn ett tag sådär mitt på dagen. Vardagslyx på hög nivå! Har fixat till ett par keywords nu, men har dock bara till hälften analyserat och skrivit om dem. Finns fortfarande en dag imorgon att fixa och trixa med dem. Satt nya egna deadlinen på onsdag nu och det ska jag nog fixa med en dag tillgodo, dvs. de blir färdiga imorgon. HiHi. Har läst igenom kapitlen till lingvistiken också och känner att de inte gav mig något jag inte visste tidigare, men nu har jag i alla fall läst dem. Får söka vidare på andra ställen och först och främst intervjua kära Mamma Mu. Hon vet ju hur det är att komma till ett helt nytt land och lära sig ett nytt språk eftersom hon kom från Finland när hon var liten. Helt klart dags för en förmiddag hemma hos Mamma Mu, då jag även ska försöka undervisa  henne och Gandalf... HeHe.

//D.D\\
... ska ta en titt i Gibbons de sista tre pluggtimmarna för idag


ny vecka

Efter en gratishelg på CoH/CoV så är jag supertrött, men tog mig iväg på telebilden i förmiddags i alla fall. Duktigt gjort, tycker både jag och J. HiHi. En bra telebild, dock kändes det lite väl upprepande eftersom jag faktiskt läst inläsningen till idag. Men det var riktigt bra med repetition av det eftersom jag stressade igenom det lite igår. Var ju tvungen att hinna spela så mycket som möjligt utan att för den sakens skull priotera bort studierna. Tentan kom ju in som den skulle och inläsningen blev gjord. Enda som känns lite trist är att jag inte fick in keywordsen som jag planerat, men då vet jag ju vad det blir att göra idag. Förutom de kapitel lingvistik jag måste läsa för en av uppgifterna jag valt till den individuella inlämningen. Fast det här fixar jag... HaHa. Om jag inte tvärdäckar i soffan medan jag läser, vilket är en stor risk just nu!

//D.D\\
... som sprang på Lillstrumpa på LC idag - skojsigt!


andra advent firas
... med ett avsnitt av favoritserien och tända ljus!

Bild: resultat av Google bildsök (sökord:bones)

nu är den inne!

Tentan är färdigskriven och inskickad sedan ett par ynka minuter sedan. Nu är det bara att invänta resultat, vilket garanterat kommer tidigare än grammatiktentans resultat. Ja, den där hemska tentan jag nämnde för en dryg månad sedan. Hemska hemskheter! Det resultatet har vi inte fått än!! Och jag kan nästan, nästan våga slå vad med någon om att resultatet för hemtentan kommer dimpa in före grammatiken. Men bara nästan... För det börjar kännas lite löjligt att det inte kommit något svar än, men, men... så går det när man slänger ut en sådan mastodont-tenta. Nej, nu ska jag släppa tentan och fokusera på något annat... Hmm, som litteratur!

//D.D\\
... keepin' herself busy busy!

slutspurt med hemtenta

Dagens främsta uppgift är att fixa klart de två sista frågorna på hemtentan, men det ska nog inte ta speciellt lång tid. Sedan är det fokus på litteratur och åter litteratur. Har tänkt att få klart och iväg keywords på In the Skin of a Lion idag (gamla deadlinen!) istället för att dra på det och slänga in den under veckan. Och ska försöka få Nervous Conditions utläst första gången i alla fall... Det kommer bli tufft nog som det är tror jag eftersom det kommer ut inlämningsuppgift (examinerande) till SvA-kursen och den individuella lingvistiken ligger och spökar i bakgrunden. Uschi, det är mycket som fixas för att jag ska kunna ha en lugn och avslappnad jul... Bara att sätt igång I guess.

//D.D\\
... ska skriva så det ryker om tangentbordet... HaHa.

kvällen i bilder

        

finlands självständighetsdag

Det är idag det... och vad är inte bättre firande än att sitta och lyssna på finsk gothic industrial metal!? HaHa. Dyker upp en del låtar av bandet Turmion Kätilöt på Ooomph! radio, som jag har på medan jag skriver på hemtentan. Det går riktigt bra med skön musik i högtalarna faktiskt, så nu har jag fixat klart halva tentan. Toppen, toppen! Ska ut och ta oss en liten promenad här snart tror jag, så det blir passande att ta en brejk från skrivandet och lämna resten till imorgon. Det är allt ett par timmar kvar till jag får ta lördagkväll, så hinner nog med en del läsning innan det är dags för mys. Vet inte riktigt vad vi har planerat... Jo, det är gratishelg på spelet vi spelar så vi hade väl en tanke att hoppa in och gamea lite. Vi får se här framöver om det blir av idag eller senare imorgon. Har ju en del studier att fixa klart med under helgen och det har (tyvärr!) prio 1...

//D.D\\
... vill ha de här studierna överstökad helst igår - HaHa.

saknat mig?

Jag har varit borta från bloggosfären två dagar nu, då det har varit innedagar/närträff på Uni. Två riktigt givande dagar som jag inte ville ha missat för allt i världen. Mycket praktiska saker och bäst av allt var att botanisera bland alla läromedel och analysera, diskutera osv. Givande! Performansanalysen är också otroligt bra att få göra sådär hands on som vi gjorde på torsdagen. Inte kul att sitta och försöka läsa sig till den... De som missade den här närträffen måste nämligen göra det; stackarna. Men det går så länge man har viljan! Sedan fick jag ju ett litet tips om jobb eller ska man nästan kunna kalla det jobberbjudande... inför nästa höst när jag är klar. HiHi. Gissa om jag blev glad över den öppningen!? Måste visserligen söka jobbet, såklart!, men ändå. Faller nästan som hand i handske med mina tankar inför framtiden, så jag hoppas... 

//D.D\\
... tar tag i närmaste framtiden nu dock, vilket är tentaskrivande.  

så här känner jag mig just nu
Nästan, nästan... att jag somnade till maten när jag kom hem idag.

Bild - resultat på Googles bildsök  (sökord: exhausted)

inväntar respons

Nu har jag fått i ordning på sista utkastet till vår lingvistikuppgift och inväntar bara den tredje medlemmen i gruppen. Han skulle inte kunna kika ut på nätö förrän kring nio, vilket är rätt snart. Har roat mig med att hjälpa en annan kurskamrat med lite proofreading av en uppsats som ska in snart för komplettering. Nu har hon den nailad och konstigt vore det om de inte godkänner den. Och hemskt jobbigt också för den delen eftersom hon i sådana fall måste skriva en helt ny uppsats för att kunna bli godkänd. Inte kul att börja ta tag i nu när det börjar närma sig examensarbetstider... Jag håller tummarna stenhårt när hon väl skickat in den; såklart! Annars så höll jag tidsschemat och känner mig rätt belåten med dagsverket. Bara att vänta som är kvar nu då... Sedan blir det Tusen strålande solar igen - tror jag! - om jag inte suger tag i nästa Harry Potter - bok som ligger och väntar förstås. HaHa.

//D.D\\
... har hyfsat med tålamod - i vanliga fall!

progress so far!

Jag håller, tro det eller ej!, mitt tidsschema än så länge! Ligger till och med lite före och jag vet knappt hur jag lyckats. Känns dock otroligt härligt att vara så gott som färdig med lingvistikuppgiften vi hade planerat - och kommer - att lämna in ikväll. Har även fått ett rätt bra hum om mina keywords till In the Skin of a Lion, som var otroligt mycket bättre nu när jag känner att jag kunde fokusera lite bättre på storyn. Skönt! Nu är det dock dags att springa ner till den väntande tvätten, så att inte tidsschemat spricker.

//D.D\\
... tvättgumma nummer ett.

återhämtning igår
Tog oss en välförtjänt myskväll igår... Tvserier och läsning!

energinivån är låg

Det går verkligen inte på för full fart här hemma just nu. Varken jag eller J har någon direkt energi till att göra något vettigt; eller något alls med andra ord. J har i alla fall lyckats knåpa ihop sin andra inlämning på Java - kursen och det känns bra. Jag har fått iväg ett första typ utkast på lingvistikuppgiften som vi tänkte slänga in till läraren imorgon kväll. Måste dock lägga ner lite jobb på att fixa till med allt språk som måste fixas i den och så ett stycke om multietniskt ungdomsspråk. Får ta det samtidigt som jag skriver om det till tentan, som jag egentligen borde lägga ner mer tid på. Hinner dock inte... Och denna veckan har jag absolut inte ägna en enda minut åt nöjesläsning! Har fått gå emot mina egna regler som 1) inte plugga efter 20.00, 2) inga studieböcker (handböcker eller romaner!) i sovrummet, 3) följa veckoschemat till punkt och pricka...Inte alls bra! Raster är jag enormt dålig på att ta just nu också och det kan vara döden för koncentrationen och energin. Det enda som känns riktigt bra är att jag lyckats bestämma mig för vilken bok jag ska fokusera på till min C-uppsats i Engelska. Yay!

//D.D\\
... försöker febrilt öka på energinivån 

appropå på bilden här nedan

Tog mig en rejäl sovmorgon idag och sedan fick det bli en härlig promenad tillsammans med J. Trots det halvt om halvt hemska vädret kändes det superskönt! Det var snöblandat när vi började gå, men det blev mer och mer som snö. Överlycklig! Tänk bara om temperaturen kunde ta och sjunka ett par grader till, så att det kunde ligga kvar. För det är en hel del snö som faller ner just nu, men det är ändå helt blött och svart på gatorna. Suck! När ska jag få min efterlängtade snö?

//D.D\\
... känner sig mer mellow idag.

känner igen mig

Är inte blond och dricker inte kaffe (så ofta!) ... annars är det rätt likt mig!

Bild - Google bildsök (sökord: hectic)

ork till att orka

Sitter och försöker att orka med att ta itu med något vettigt, men just nu finns inte orken där. Tentan har jag glömt / gömt undan för idag, så det är engelska som gäller. Måste bara se till att fokusera och det går inte det heller just nu. Tror att tentan spökar för mig, men även de få antal timmar sömn jag fick i natt. Spökar alltså! Antar dock att jag måste ta mig i kragen och sätta igång med lingvistiken så att mina gruppkamrater inte blir lämnade helt ensamma med den uppgiften. Tycker att jag måste skärpa till mig i alla fall på den punkten, så det får bli språkförändringar och pidgin/kreolspråk och lingua franca som gäller närmaste timmen/timmarna.

//D.D\\
... har dock inte skärp!? :P

multitasking

Sitter och lyssnar/tittar på telebild och har varit i kontakt med en annan studiegrupp via Skype för att diskutera en del frågor. Språk, identitet och makt för att vara lite mer specifik. HiHi. Samtidigt diskuterar jag även med min förkylda och krassliga gruppkamrat över plattformen. Intressanta diskussioner och man skulle kunna sitta länge, länge... men nu kom läraren tillbaka för att höra sig för lite. Streamad föreläsning i hörlurarna nu alltså. Sitter och bloggar lite nu för att sedan gå över till lite engelska och kanske lite jobb på tentan. Annars börjar jag längta efter en kopp te och så vill jag ut på promenad också. Vi missade den igår... inte bra! Idag behövs den så att jag faktiskt vaknar till. Satt ju uppe till tre i natt och pratade med min vän som är downunder just nu. HiHi.

//D.D\\
... ein bischen trötter idag.

mysigt vs. detaljerat                                                     


Här har ni resultatet efter min och J.s snickartimme igår; tror ni Ernst blir avundsjuk?